Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

''Žalgiris'' budžets virs 11 miljoniem, Kauņa pieteikusies rīkot Eirolīgas ''Final Four''

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

''Žalgiris'' budžets virs 11 miljoniem, Kauņa pieteikusies rīkot Eirolīgas ''Final Four''
Rolands Šmits. Foto: BC Žalgiris Kaunas

Rolanda Šmita pārstāvētās Kauņas ''Žalgiris'' direktors Pauļus Motiejūns preses konferencē atklājis vienības jaunās sezonas budžetu - tas būs 11.3 miljoni eiro, no kuriem divus miljonus piešķir pilsētas pašvaldība. Kluba mērķis ir atgriezt Lietuvas Basketbola līgas titulu, bet Kauņa pieteikusies rīkot Eirolīgas ''Final Four''.

Baltijas basketbola flagmanis Kauņas ''Žalgiris'' preses konferencē pirms sezonas publiskojis tās budžetu 2022./2023. gada sezonai. Tas būs apjomīgāks nekā iepriekšējā sezonā, sasniedzot 11.3 miljonus eiro. Divus miljonus ''Žalgiris'' klubam piešķir vietējā pašvaldība, 3.8 miljonus privātie sponsori, 1.5 miljoni ienāk no TV translāciju pārdošanas, bet četri miljoni no biļešu pārdošanas uz kluba mājas spēlēm.

Izdevumu pozīcijās nemainīgi lielākā ir spēlētāju un treneru algas, kas šajā sezonā sasniegs 7.2 miljonus eiro. Jāatgādina, ka starpsezonā ''Žalgiris'' parakstīja Rolandu Šmitu, kurš iepriekš ilglaicīgi pārstāvēja Spānijas vienību ''Barcelona''.

Kluba direktors Pauļus Motiejūns atklāja, ka ''Žalgiris'' mērķi ir atgriezt savā īpašumā Lietuvas Basketbola līgas čempiones godu, kā arī uzvarēt Mindauga kausa izcīņā. Savukārt Eirolīgā vienības mērķis ir cīnīties par uzvaru katrā spēlē. Kluba direktors par oficiālām padarīja ziņas saistībā ar Kauņas pieteikumu rīkot ULEB Eirolīgas 2022./2023. gada sezonas ''Final Four''.

Gadījumā, ja Kauņai piešķirs rīkošanas tiesības, tad tiek uzskatīts, ka pilsētu apmeklēs vairāki tūkstoši ārzemju basketbola fani, kuri pilsētā iztērēs līdz četriem miljoniem eiro, tādējādi dodot pienesumu valsts ekonomikai un vietējiem uzņēmējiem.

Šonedēļ ar pirmajām spēlēm sāksies ULEB Eirolīga. Ceturtdien, 6. oktobrī, ''Žalgiris'' viesosies Telavivā pie ''Maccabi'', bet pirmo mājas spēli tā aizvadīs trešās kārtas ietvaros 18. oktobrī, kad uzņems Boloņas ''Virtus''.

Izmantotie resursi:
https://zalgiris.lt/news/bc-zalgiri...

     [+] [-]

, 2022-10-04 16:56, pirms 2 gadiem
VEFam 1,6 - stāstīja Gatis J.

     [+] [-]

, 2022-10-04 18:37, pirms 2 gadiem
specha rakstīja: VEFam 1,6 - stāstīja Gatis J.
1.4
https://sportacentrs.com/basketbols...