Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:931, Did:0, useCase: 3

DAL: 20. spēļu nedēļa

dubultamatieri
dubultamatieri

Aizvadītas 15 spēles.

Nedēļās izcilnieki

ProBasketball elite: Vairis Pusaudzis (Mārupe/ProBasketball) – 27

1.līga: Jānis Zicāns (Lidojošais cirks) – 55

2.līga: Eduards Grabovskis (C4) – 34

+35: Gatis Rombergs (Kursa MRU/Mārupe) – 26

Prognožu spēle: Uldis Kleinbergs (Lokomotīve) – 13

ProBasketball elite

Rēbuss. Pirms pēdējās spēļu nedēļas turnīra tabulā izveidojusies tik sarežģīts mudžeklis, ka visu iespējamo iznākumu variantu atzīmēšanai būs nepieciešams ilgāks laika sprīdis. Otro vietu no sestās šķir tikai viena uzvaras vai zaudējuma tiesa. Teorētiski pastāv situācija, ka pat visas piecas komandas finišēs ar vienādu bilanci un tad jau būs jārēķina savstarpējās spēles. Vienādu punktu skaitu gadījumā pirmā galīgā vietu sadalījuma noteikšanai tiek ņemta vērā uzvaras savstarpējas spēlēs, kam seko gūto un zaudēto punktu bilance savstarpējās spēlēs.

Pirmie. Otro gadu pēc kārtas par regulārā turnīra uzvarētajiem ir kļuvuši Rumba/LSPA. Pēc pārliecinošas uzvaras pret pastarīti Ķekavu viņus noķert neviena komanda vairs nevarēja.

Sajauc kārtis. Jau astoto vietu nodrošinājušajai Pļavnieku komandai ne prātā nebija dāvināt kādam no favorītiem uzvaras. Tā viņi pārsteidza tobrīd trešajā vietā esošo Turību. Šinī spēlē Pļavnieku komanda realizēja 31 divpunktu metienu, kas ir labākais rādītājs komandai, kura nesasniedz 90 gūto punktu robežu spēlē. Turība pēc šī klupiena zaudēja labas iespējas pacelties pat uz otro vietu, ļaujot sevi noķert lielajam peletonam.

Sašķobās pozīcijas. Pirmo riņķi ļoti labi aizvadījusī Kursa MRU/Mārupe, otrajā strauji zaudē izcīnīto otro pozīciju. Ja pirmajā aplī tika piedzīvots viens zaudējums, tad tagad septiņās cīņas jau ir „iekrāti” četri. Pēdējās šonedēļ pret Leifheit/LU.  Lai nenokristu no otrās pozīcijas pēdējā nedēļā Kursai jāizcīna divas uzvaras pret Pļavniekiem un Mārupi.

Varens sākums bēdīgas beigas. Salaspils komanda savā laukumā neviesmīlīgi sagaidīja viesus no Latvijas Gāzes, pirmajā ceturtdaļā iekrājot 12 punktu pārsvaru. „Gāze” gan ātri atguvās un pirmo ceturtdaļu pabeidza ar neizšķirtu, bet pēc tam spēle jau aizritēja pēc viņu stabules – 89:58.

Briest play-off. Mārupe/ProBasketball ar savu šīs sezonas punktu gūšanas rekordu (101) nodemonstrēja gatavību izslēgšanas cīņām viesos pret pastarīti Bottomline, izcīnot uzvaru ar 39 punktu pārsvaru.

1.līga

Palaida, nenoķēra. Manaslēcas.lv 4.ceturtdaļu iesāka ar viena punkta pārsvaru cīņā pret Lokomotīvi, bet uzreiz nokļuva minimālos iedzinējos. Tas izrādījās liktenīgi, jo atgūt vadību neizdevās, lai gan vairākas reizes rezultāta starpība bija niecīga. Lokomotīvei atlikušajās divās spēlēs būs darīšana ar turnīra tabulas pastarīti un līderi. Manaslēcas.lv pēc šīs neveiksmes iespēju aizķerties play-off zonā ir zaudējuši.

Viens nav karotājs. Lidojošā cirka spēlētājs Jānis Zicāns cīņā pret BK Upesciems sasniedza sezonas DAL rezultativitātes rekordu, gūstot 55 punktus, taču ar to bija krietni par maz uzvaras izcīnīšanai. Upesciems tika pie uzvaras, pārtraucot triju zaudējumu sēriju. Lai arī no play-off zonas Upesciemu šķir divas uzvaras, tiekot pie panākumiem visās atlikušajās trīs spēlēs, četrinieks var būt aizsniedzams.

0 punkti. Negaidīts pavērsiens notika uz play-off pretendējošo exNexum un wiseadvice.lv spēlē. exNexum pārsvars līdzīgā spēlē pirms noslēdzošās ceturtdaļas bija pieci punkti, bet izšķirošajā ceturtajā pretinieki tika atstāti „sausā”. Pēdējo sezonu DAL statistikas ierakstos šāds gadījums nebija atrodams. Abas komandas ar vienādu bilanci  turpina cīņu par top4.

Veiksmīgais puslaiks. Ļoti labs pirmais puslaiks Latvenergo komandai atnesa ļoti nepieciešamo uzvaru viesos pret BK Jūrmala. Šobrīd Latvenergo ieguvuši nelielu pārsvaru pret konkurentiem.

Labākie no labākajiem. Ilgi gaidītā līderu spēkošanās starp Latvenergo un RBP komandām, aizritēja ar diezgan lielu Brīvostas pārākumu. Pārliecinoši uzvarējuši pirmās trīs ceturtdaļas, un tikai ceturtajā viņi ļāva Lapeniekiem pietuvoties rezultātā. Visticamāk, ka ar šo uzvaru RBP nodrošināja pirmo vietu regulārajā turnīrā, bet Lapenieku otrā pozīcija pagaidām nav apdraudēta.

2.līga

Pabaida vicelīderi. Ultra viesos aizvadīja labu spēli pret vicelīderi RXG/Ķekava, taču uzvarai bija par maz. Ultru vēl sagaida izbrauciens uz Ādažiem. Savukārt Ķekavai pašiem jāuzvar Pronetu un jācer, ka Jugla spēs pārsteigt C4.

Iesoļo play-off. Ūpis ar uzvaru viesos pār Emerald/Zalaris paši nodrošinājuši vietu izslēgšanas spēlēs.  Ādažnieki regulāro turnīru noslēgs trešajā vietā un savu play-off pretinieku uzzinās pirmdien.

Apliecina statusu. C4 savu līdera statusu apliecināja izbraukuma uzvarā pār Pronets. Ar ī turnīra rezultatīvākais spēlētājs Eduards Grabovskis bija līmenī, gūstot 34 punktus. Pronetam sezona noslēgsies jaunnedēļ Ķekavā.

Tālmetienu birums. Jugla/ProBasketball atkārtoja visa DAL šīs sezonas rekordu realizēto tālmetienu skaita ziņā. Viesos pret SK Babīte/Čiekurs Juglas jaunieši sāncenšu grozā sabēra 20 trejačus.

+35

Pārbauda modrību. Savā sezonas pēdējā spēlē play-off neiekļuvusī 20.gadsimta komanda pabaidīja 2.vietā finišējušos Kursa MRU. Mārupieši tomēr izcīnīja laimīgu uzvaru. 20.gadsimtam sezona ir galā, tikmēr Kursa pusfinālā samēros spēkus ar LVM.