Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:931, Did:0, useCase: 3

Porziņģis: Atmiņas par spēli ar Horvātiju motivē strādāt

Porziņģis: Atmiņas par spēli ar Horvātiju motivē strādāt
LBS prezidents Valdis Voins un Latvijas basketbola Gada cerība'2013 Kristaps Porziņģis.
Foto: Mārcis Birste

Latvijas Basketbola savienības prezidents Valdis Voins pasniedzis Kristapam Porziņģim Latvijas basketbola Gada balvu’2013 nominācijā „Gada cerība”, kas 18 gadus vecajam uzbrucējam piešķirta par lielisko sniegumu pērnā gada Eiropas U18 čempionātā. Spānijas ACB līgā labu debijas sezonu aizvadījušais liepājnieks šovasar koncentrēsies individuālajiem treniņiem, lai nākamsezon varētu nostiprināties Seviljas „Cajasol” pamatsastāvā un pretendētu uz vietu Latvijas valstsvienībā.

Pagājušās sezonas „sausais” atlikums redzams statistikā – Eiropas U18 čempionātā Latvijas izlases sastāvā vidēji spēlē 29 minūtes, 11,6 punkti un 10 atlēkušās bumbas, Spānijas kluba Seviljas „Cajasol” sastāvā ACB līgā vidēji spēlē 15 minūtes, 6,7 punkti un 2,8 atlēkušās bumbas un vieta ACB labāko jauno spēlētāju piecniekā. Kas pašam visvairāk palicis atmiņā emociju līmenī?

Tā bija sezona, kuras laikā pārgāju no bērnu basketbola uz pieaugušo spēli. Pirmais pa īstam profesionālais gads – cita slodze, cita atbildība. Arī daudz jaunu zināšanu un basketbola prasmju.

Esi cits cilvēks, nekā biji pirms gada?

Tas pats cilvēks, bet pavisam cits basketbolists.

Kuras spēles visvairāk palikušas atmiņā?

Spānijas čempionātā – ar Bilbao komandu, kad uzvaru izrāvām pēdējās sekundēs un pašam izdevās labi nospēlēt. Arī ar „Joventut”. No Latvijas U18 izlases spēlēm prātā iespiedies man un diemžēl arī komandai neveiksmīgais mačs pusfinālā ar Horvātijas izlasi. Tādas atmiņas labi noder motivācijai – lai nākamajā reizē neatkārtotu kļūdas.

Spānijā spēlēji jau ceturto sezonu. Pēc tās uz Latviju brauci kā uz mājām vai viesos?

Protams, kā uz mājām! Spānija, Sevilja ir vieta, kur esmu iedzīvojies, kur labi jūtos, taču īstās mājas ir un vienmēr paliks Latvija.

Kāpēc šovasar necīnīsies par vietu Latvijas valstsvienībā?

Izvērtējot veselības stāvokli un pieredzi, kopā ar savu „komandu” – ģimeni, un aģentiem – izšķīrāmies, ka vislietderīgāk būtu šovasar mērķtiecīgi patrenēties. Jānostiprina locītavu saites, jāpalielina ķermeņa masa, jāpilnveido individuālā tehnika – plaša programma. Piemēram, 10.jūlijā Barselonā sāksies treniņnometnē, kurā darbošos kopā ar Spānijas izlases un NBA kluba "Oklahoma City Thunder" centru Seržu Ibaku. Jo vairāk iemācīšos, ko labāk nākotnē varēšu palīdzēt Latvijas izlasei.

Kādi mērķi nākamajā sezonā?

Gribu nostiprināties „Cajasol” pamatsastāvā un kopā ar komandu spēlēt ACB līgas izslēgšanas turnīrā. Šosezon tas jau izdevās un iespaidi neaizmirstami. Viegli nebūs, jo konkurence ir ļoti asa. Savukārt valstsvienības treneris Ainars Bagatskis teica, ka pēc gada gaidīs mani izlasē.

  

**

Latvijas Basketbola savienība Gada balvas’2013 pasniedza desmit nominācijās. Laureāti tika izraudzīti, ņemot vērā LBS komisiju un valdes, kā arī mediju un līdzjutēju viedokli.

Balvu ieguvēji:

Gada basketbolists – Kristaps Janičenoks

Gada basketboliste – Anete Jēkabsone-Žogota

Gada cerība – Kristaps Porziņģis

Gada treneris (Oļģerta Altberga balva) – Artūrs Štālbergs

Gada jaunatnes treneris – Nikolajs Mazurs

Gada piemērs – Kaspars Vecvagars

Gada tiesnesis – Oļegs Latiševs

Gada veterāns – Kārlis Strēlis

Gada ratiņbasketbolists – Kārlis Gabrānovs

Gada ieguldījums basketbolā (Tālivalža Pētersona balva) – Andrejs Ēķis un Aigars Grauba.

  +1 [+] [-]

, 2014-07-02 17:42, pirms 10 gadiem
Ko Janičenoks tādu izdarīja lai tiktu nominēts par gada basketbolistu? Tieši neko?

  -1 [+] [-]

, 2014-07-02 17:50, pirms 10 gadiem
Vecais niķis esot LV uzvilkt Bet nu atvalinajums jaizbauda,

     [+] [-]

, 2014-07-02 17:59, pirms 10 gadiem
Nu tas ir kautkāds slims tops .... Nu pasakiet lūdzu kā Kristaps Janičenks varēja kļūt par gada basketbolistu ?