Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:931, Did:0, useCase: 3

DAL: 3. spēļu nedēļa

dubultamatieri
dubultamatieri

Aizvadītas 16 spēles.

Nedēļas izcilnieki

b.a.L.L. elite:  Ivars Ikstens (Kursa MRU/Mārupe) – 28

1.līga: Reinis Fabians (exNexum) – 49

2.līga, +35: Kārlis Vīķis (Jugla/b.a.L.L.) – 35

Prognožu spēle:  E.Pazāns, J.Veblovskis (Ūpis) – 12

b.a.L.L. elite

Kļūdu birums – 24 kļūdas spēlē un par 13 vairāk kā pretiniekam, tik nelāga spēle pret Leifheit/LU padevās BA Turības studentiem. Tabulā tika ierakstīts otrais zaudējums pēc kārtas.

Neprecīzie sodiņi – Bottomline komandas spēlētāji Salaspilī izprovocēja 32 piezīmes un uz soda metiena līnijas stājās 47 reizes. No tā gan labuma bija maza, jo izdevās realizēt vien 21 sodiņu. Tika piedzīvots arī trešais zaudējums šosezon.

Čempionu klupiens – pagājušajā gadā ļoti pārliecinoši sezonu aizvadījušie Rumba/LSPA piedzīvoja klupienu viesos pret šosezon labi spēlējušo Latvijas Gāzi. Studentiem šis bija tikai otrais zaudējums divu sezonu laikā un tika pārtraukta  Rumbas 19 uzvaru sērija DAL ietvaros.

Uzvaras grozs – Pļavnieku komandai otro nedēļu pēc kārtas uzvaras liktenis izšķiras pēdējās sekundēs. Pirms nedēļas pret Salaspili nepaveicās, šoreiz Tīrainē pret Mārupi veiksme bija sabiedrotā. Andris Kuksiks 10 sekundes pirms pamatlaika beigām realizēja tālmetienu, uz ko mārupieši atbildēja ar diviem neprecīziem. Pļavniekiem pirmais panākums šosezon.

Pēc tabulas hierarhijas – bez pārsteigumiem iztika Kursa MRU/Mārupes un ThermoKid/Ķekavas spēlē. Mārupes komanda devās laukumā bez zaudējumiem, bet ķekavnieki  bez uzvarām. Un tā arī palika pēc šīs spēles.

1.līga

Daudzsološi – jau pēc trim spēļu kārtām nav komandas, kuras nebūtu izjutušas uzvaras prieku un piedzīvojušas zaudējuma rūgtumu. Daudzsološs turnīra sākums.

Izcilais puslaiks – wiseadvics.lv spēlē pret Lokomotīvi pēc pirmā puslaika atradās 3 punktu iedzinējos. Otrajā spēles daļā spēles gaita mainījās, par ko liecina wiseadvice tikai 17 ielaistie punkti. Viena puslaika gaitā par 180 grādiem izdevās mainīt cīņas ritējumu un svinēt uzvaru ar 20 punktu pārsvaru.

Nesatricināmais Vaikulis – Rīgas brīvostas pārvaldes komandas spēlētājs Raimonds Vaikulis spēlē pret Upesciemu no soda metiena līnijas bija nevainojams, realizējot 12 metienus no 12 izmestajiem.  RBP uzvarēja, tiekot pie pirmā panākuma šosezon.

Izrāviens – Lapenieku komanda pirms nedēļas kļuva sev ar negatīva iznākuma trillera dalībniekiem. Šoreiz Jūrmalā veiksme jau bija viņu sabiedrotā. Trešās ceturtdaļas izrāviens 16:0 ļāva lauzt cīņas gaitu un iegūt pārsvaru pirms noslēdzošas ceturtdaļas. Beigās gan viss nenotika tik vienkārši, jo 10 punktu pārsvars gandrīz tika izsēts.

Nepaturamais – VCG ekspertu grupas komanda tā arī pa visiem nespēja apturēt exNexum komandas spēlētāju Reini Fabianu, kurš viņu grozā sabēra 49 punktus, palīdzot savai komandai tikt pie pirmās uzvaras. Šosezon visā līgā neviens tik rezultatīvi nebija spēlējis.

Vadība – Lidojošais cirks cīņā pret manaslecas.lv jau otrajā minūtē izvirzījās vadībā un atlikušajā cīņas gaitā iegūtos vadības grožus pretiniekiem neatdeva, izcīnot otro uzvaru pēc kārtas.

2.līga, +35

Mājas grozi nepalīdz – Jugla/b.a.L.L. komanda pret pieredzējušajiem Stopiņiem otrajā puslaikā realizēja 9 tālmetienus, taču uzvarai pietrūka. Stopiņi pretī lika metienus no soda līnijas, kur pretinieki tika apspēlēti pārliecinoši – 27 izmestie  pret 7.

Satrieca pastarīti - +35 grupa viens no favorītiem Krown viesos sakāva Babītes Čiekura spēlētājus. Jau mača sākuma lika noprast, kurš tajā vakarā būs uzvarētājs – 17:2.

Pietrūka līdera – negaidītu klupienu Iļģuciemā pret Ūpis komandu piedzīvoju sezonu ļoti pārliecinoši sākušie Kursa MRU/Mārupe +35. Spēlē gan nepiedalījās mārupiešu rezultatīvākais spēlētājs Normunds Ņedaškovskis. Skaidrs, ka pietrūka precizitātes no tālmetienu līnijas, kur izdevās iemest vien vienu trejaci.

Nepārspēti – Ādažu Emerald/Zalaris palikusi par vienīgo 2.līgas komandu (neskaitām +35), kura cīnās bez zaudējumiem.  Neskatoties uz lielo piezīmju skaitu, viesos tika pieveikts Pronets.

Pirmais simts – RXG/Ķekava mājas spēlē pret 20.gadsimtu kā pirmā no 2.līgas komandām šosezon guva 100 punktus.

Nerezultivitāte – Ultras komanda jau otro nedēļu pēc kārtas netiek līdz 50 gūto punktu atzīmei.  Sezona iesākta ar trim zaudējumiem.