Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2978, Did:0, useCase: 3

Mieža pārstāvētā "Beijing" iekļūst Abū Dabī "Masters" ceturtdaļfinālā

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

Mieža pārstāvētā "Beijing" iekļūst Abū Dabī "Masters" ceturtdaļfinālā
Nauris Miezis. Foto: worldtour.fiba3x3.com

Abū Dabī sācies FIBA 3x3 Pasaules tūres "Masters" turnīrs, kurā piedalās arī Naura Mieža pārstāvētā Ķīnas komanda "Beijing". Grupu turnīrā tā vispirms izrāva uzvaru pret "Manila", bet tad piekāpās "Partizan", ar ko pietika iekļūšanai ceturtdaļfinālā.

• Kopš Kāris Pauls Lasmanis guva rokas savainojumu, "Beijing" rindās vērojams vien Naura Mieža sniegums, kurš ar komandas biedriem uzsācis cīņu Abū Dabī "Masters" turnīrā. Pirms nedēļas "Beijing" "Masters" turnīrā Čendu ierindojās ceturtajā vietā.

• Šo turnīru "Beijing" sāka ar spēli pret Filipīnu komandu "Manila". Mieža pārstāvētā komanda kontrolēja cīņas gaitu septiņas minūtes, bet tad zaudēja pārsvaru, nonāca iedzinējos, bet tomēr prata izraut uzvaru ar 20:19. Mieža kontā seši punkti un tikpat atlēkušās bumbas.

• Lipens Liu un Songvejs Žu pirmajās divās minūtēs izvirzīja "Beijing" vadībā ar 3:1, bet Mieža precīzais tālmetiens pus minūti vēlāk deva trīs punktu pārsvaru (5:2). Ķīnas komanda turējās drošā vadībā, bet Žu precīzie tālmetieni vēl vairāk nostiprināja vadību. Tomēr spēles otrajā pusē "Manila" sāka atspēlēties, pēdējā minūtē panākot ne vien izlīdzinājumu, bet arī izvirzoties vadībā ar 19:18. Liu kļuva par mača varoni, realizējot uzvaru nesošo tālmetienu.

Cīņā par pirmo vietu grupā "Beijing" mērojās spēkiem ar Serbijas komandu "Partizan". Ķīnas komanda spēja atspēlēties, bet spraigā galotnē nedaudz pietrūka spēka, atzīstot serbu pārākumu ar 19:22. Miezim septiņi punkti un piecas atlēkušās bumbas.

• Spēli labāk sāka serbi, izvirzoties vadībā ar 4:1. Ķīnas basketbolisti uzņēmas iniciatīvu, Miezim neatrodoties laukumā, panākot izlīdzinājumu (5:5). Komandas apmainījās ar sekmīgiem tālmetieniem, rezultātam paliekot neizšķirtam (9:9). Spēles laika vidū "Partizan" izvirzījās vadībā, bet īsi pēc tam ieguva arī divu punktu pārsvaru, spējot gūt punktus pēc caurgājieniem (16:14).

• Miezis pēc realizēta caurgājiena divreiz teju bezcerīgās situācijās bloķēja pretinieka metienu. "Beijing" spēja vēlreiz panākt neizšķirtu, bet, nespējot savākt atlēkušās bumbas, ļāva serbiem tikt pie punktiem ar otrajām iespējām. Minūti līdz spēles laika beigām "Partizan" lika punktu spēlei ar uzvaru.

• "Bejing" basketbolistiem atlika gaidīt D grupas pēdējās spēles iznākumu, lai noskaidrotu, vai izdevies iekļūt ceturtdaļfinālā. "Partizan" pārspēja "Manila" ar 21:13, kas nozīmēja, ka "Beijing" svētdien, plkst. 15:20 spēlēs pret Šveices komandu "Lausanne".