Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2551, Did:0, useCase: 3

Holindžers: "Timmam nāktu par labu spēlēšana spēcīgākā līgā"

Andrejs Siliņš

Holindžers: "Timmam nāktu par labu spēlēšana spēcīgākā līgā"
Džons Holindžers
Foto: ESPN

"Viņam savas stiprās īpašības jāturpina attīstīt vēl vairāk, jāturpina strādāt arī pie mīnusiem un, domāju, ka viņš nonāks NBA," īsā ekskluzīvā sarunā ar Sportacentrs.com Latvijas Basketbola līgas (LBL) otrās finālsērijas spēles puslaika pārtraukumā par Jāni Timmu sacīja Memfisas "Grizzlies" viceprezidents basketbola operāciju jautājumos Džons Holindžers. 2013. gada draftā "Grizzlies" izvēlējās Timmu ar 60. kārtas numuru.

"Ceļoju pa Eiropu, skautoju spēlētājus saistībā ar draftu. Kad "Ventspils" uzvarēja piekto spēli pusfinālā, zināju, ka Rīgā būs finālspēle un iekļāvu to savā ceļojuma plānā, lai redzētu Jāņa [Timmas] spēli," savas Rīgā atrašanās iemeslu skaidroja Holindžers. "Protams, ir arī citi interesanti spēlētāji abās komandās, bet mums ir tiesības uz Jāni un tieši viņa dēļ esmu te ieradies."

"Viņam bijusi laba sezona. Bija pāris savainojumi, kas droši vien nedaudz ietekmēja sniegumu, bet kopumā šis bijis labs gads, un esmu priecīgs par viņa progresu," Memfisas kluba viceprezidents norāda, ka sekojis Timmas sniegumam visas sezonas gaitā. "Cerams, viņš varēs spēlēt mūsu vasaras līgas komandā. Tas būs jūlijā. Skatīsimies, kas notiks pēc tam. Zinu, ka viņam vēl ir līgums ar "Ventspili", un arī tas ir risināms jautājums."

Jautāts, kādas ir Jāņa izredzes nonākt NBA, Holindžers atgādināja sen zināmo patiesību - viss būs atkarīgs no paša spēlētāja. "Tas atkarīgs no tā, ko redzēsim viņā, kāds būs progress. Nekas nav iekalts akmenī. Vēlamies iet soli pa solim," sacīja kādreizējais ESPN eksperts.

"Tas, ar ko viņš izceļas uz citu fona, ir metiens, ķermenis savas pozīcijas spēlētājam un tas, ka viņš fiziski ir ļoti spēcīgs," Holindžers atgādināja, kāpēc pagājušā gada draftā izvēlējies krāslavieti. "Šīs īpašības var viņam palīdzēt veikt lēcienu, lai kļūtu par NBA spēlētāju. Viņam šīs īpašības jāturpina attīstīt vēl vairāk, jāturpina strādāt arī pie mīnusiem un, domāju, ka viņš nonāks tur [NBA]."

Otro sezonu pēc kārtas Timma pārstāv "Ventspils" komandu, kas bez dalības Latvijas čempionātā piedalās arī Baltijas līgā un FIBA Izaicinājuma kausā. "Grizzlies" pārstāvis uzskata, ka par labu nāktu pāreja uz augstāka līmeņa turnīriem: "Viņam patīk Ventspilī, treneris ar viņu labi strādā, bet tajā pašā laikā es domāju, ka viņam nāktu par labu spēlēšana spēcīgākā līgā. Tas gan nav lēmums, ko mēs varam kontrolēt. Tas ir aģenta rokās. Varam ieteikt, bet, reālistiski raugoties, tas nav mūsu rokās."

"Protams," jau uzsākot jautājumu par šī gada draftu un trīs latviešu pieteikšanos tam, Holindžers lika saprast, ka ir lietas kursā, taču... "Baidos, ka pēc NBA noteikumiem es nedrīkstu oficiāli neko teikt, jo nevienam no viņiem vēl nav 22 gadi."

"Domāju, ka šis ir spēcīgs drafta gads, jā," kopējam valdošajam uzskatam piekrita Memfisas viceprezidents. "Tomēr daudzi sezonas sākumā pārspīlēja, domājot, ka šis būs neticams drafts un pēc tam nedaudz vīlās. Šis būs labs gads, būs daudz ļoti labu spēlētāju, bet nezinu, vai būs kāda megazvaigzne."

1 2 51 komentārs

 +18 [+] [-]

, 2014-05-11 09:35, pirms 10 gadiem
Ja godīgi, tad man īsti pat neliekas, ka Timma būtu Eurolīgas līmeņa spēlētājs, kur nu vel NBA.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

 +19 [+] [-]

, 2014-05-11 09:48, pirms 10 gadiem
Timma nu noteikti nebūs NBA, vienkārši neiederās. Pa Eirolīgu varētu sisties ar 5pts spēlē.

  +7 [+] [-]

, 2014-05-11 09:48, pirms 10 gadiem
Izklausās vīlies. Kāds var pateikt kāda ir izpirkuma summa un cik vēl līgums?

  +1 [+] [-]

, 2014-05-11 09:51, pirms 10 gadiem
Tagad vienkārši džekam kritums un visi uzreiz noliek. Gluži kā finanšu tirgū pārdod pēc krituma pie cenas apakšām.. redzēsim.

ChupaaChubzz rakstīja: Ja godīgi, tad man īsti pat neliekas, ka Timma būtu Eurolīgas līmeņa spēlētājs, kur nu vel NBA.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -2 [+] [-]

, 2014-05-11 10:06, pirms 10 gadiem
cik Timmam gadi...nu jau ir iistais laiks aardiit grozu...kritums vai kaapums nav svariigi...vinjsh ieruusees kaa Zakjis un taalaak nekur par Lv robezhu netiks...Zakjis nav slikts...bet nu mazliet jaapieliek galvaa...fiziski ljoti speeciigs ar labu leecienu...a veel liktu puskjiku un truli kaadu ielidinaatu speelee,tad durvis buutu valjaa arii aiz robezhas! Timma buus kaa Akselis...uzplauka un leenaam noplauks!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2014-05-11 10:16, pirms 10 gadiem
SportExpert rakstīja: Kā esmu jau visu sezonu teicis, tad šosezon viņam jau citur vajadzēja spēlēt, spēcīgākā klubā, kur varētu attīstīties! Pašlaik viņš BKV stagnē un ja vēl vienu sezonu paliks, tad NBA ir norakstīts
kāds nba, tur Eirolīga vai Spānija ir max.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2014-05-11 10:26, pirms 10 gadiem
Nezinu , šķiet pārāk optimistiskas prognozes , normālā Eiropas klubā ,iespējams , bet par NBA pagaidām nekas neliecina ....

  +9 [+] [-]

, 2014-05-11 10:34, pirms 10 gadiem
Nepiekritīšu, ka viņam nav NBA ko darīt. Manuprāt, tik daudzpusīgu spēlētāju vēl ilgi neatrast. Faktiski var spēlēt 3 vai pat 4 pozīcijās, ja vajag. Var iedot piespēli, vākt bumbas, iet ātrajos, tālos mest... Principā visu + vēl lielisks atlētisms. No maiņas nākot viņš varētu sevi itin labi pierādīt NBA. Vērtīgs spēlētājs, katrā ziņā.

  -1 [+] [-]

, 2014-05-11 10:41, pirms 10 gadiem
Max Eiroliga,bet no v-pils ir jatinas prom.

     [+] [-]

, 2014-05-11 10:57, pirms 10 gadiem
Pēc otrās finālspēles likās, ka Timma ir tāds "Jūrmalas" tipa spēlētājs, kam ir pamatdarbs, bet basketbols ir kā hobijs, skumji, bet fakts.

  -1 [+] [-]

, 2014-05-11 11:05, pirms 10 gadiem
palasu te komentārus un saprotu , ka mums ir nenormāli daudz basketbola expertu - vienīgi tie viedokļi ir tik smieklīgi.

  +2 [+] [-]

, 2014-05-11 11:08, pirms 10 gadiem
egils34 rakstīja: palasu te komentārus un saprotu , ka mums ir nenormāli daudz basketbola expertu - vienīgi tie viedokļi ir tik smieklīgi.
Izlasot tavu tekstu, tu tici ka viņš mums būs nba zvaigzne, nu ok. expert :
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2014-05-11 11:19, pirms 10 gadiem
Atceros, ka Dairis Bertāns spēlējot Ventspilī arī pamazām sāka pazust, tad aizgāja uz VEF un dabūja līgumu ACB.

Žēl Timmas, viena no neveiksmīgākajām spēlēm tieši vissvarīgākajā spēlē.

  +2 [+] [-]

, 2014-05-11 11:21, pirms 10 gadiem
Paskatīsimies vai timma tik izlasē, pagājušogad jau nu nebija īpaši daudz variantu. Uz 3o numuru mums kandidātu daudz - D. Bertans, O. Silins, J. Berzins, Kuksiks, Janicenoks.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2014-05-11 11:41, pirms 10 gadiem
Kāda vēl NBA,nemūžam,bet lai veicas chalim!

  +4 [+] [-]

, 2014-05-11 12:07, pirms 10 gadiem
Kas ir Timmas aģents ? Lieliski čalis pastrādājis, lai sapūstu miglu visiem acīs un tādējādi liekot kādam nodraftēt Timmu.

  +2 [+] [-]

, 2014-05-11 12:08, pirms 10 gadiem
Nekā personīga pret Timmu , bet man liekas , ka viņam ir lūzera psiholoģija . 1/2 finālspēlē pameiģināja 1 pret 1 pret Robinsonu nospēlēt , pārsreižu nesanāca un viņš vairs pat nemeiģina to darīt , bet izvelas vieglāko variantu mest truļus pāri rokām , ja tie vel kristu , tad OK , bet ja nekrit , moš lai pamēgina kko citu uzbrukumā darīt . Fiziskās dotibas viņam ir izcilas , bet ir jāsakārto galva un jābūt pārliecinātākam par sevi , ka ari nedriks ieciklēties vienveidīõga spēlē , ja to viņš izlabotu , tad varētu cīnīties par vietu normālā eiropas klubā , bet kamēr viņš spēles kā finālspēles , tālāk par BKv netiks
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2014-05-11 12:26, pirms 10 gadiem
gan jau...nevaru nepiekrist Tev....Zakjis man patiik,bet nu gruuti buus vinjam ar 207 speeleet kaa centram Eiropaa....a kaa 4-3 nr. vinjam nav metiena!
your_ufo rakstīja: Zaķis būtu ticis kādā Eirolīgas klubā ja ne smagā trauma
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2014-05-11 13:14, pirms 10 gadiem
ja mīnuss ir psiholoģija (kā izskatās), tad būs nepārāk cerīgi - to ir grūti uzlabot. varbūt tiešām spēcīgākā līgā paceltos. jo ja tu neesi stabils vilcējs pat Latvijā, ko tad runāt par NBA .. fiziski spēcīgu džeku un melnā darba darītāju ir daudz.

  +3 [+] [-]

, 2014-05-11 13:17, pirms 10 gadiem
neesmu nekāds lielais Timmas fans, taču vēlu viņam visu labāko. Kāpēc? Tāpēc, ka esmu Latvijas fans! Potenciāls viņam noteikti ir, taču šaubos vai šis gads BKV sistēmā viņam ļauj progresēt, kā tas, ja trenētos Eurocup klubā. Draftētam čalim tak visas iespējas bija vaļā, bet viņš izvēlējās palikt. OK, varbūt šī sezona ir vērtējama ar + zīmi attiecībā pret iepriekšējām, taču palikt BKV sistēmā arī turpmāk būtu muļķīgi. Atceros, ka pirms dažiem gadiem (šķiet vēl spēlēja Baronā, kad Dāvis Bertāns pirms Olimpia arī tur paspēlēja) bija atrādīties kādam Vācijas Bundeslīgas klubam. Tie esot bijuši sajūsmā par viņa potenciālu. Bet nezinu kāpēc nekur tālāk par LV netika.
Sirmā pienene (lasi- Valdis Valters) vēl salīdzinoši nesen bārstīja tekstus par to, ka Timma tiks tālāk nekā Dāvis Bertāns. Basketbolā atšķirībā no futbola (kur 32kg zin tik to, cik vārtu ir Messi un cik viņš ir priekšā CR7) kaut ko saprot un redz talantus, kuri var izsisties.
Atzīšos, finālsērijā esmu par VEF, taču redzot 1. spēli abu komandu izpildījumā, man bija kauns. It īpaši par 1/4. Ja to redzēja Holindžers, tad viņam noteikti bija šoks, kur viņu sistēmas spēlētājs spēlē. BKV saņēmās un izskatījās zolīdi. Taču otrā spēle visu atkal nolika pa vietām- Timma diemžēl katastrofa gan uzbrukumā, gan aizsardzībā. Protams, tā nav Timmas pēdējā iespēja un tādas vēl būs, tik ceru, ka tās spēs izmantot krietni labāk.

  +3 [+] [-]

, 2014-05-11 13:32, pirms 10 gadiem
Timma NBA??? Tad jau laikam man arii veel ir ceriiba! Vinsh LbL knapi liidera nastu speej nest un to arii kaa kuraa speelee! Videeja 13 punkti speelee..... kaads NBA!!!!????? Bet nu lai jau veicas!

     [+] [-]

, 2014-05-11 14:22, pirms 10 gadiem
Palikt sosezon Ventspili bija kluda - to pierada cipari, progress ir bijis minimals. Vienigais ko es varu Timmam ietiekt ir atrast normalu klubu pec iespejas specigaka liga, kur vinam bus minutes un ar vinu stradas. Protams, pasam ir jaiegulda mezonigs darbs.

  +1 [+] [-]

, 2014-05-11 14:32, pirms 10 gadiem
Priekš viņa stila, vajdzētu sisties pa atlētiskajām itālijas un francijas līgām. Tikai neiegrābties ar ekonomiski nomocītajām dienvidslāvijas un spānijas līgām.
1 2 51 komentārs