Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2978, Did:0, useCase: 3

Latvijas 3x3 basketbola izlasēm Pasaules U-18 kausā trīs uzvaras četrās spēlēs

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Latvijas 3x3 basketbola izlasēm Pasaules U-18 kausā trīs uzvaras četrās spēlēs
Toms Salnājs. Foto: FIBA

LETA. Latvijas U-18 vīriešu 3x3 basketbola izlase ceturtdien Debrecenā svinēja divas uzvaras Pasaules U-18 kausa pirmajās divās spēlēs, bet basketbolistes tika pie vienas uzvaras divos mačos.

Latvijas izlase, kura izsēta ar ceturto numuru un kuru šajā turnīrā pārstāv pērnā gada Eiropas vicečempioni U-17 grupā Toms Markuss Salnājs, Jānis Censonis, Edvards Egle un Kristiāns Artis Pastors, D grupā ar 22:10 pieveica Kirgizstānu (5.) un ar 21:13 - Indiju (13.).

Pirmajā cīņā Censonis guva 11, Egle sešus un Pastors piecus punktus, bet otrajā spēlē Censonis guva septiņus punktus, pa pieciem punktiem sakrāja Egle un Salnājs, bet četrus punktus guva Pastors.

Pretiniekiem rezultatīvākie attiecīgi bija Adils Žejenaļijevs ar sešiem punktiem un Haršs Dagars ar pieciem punktiem.

Jau ziņots, ka vīriešu U-18 izlasei pirmās divas spēles bija jāaizvada trešdien, taču tās nenotika nelabvēlīgo laika apstākļu dēļ.

Latvija piektdien grupā tiksies ar Ukrainu un Izraēlu.

Apakšgrupas pirmo divu vietu ieguvēji svētdien izslēgšanas pēļu turnīrā cīnīsies par medaļām. Ceturtdaļfinālā D grupas labākās komandas tiksies ar pirmās un otrās vietas ieguvējiem B grupā (Brazīlija, Igaunija, Maroka, Serbija un Slovēnija).

Sieviešu konkurencē Latvija, kura sacensībās izsēta ar 14. numuru un kuru pārstāv Amanda Baumgarte, Elīna Briede, Annija Brence un Katrīna Millere, A grupā bez spēles svinēja panākumu pār Kongo Demokrātisko Republiku (16.) un ar 8:21 piekāpās Ēģiptei (1.).

Rezultatīvākā ar trim punktiem bija Briede, bet pretiniecēm septiņus punktus sakrāja Hana Abdelāla.

Latvietes sestdien tiksies ar Tunisijas un Čīles komandām.

Ceturtdaļfinālā svētdien A grupas divas labākās komandas spēlēs ar C grupas labākajām vienībām (Japāna, Lietuva, Maroka, Spānija, Ukraina).

Pasaules U-18 kausa izcīņā Latvijas basketbolistu labākais sasniegums līdz šim ir bijusi piektā vieta vīriešu konkurencē 2022. gadā un sestā vieta sieviešu turnīrā 2021. gadā.