Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2978, Did:0, useCase: 3

Sezonas pirmo "Masters" turnīru uzvar "Ub" 3x3 basketbolisti

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

Sezonas pirmo "Masters" turnīru uzvar "Ub" 3x3 basketbolisti
Strahinja Stojačičs. Foto: worldtour.fiba3x3.com/

Japānas pilsētā Ucunomijā noslēdzies šīs sezonas pirmais Pasaules tūres "Masters" turnīrs 3x3 basketbolā. Par tā uzvarētājiem kļuva Serbijas komandas "Ub" basketbolisti, kuri finālā ar 21:11 sakāva Beļģijas komandu "Antwerp".

• Sestdien dalību Pasaules tūres 3x3 basketbolā atklāšanas turnīrā vajadzēja sākt "Riga" 3x3 basketbolistiem, bet nesakārtotu dokumentu dēļ komanda netika pie dalības, līdzīgi kā ASV izlases bāzes komanda "Maiami".

• Turnīrā vilšanos piedzīvoja ar otro numuru izliktā Lietuvas komanda "Raudondvaris", ko iepriekš pazinām kā "Šakiai". Lietuvieši ceturtdaļfinālā ar 13:21 piekāpās Austrijas komandai "Vienna". Pusfinālā Austrijas vadošā komanda, ar 16:21 piekāpās galvenajiem favorītiem, Serbijas komandas "Ub" basketbolistiem. Serbiem finālā pievienojās Beļģijas komanda "Antwerp", kuru atstājis tās līderis Tībo Vervo, kurš, līdzīgi kā Nauris Miezis un Kārlis Pauls Lasmanis, šosezon pārstāvēs kādu no Ķīnas komandām.

• Finālu ar triecienu grozā no augšas ievadīja Strahinja Stojačičs. Turpinājumā komandas vairāk demonstrēja neatlaidīgu un fizisku cīņu, bet bumbas sāka raidīt grozā vien trešajā minūtē. Ar precīziem tālmetieniem te viena, te otra komanda nonāca minimālā vadībā. "Ub" izrāvienu palīdzēja veikt Stojačičs, pēc kura soda metiena rezultāts kļuva 7:3.

• Pēc četrām nospēlētām minūtēm sarežģītu tālmetienu realizēja Dejans Majstorovičs, kamēr beļģi nerealizēja iespējas groza apakšā. "Antwerp" jau spēles vidū sakrāja piezīmju normu, vēl vairāk uzlabojot "Ub" situāciju. Rezultāta starpība pieauga līdz 10 punktiem, "Ub" ejot uz savu vispārliecinošāk uzvarēto spēli šajā turnīrā. Beļģi tika pāri 10 gūto punktu robežai, bet tas arī bija viss. "Ub" nokārtoja uzvaru pirms spēles laika beigām un iesāka sezonu ar "Masters" titulu. Par turnīra vērtīgāko spēlētāju atzina Strahinju Stojačiču.

• Nākamais "Masters" turnīrs risināsies Filipīnu galvaspilsētā Manilā 20. un 21. maijā, kur paredzēts startēt gan "Riga" basketbolistiem, gan "Beijing" komandai, kuru pārstāvēs Nauris Miezis un Kārlis Pauls Lasmanis. Abas latviešu pārstāvētās komandas 13. un 14. maijā startēs Šenženas "Challenger" turnīrā, lai kvalificētos Makau "Masters".