Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:931, Did:0, useCase: 3

Aldaris LBL: Valmierā tests BK Jelgava jaunajai kvalitātei

Aldaris LBL: Valmierā tests BK Jelgava jaunajai kvalitātei
Agnis Čavars un BK Valmiera: jelgavniekus jāsagaida ar labu aizsardzību.
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

 Aldaris Latvijas Basketbola līgas čempionātā sestdien, 23.martā plkst.14:30 Vidzemes Olimpiskajā centrā spēlēs BK Valmiera – BK Jelgava (tiešraide LTV7). Valmierieši (16-12) zaudējuši trijās no pēdējām četrām spēlēm. Jelgavnieki (13-14) uzvarējuši trijos mačos no vietas, vidēji katrā gūstot 104,7 punktus. Līdzjutējiem būs iespēja piedalīties akcijā Ar sodiņiem līdz jaunam Škoda Rapid.

 

SPĒLES INTRIGA: Valmiera tuvāk trešajai vai sestajai vietai?

Turnīra tabulā abas komandas atrodas līdzās, tiesa, tās šķir vairāku uzvaru tiesa, un arī reputācija ir dažāda. Valmieru ierasts pieskaitīt galvenajiem pretendentiem uz trešo vietu, savukārt Jelgavai vēl cītīgi jāsargā sestā pozīcija. Sestdienas spēle jelgavniekiem ir laba iespēja pārskatīt šo rangu tabulu, un pie viena labs tests – vai superrezultativitāte pēdējos mačos ir pierādījums komandas progresam, vai tomēr ilustrē iepriekšējo pretinieku vārgumu aizsardzībā.

No Valmieras pozīcijām spēlei ir vairākas nozīmes – jālikvidē aizdomas par komandas līderu pavasara savārgumu, jānostiprinās tabulas piektajā pozīcijā un jātuvojas trešajai vietai. No Barons kvartāla un Jēkabpils šķir divas uzvaras, taču abiem konkurentiem vēl priekšā cīņas ar līdervienībām. Ja paši valmierieši sāks uzvarēt, viņus var panākt.

UZMANĪBAS CENTRĀ: Agnis Čavars (BK Valmiera) un Sandis Silavs (BK Jelgava).

Valmieriešu jaunieguvums Čavars pirmās divas spēles aizvadījis ļoti lietderīgi – gan pratis trāpīt (vidēji spēlē 15 punktu), gan izcīnījis bumbas pie groziem (8). Silavs tikko noplosījās Liepājā – 29 punkti (sezonā vidēji spēlē 11,9).

SPĒLES ATSLĒGA: aizsardzība.

Ja Valmiera ļaus brīvu vaļu viesu snaiperiem, mājiniekiem būs nepatikšanas, jo pēdējās spēlēs jelgavniekiem nav bijušas problēmas trāpīt arī svešas zāles grozos. Zem groziem vidzemniekiem varētu būt neliels pārsvars, taču ar to vien varētu nepietikt, ja neizdosies apslāpēt viesu uguņošanu no perimetra. 

 

SezonaVal. - Jel
2012-12-0275:73
2012-10-2485:65
20122 - 2
20113 - 1
20105 - 1
20093 - 1
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -3 [+] [-]

, 2013-03-23 11:48, pirms 12 gadiem
Valmiera 100% uzvarēs..
Bet uz spēli iešu, lai redzētu kā jelgavnieki AIZIET MĀJĀS raudādami pēc Iļjina bloka..:
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja