Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1, Did:0, useCase: 3

Želabals tomēr pievienojas "Khimki" - nākamajiem VEF pretiniekiem

Želabals tomēr pievienojas "Khimki" - nākamajiem VEF pretiniekiem
Mikaels Želabals
Foto: FFBB

Krievijas basketbola klubs Maskavas apgabala "Khimki" pastiprinājis sastāvu ar Francijas izlases uzbrucēju Mikaelu Želabalu. Sākotnēji vienošanās ar spēlētāju tika panākta jau decembra vidū, bet tad darījums tā arī netika noslēgts, jo Želabals neizgāja medicīniskās pārbaudes. Nesen abas puses vēlreiz sēdušās pie galda un noslēgušas negarantētu līgumu līdz sezonas beigām.

"Khimki" klubs par vienošanos ar ar 28 gadus veco Francijas izlases spēlētāju sākotnēji paziņoja jau decembra vidū. Želabals toreiz nespēja nokārtot nepieciešamās medicīniskās pārbaudes, lai līgums stātos spēkā un komandai viņš tā arī nepievienojās. Kā norāda "Khimki" ģenerālmenedžeris Sergejs Bičkovs, tad pēdējā laikā Želabalam veiktas vairākas pārbaudes un procedūras, kas uzlabojušas viņa veselības stāvokli un ļāvušas Maskavas apgabala komandai piesaistīt šo spēlētāju. Līgums noslēgts līdz sezonas beigām un pēc neoficiālas informācijas tas nav garantēts, ņemot vērā Želabala iepriekšējās problēmas ar veselību.

Želabals nav spēlējis kopš Eiropas čempionātā, kurā viņš ar Francijas izlasi aizkļuva līdz finālam. Pēc tam 201 cm garajam francūzim bija paredzēts pievienoties Beļģijas klubam Šarleruā "Spirou Basket", bet savainojuma dēļ vienošanās tika anulēta. Tagad spēlētājs esot izveseļojies un gatavs atgriezties laukumā.

Nākamo spēli "Khimki" aizvadīs pirmdien savā laukumā, uzņemot "VEF Rīga" basketbolistus. Pēdējās divās spēlēs Rima Kurtinaiša trenētie basketbolisti piedzīvojuši zaudējumus, kas sezonas pirmajā pusē "Khimki" bija retums.

Mikaels Želabals, spēlētāja karjera:

2001-2004 — Cholet Basket (Francija),
2004-2006 — Real Madrid (Spānija),
2006-2008 — Seattle SuperSonics (NBA),
2009 — Los Angeles D-Fenders (NBA Attīstības līga)
2009-2010 — Cholet Basket (Francija),
2010-2011 — ASVEL (Francija),
2011-2012 — Spirou Basket (Beļģija) (nevienu spēli tur nenospēlēja, jo savainojuma dēļ līgums tika pārtraukts).
Decembris 2011 – BC Khimki

Izmantotie resursi:
Официальный сайт - БК «Химки»...

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2012-01-07 19:36, pirms 12 gadiem
Kā var latvietis būdams vēlēt sliktu Latvijas komandām ārzemju turnīrā?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja