Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:931, Did:0, useCase: 3

Dubultamatieru līga: 9.spēļu nedēļa

dubultamatieri
dubultamatieri

Dubultamatieru līga: 9.spēļu nedēļa
2.līgā "Pārdaugavas" komanda izcīnīja otro uzvaru, pieveicot "exNexum-20gs".

Aizvadītas 14 spēles.

Nedēļas izcilnieki

Elites grupa: Artis Arnītis (Leifheit/Latvijas Universitāte) – 31

1.līga: Oskars Rusmanis (RBP) – 27

2.līga: J.Iškāns (RXG/Ķekava), K.Lapsa (Ķekava/ThermoKid2) – 25

Elites grupa

Daudzie tālmetieni. „ThermoKid/Ķekava” mājas spēlē pret „Sonoru” realizēja par astoņiem tālmetieniem vairāk pret pretinieku, izcīnot uzvaru ar sešu punktu pārsvaru. Šis panākums ļāva ķekavniekiem pirmo apli noslēgt augstajā ceturtajā pozīcijā.

Noliec galotnē. Līdzīgā spēlē starp BK „Salaspils” un „Leifheit/LU” rīdzinieki savu pārākumu nodemonstrēja spēles beigu daļā, kad izdevās iegūt pārsvaru un izcīnīt smagu uzvaru, kas pēc pirmā apļa ļauj atrasties pirmajā vietā.

1.līga

Izmaiņas tabulā. Pirmās līgas tabulas vidusdaļā komandas sadrūzmējušās tik blīvi, ka dažas veiksmīgas nedēļās ļauj strauji mainīt savu pozīciju tabulā. Var notikt arī virzība pretējā virzienā. Tā, „DzSK Lokomotīve” pēc uzvarām pār Jūrmalu un „Krown” sasniedza triju uzvaru sēriju, kas ļāva veikt pakāpšanos uz trešo vietu. Bet jūrmalnieki pēc otrās neveiksmes pēc kārtas no otrās vietas noslīdējuši uz piekto, bet „Krown” uz devīto vietu.

Kritums. Neveiksmes pēdējās četrās spēlēs „wiseadvice.lv” no potenciāliem līderiem nobīdījuši uz pastarīšiem. Pēc šīs nedēļas zaudējuma „Latvenergo” ,„wiseadvice.lv” noslīdēja uz desmito pozīciju. Atlikušajās spēlēs nav viegls kalendārs, bet zaudējumu sēriju vajadzētu pārtraukt.

Čempionu nedienas. „Rīgas brīvostas pārvaldes” divu spēlētāju kopā gūtie 53 punkti neglāba no zaudējumu izbraukuma cīņā pret „manaslecas.lv”. „Brīvosta” ar bilanci 4-4 šobrīd ieņem vien septīto pozīciju.

Ar komandas pūlēm. Sešiem spēlētājiem gūstot desmit vai vairāk punktus „exNexum” mājās pārliecinoši pieveica pēdējās vietas īpašnieci „Kursa MRU/Mārupe +35”. Citu spēļu rezultāti atkal ļāvuši pietuvoties līderpozīcijām.

Apturēja tikai līderi. Turnīra tabulā pirmajā vietā esošais „Upesciems” viesos samērā mazrezultatīvā spēlē negaidīti piekāpās „Lapeniekiem”. Viesi neļāva izpausties rezultatīvākajam līgas spēlētājam Jānim Zicanām, atstājot to uz deviņiem gūtajiem punktiem, taču ar to bija par maz uzvaras izcīnīšanai. „Lapeniekiem” pēdējo nedēļu veiksmīgais sniegums ļāvis ielauzties top4.

2.līga

Ķekavas zīmē. Ļoti veiksmīgi turpina cīnīties abas Ķekavas komandas, kuras šo nedēļu iesāka ar uzvarām. Abu Ķekavas komandu kopējais uzvaru skaits pēc kārtas jau sasniedzis 14. Šoreiz krietni grūtāk klājās „ThermoKid2”, kuriem pretī bija sīkstā „Zaķumuiža”, kurus beigās izdevās uzveikt visnotaļ pārliecinoši ar 15 punktu pārsvaru. Turpretī RXG viesos viegli tika galā ar tikai piecatā uz spēli ieradušos „Ultras” vienību.

Pāri simtam. Par otro komandu, kura spējusi 2.līga šosezon sasniegt simts punktu robežu kļuvusi viena no turnīra austsaiderēm „Pārdaugava”. Tabulas kaimiņi „exNexum-20gs” tika sagrauti ļoti pārliecinoši. Pārdaugavieši abas savas uzvaras izcīnījuši spēlējot savā laukumā.

Mājas sienas. „Pronets.lv” turpina veiksmīgi cīnīties savā laukumā, kur izcīnījušas visas savas četras uzvaras. Pēdējā no tam pret pastarīti „Babīte/Čiekurs”.

Pārsteigums izpaliek. BK „Stopiņi” bija tuvu lielas uzvaras izcīnīšanai pār vicelīderi „C4”. Mazrezultatīvā spēlē Juglas brigāde tomēr izrādījās pārāka, uzvarot ar trīs punktu pārsvaru.

Pretējām sekmēm. „Rīga/Jugla” savā laukumā samērā pārliecinoši pieveica „Ūpi”. Abas komandas pēc šīs spēles atrodas triju spēļu sērijā, tikai ar atsevišķām sekmēm – „Juglai” triju uzvaru sērija, „Ūpim” zaudējumu laiks. Nākamajā nedēļā „Juglai” jāspēkojas ar tiešajiem konkurentiem no „Zaķumuižas”.