Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:931, Did:0, useCase: 3

Latvijas Universiādē dāmu konkurencē triumfē RSU

Latvijas Universiādē dāmu konkurencē triumfē RSU
RSU galvenais treneris Aivars Vīnbergs
Foto: Zigismunds Zālmanis

6.maijā noslēdzās Latvijas Universiāde basketbolā „Studentu trakums” turnīrs dāmu konkurencē, kurā uzvaras laurus plūca RSU komanda, aiz sevis atstājot LSPA dāmas un Latvijas Universitāti. Uzreiz aiz godalgotajām vietām palika Daugavpils Universitāti un turnīrā 5.vietu ieņēma Latvijas Lauksaimniecības Universitāte.

Vissīvākā cīņa turnīrā izvērtās starp LSPA un LU komandām. Lai gan spēles sākums veiksmīgāks izrādījās LSPA dāmām, tomēr jau pēc pirmajām 10 minūtēm, LU dāmas pietuvojās rezultātam un, noslēdzot 3.ceturtdaļu, rezultāts bija neizšķirts. Beigu beigās veiksme vairāk bija LSPA komandas pusē, kuras izcīnīja uzvaru ar rezultātu 57-54 un izcīnīja turnīrā 2.vietu, atstājot uzreiz aiz sevis Latvijas Universitāti – 3.vieta. Rezultatīvākās spēlētājas LSPA komandā bija Ilze Jākobsone ar 24 punktiem un Ance Aizsila ar 11 punktiem. Savukārt LU komandā visvairāk gūto punktu ziņā dominēja Liene Stalidzāne ar 18 punktiem un Egita Vīnakmene ar 15 punktiem.

RSU komanda turnīrā izcīnīja visas uzvaras, tādējādi pārliecinoši izvirzījās līderpozīcijās, neatstājot nekādas cerības pārējām komandām. Viņām turnīrā „Studentu trakums” pelnītā 1.vieta. Pēdējā aizvadītajā spēlē pret LLU tika izcīnīta ļoti pārliecinoša uzvara ar rezultātu 89-9.

Latvijas Universiādē 4.vietu izcīnīja Daugavpils Universitāte. Izspēlējot kopā četras spēlēs, dāmas izcīnīja vienu uzvaru pret Latvijas Lauksaimniecības Universitāti ar rezultātu 58-31.

5.vietu diemžēl bez panākumiem visās spēlēs nopelnīja Latvijas Lauksaimniecības Universitāte.

Sieviešu konkurencē par turnīra labāko spēlētāju tika atzīta Kate Aizsila (RSU), “Zvaigžņu pieciniekā” iekļuva arī Paula Langina (RSU), Ilze Jākobsone, Santa Dreimane (LSPA) un Liene Stalidzāne (LU).

Latvijas Universiādi basketbolā organizē: Latvijas Universitātes Sporta servisa centrs sadarbībā ar LASS.
Turnīra galvenais atbalstītājs: Rīgas dome.
Partneri: LBS, Venden, Smiltenes piens, Red Bull, Adrenaline Tan.

REZULTĀTI

Latvijas XXVI Universiāde basketbolā | Sieviešu turnīrs

VKomandaSUZP
1.RSU4408
2.LSPA4317
3.LU4226
4.DU4135
5.LLU4043