Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

"VEF Rīga" vēršas FIBA pret Deriku Niksu

"VEF Rīga" vēršas FIBA pret Deriku Niksu
Deriks Nikss
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

Latvijas basketbola klubs "VEF Rīga" lūdzis Starptautiskajai basketbola asociāciju federācijai (FIBA) izskatīt Derika Niksa gadījumu, Sportacentrs.com apliecinājusi kluba direktore Laila Spaliņa.

Amerikāņu basketbolists Deriks Nikss pašā aprīļa izskaņā – pirms izšķirošajiem mačiem Latvijas Basketbola līgā (LBL) – pameta "VEF Rīgu", lai atgrieztos ASV. Kā iemeslu savai rīcībai sportists sociālajos tīklos minēja nepieciešamību palīdzēt savai mātei, kura nesen bija pārcietusi operāciju.

Lai gan sportists šādu paskaidrojumu sniedzis sociālajos tīklos, tomēr ar kluba pārstāvjiem klātienē tā arī neizrunājās, Sportacentrs.com apliecinājusi "VEF Rīgas" direktore Laila Spaliņa. Klubs vairākas reizes esot aicinājis uz sarunu gan pašu sportistu, gan viņa pārstāvjus, tomēr rezultāts bijis nemainīgs.

Sakarā ar to, ka Nikss neizpildīja līguma noteikumus (spēlēt līdz sezonas beigām), "VEF Rīga" ir vērsusies FIBA, tomēr mērķus šādai rīcībai kluba direktore neatklāja.

LBL Nikss aizvadīja 10 spēles, vidēji 19 minūtēs un 21 sekundē guva14,3 punktus, izcīnīja 5,5 atlēkušās bumbas, izdarīja 1,7 rezultatīvas piespēles, kļūdījās 2,4 reizes, pārķēra 1,5 bumbas un nopelnīja lietderības koeficientu 14,8.

Eiropas kausa izcīņā Nikss 10 spēlēs caurmērā 15 minūtēs un 50 sekundēs sameta 7,4 punktus, izcīnīja 4,8 bumbas zem groziem, izdarīja 0,9 rezultatīvas piespēles, pārķēra 0,8 bumbas, kļūdījās 1,8 reizes un nopelnīja lietderības koeficientu 8,8.

VTB Vienotajā līgā Niksam 16 spēles ar vidējo laiku 20 minūtes un 30 sekundes. Šajā laikā amerikāņu basketbolists guva 12,5 punktus, izcīnīja 6,1 atlēkušo bumbu, atdeva 1,3 rezultatīvas piespēles, pārkāpa divus noteikumus, pārtvēra 1,1 bumbu un nopelnīja lietderības koeficientu 14,8.

Aizvadītajā sezonā "VEF Rīga" nespēja iekļūt VTB Vienotās līgas izslēgšanas spēlēs, gandrīz tika ULEB Eiropas kausa izcīņas "Last 32" posmā, kā arī izcīnīja Latvijas vicečempiona titulu, finālsērijā atzīstot "Ventspils" pārākumu piecās spēlēs.

Izmantotie resursi:
Latvijas Basketbola savienība
Главная | Единая Лига ВТБ
Eurocup - Welcome to Eurocup

1 2 3 4 5 165 komentāri

 +31 [+] [-]

, 2014-05-23 17:03, pirms 10 gadiem
Ja Niksa iemesls tiešām ir mātes veselības problēmas un zinot, ka ar šādām lietām nejoko, VEF iespējams var sevi šosezon tikai vēl vairāk apkaunot.

 +22 [+] [-]

, 2014-05-23 17:04, pirms 10 gadiem
Mudaki tā VEF vadība. Kauns par VEF, kur var vēl stulbāk. Sākumā pasaka ka Nikss var doties prom, bet tagad ... Visa vadība jāatlaiž.
Slēpts komentārs: Skudriniekss
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +7 [+] [-]

, 2014-05-23 17:06, pirms 10 gadiem
Ko tas Jaunups tur peras....
Būtu labāk domājuši par nākamo sezonu, bet redz nē ar muļķībām nodarbojas.

 +21 [+] [-]

, 2014-05-23 17:09, pirms 10 gadiem
Vefam patīk sevi apkaunot !

  +1 [+] [-]

, 2014-05-23 17:11, pirms 10 gadiem
kā tu zini, kas ko kāpēc kam pateica?

SportaFansNR1 rakstīja: Mudaki tā VEF vadība. Kauns par VEF, kur var vēl stulbāk. Sākumā pasaka ka Nikss var doties prom, bet tagad ... Visa vadība jāatlaiž.

  -4 [+] [-]

, 2014-05-23 17:11, pirms 10 gadiem
Skudriniekss rakstīja: Tagad pacelsies jautājums, kurš samaksāja Niksam, lai viņš aizbrauktu un dzīvotu zaļi ASV?
Vai tas nav kādu konkurentu sarīkots gājiens. Šādas tādas aizdomas jau VEFam noteikti ir, bet pagaidām neliek galdā.
Tieši tas ko es padomāju

  +3 [+] [-]

, 2014-05-23 17:13, pirms 10 gadiem
be_like_mike rakstīja: kā tu zini, kas ko kāpēc kam pateica?
Lūdzu pasaki, kurš normāls cilvēks joko par mātes veselību.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

 +16 [+] [-]

, 2014-05-23 17:17, pirms 10 gadiem
Niksu necienīja Rīgā un daudzi viņu nodir** ,tāpēc arī aiztinās prom,pareizi vien darīja.

 +16 [+] [-]

, 2014-05-23 17:18, pirms 10 gadiem
uz tādu klubu vairs neviens normāls spēlētājs neies spēlēt ,izsmiekls ne klubs

 +16 [+] [-]

, 2014-05-23 17:18, pirms 10 gadiem
Pilnīgs klaunu bars.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2014-05-23 17:21, pirms 10 gadiem
SportaFansNR1 rakstīja: Lūdzu pasaki, kurš normāls cilvēks joko par mātes veselību.
kursh normaals cilveeks taa vienkarshi sapako somas un nozuud? klubam pasham pec tam caur twiteri vai facebook kaut kads info jaasagraabsta. ceram, ka pusis dabuus peec nopelniem - noteikti domaa, ka USA ir pasaules centrs un vinjsh taa paarstaavis
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2014-05-23 17:24, pirms 10 gadiem
značit Ventspils samaksāja Niksam, lai aizbrauc. Skaidrs, ka ar Nixu būtu savādāk.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +6 [+] [-]

, 2014-05-23 17:26, pirms 10 gadiem
SportExpert rakstīja: Var saprast VEF vadību, jo oficiāli netika ticies ar vadību, tik cik paziņojis twitter...Tāpēc ir normāli iesaistīt FIBA, lai izvērtē vai tā nebija tikai muldēšana, ja nebija tak ok un miers visiem, bet ja tā nebija, tad klubam ir pilnas tiesības tā rīkoties....Paskatieties no otras puses, kāds ir tēls, ko šādi spēlētāji rāda par Latvijas basketbolu? Te nav sūnu ciems, je esi melojis tad sods būs
Vispār VEF jau pats rakstīja paziņojumus, ka Nikss aizbraucis prom. Tātad tad viss bija kārtībā, bet tagad , kad zaudēja, tad aiziet šitāda skumja reakcija un rīcība...
Es saprastu, ja VEF pieķertu, ka Nikss tagad sauļojas Havaju salās, bet visticamāk nekas pieķerts te nav.

Jaunups cer papildināt nākamā gada budžetu vai varbūt partijai sāk iet uz beigām nauda?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2014-05-23 17:30, pirms 10 gadiem
resnais putns rakstīja: VEF vadībā ir divi apsmiekla objekti, kas visu komandas iespējamo attīstību dzen tikai uz atpakaļu. Un visi zin, kuri tie ir. Pat Janičenoks necieš šos divus cilvēkus, tad ko var runāt par līdzjutējiem. Tas ir vienkārši nožēlojami. Neviens normāls cilvēks nekad nejokos ar savas mātes veselību, dzīvību. Pirms tam VEFs paši publiskajā telpā pauda viedokli, ka viss ir normāli. Novēlēja vēl veiksmi Derikam un viņa mātei! Ko tad tagad ir vērsušies? Kāpēc nevērsās tiesā uzreiz pēc aizbraukšanas? Aa, vai tik nedomāja, ka ar junioriem tāpat pacels LBL zeltu un nekas traks nebūs. Ietaupīs vēl uz Niksa algas rēķina. Bet huļi...Zaudēja čempi, un tagad meklē vainīgos, protams, ar sevi jau nesāks, pasarg Dievs Kā vienmēr jau otrais spēlētājs tā vienkārši aizmūk no VEF. Lavals, tagad Niks neko nesakot un neizrunājoties paņēma biļeti un aiztinās uz ASV. Noteikti spēlētājos ir vaina Vai tomēr VEF lieliskajā menedžmenta darbā, kas nejēdz ne līgumus sastādīt, ne izsekot, kas notiek ar viņu spēlētājiem. Jau kārtējais mūk pa gabalu. Nožēlojami! Laila ir basketbola eksperts!
Jāpiekrīt šoreiz arī Tev. Ceru, ka Janičenoks tur vairāk nespēlēs, tad man nebūs vairs iemesls šo klubu atbalstīt.

Divkosība.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2014-05-23 17:34, pirms 10 gadiem
SportExpert rakstīja: Viņiem ir jāraksta paziņojums, bet tas paziņojums bija no Twitter un Facebook komunikācijas ne klātienē....Atkārtošu, ja klubam ir šaubas par spēlētāja izteikumiem, tad ir tiesības FIBA likt izskatīt lietu
Kāpēc jāraksta paziņojums un vēl jāvēl veiksme?
Varēja uzreiz teikt - "Nikss pametis komandu pats uz savu roku pašā svarīgākajā brīdī. Ja viņš neatgriezīsies- iesim uz FIBA."
Vadība drošvien cerēja gan ietaupīt, gan dabūt čempi...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +4 [+] [-]

, 2014-05-23 17:36, pirms 10 gadiem
SportExpert rakstīja: Pamuļķis esi Tu! Sen esmu pārliecinājies par to! Pirmkārt Tu tik akli tici Niksam? Bet ja nu viņš meloja? Tev tas nav ienācis prātā? Ja ir šaubas jāiesaista FIBA.....Atcerēsimies tomēr kāda attieksme Niksam bija tāpēc es nesaku, kura puse vainīga, jo mēs nezinām neko
Tu neko nesaproti. Nu un, ja beigās arī izrādīsies, ka Niksa mātei vajadzēja palīdzību? Ko tad? Un arī, ja tā nebūs, kas no tā mainīsies, sezona tāpat izjāta un nekāda uzvara pret spēlētāju tiesā to nemainīs. Tur tā vadība ir vieni lieli duraki, uzsāk karu, kur jau ir zaudējuši.

Prinicipā man ir jautājums, esi apmierināts ar sezonu? Ja nē, tad kāpēc aizstāvi?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -2 [+] [-]

, 2014-05-23 17:38, pirms 10 gadiem
Interesanti no kurienes resnā putna kungam tik kategorisks viedoklis?

Nomierinies.. uzgaidi ko teiks FIBA un viss būs bumbās..

jeb tu esi tas slavenais VEF biroja apkopējs, kas zina visas aizkulises?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
1 2 3 4 5 165 komentāri