Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2978, Did:0, useCase: 3

Pēc divu turnīru izlaišanas Miezis būs 3x3 izlases sastāvā Francijā

Rolands Eliņš

Pēc divu turnīru izlaišanas Miezis būs 3x3 izlases sastāvā Francijā
Nauris Miezis. Foto: FIBA

Latvijas 3x3 basketbola izlase marta otrajā pusē aizvadīs divus turnīrus Francijā, portālam Sportacentrs.com apstiprināja LBS 3x3 basketbola projektu koordinators Kristaps Gotfrīds. Izlases plānotais sastāvs - Nauris Miezis, Kārlis Pauls Lasmanis, Zigmārs Raimo un Francis Gustavs Lācis.

3x3 basketbola izlase astoņu valstsvienības kandidātu lokā turpina gatavošanos olimpiskās kvalifikācijas turnīriem. Februārī tika aizvadīti vairāki pārbaudes turnīri Francijā, kuros izlase piedalījās dažādos sastāvos - februāra sākumā nespēlēja Kārlis Pauls Lasmanis, kurš tobrīd piedalījās turnīrā Taizemē "Lausanne" komandas sastāvā, bet pēc tam februāra otrajā pusē divos turnīros sastāvā nebija Naura Mieža.

Nākamais pārbaudes turnīrs Latvijas 3x3 basketbola izlasei paredzēts 23. un 24. martā Francijā, kam turpat sekos vēl viens pārbaudes turnīrs, un plānots, ka turnīrā pēc trim nedēļām izlase šopavasar pirmoreiz spēlēs ar Miezi un Lasmani kopā sastāvā, kuriem četriniekā pievienosies Raimo un Lācis.

Reizē turnīrā Spānijā piedalīsies otra Latvijas komanda, attiecīgi tiek paturēta iespēja, ka uz otro turnīru Francijā sastāvā tiek veiktas izmaiņas, paskaidroja 3x3 basketbola projektu koordinators Kristaps Gotfrīds.

Viņš norādīja, ka visi izziņotie Latvijas izlases kandidāti turpina darbu un gatavojas OS kvalifikācijas turnīriem. Tādi paredzēti trīs - aprīlī Honkongā, maijā Japānā un pēc tam Ungārijā. Turklāt izlases sastāvs katrā turnīrā var būt citāds, un pēc tam, ja izdodas kvalificēties OS (vēl pieejamas piecas kvotas), arī Parīzē sastāvs varēs būt citāds.

Uz jautājumu, kādēļ Miezis nepiedalījās februāru beigu turnīros, Gotfrīds paskaidroja, ka spēlētājiem ir liela gan fiziskā, gan mentālā slodze, un Miezis ticis savā ziņā pietaupīts. Komentējot portālu Sportacentrs.com sasniegušās baumas, ka Miezis iepriekš bijis pagājis nostāk no izlases kandidātu treniņiem, Gotfrīds norādīja, ka šobrīd visi turpina kopīgu darbu un gatavojas atlases sacensībām.

3x3 basketbola izlasei paredzēts mediju pasākums aprīļa sākumā, pirms došanās uz pirmo kvalifikācijas turnīru Honkongā. Šajā turnīrā Latvija spēlēs B grupā kopā ar Mongoliju, Ēģipti un Jaunzēlandi. Lai tiktu pusfinālā, apakšgrupā jātiek labāko divniekā. Honkongas turnīrā OS ceļazīmi garantēs tikai šī turnīra uzvarētāja.