Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2978, Did:0, useCase: 3

Miezis un "Beijing" apstājas Čendu "Masters" pusfinālā

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

Miezis un "Beijing" apstājas Čendu "Masters" pusfinālā
Nauris Miezis. Foto: worldtour.fiba3x3.com

FIBA 3x3 Pasaules tūres Čendu "Masters" turnīra pusfinālā izdevies iekļūt Naura Mieža pārstāvētajai Ķīnas komandai "Beijing". Tā ceturtdaļfinālā, spēles pagarinājumā ar 21:19 pārspēja ASV komandu "Omaha", kurai piekāpās ceturtdaļfinālā pirms nedēļas. Cīņā par vietu finālā "Beijing" ar 19:22 piekāpās Serbijas komandai "Liman".

• Nauris Miezis ar partneriem vakara sāka dalību Čendu "Masters" turnīrā, vispirms ar 21:16 pārspējot kvalifikāciju pārvarējušo Japānas komandu "Saitama", bet cīņā par uzvaru grupā ar tādu pašu rezultātu atzina Lietuvas vadošās komandas "Raudondvaris" pārākumu.

• Tāpat kā pirms nedēļas Šanhajā, "Beijing" ceturtdaļfinālā sacentās pret ASV komandu "Omaha", kas gan spēli aizvadīja trīs spēlētāju sastāvā. Revanša duelī "Beijing" izsēja piecu punktu pārsvaru, Miezis izrāva neizšķirtu, bet pagarinājumā "Beijing" tika pie panākuma, pateicoties diviem sekmīgiem soda metieniem - 21:19. Mieža kontā četri punkti un sešas atlēkušās bumbas.

• Spēles pirmajā minūtē "Omaha" izvirzījās vadībā ar 3:1. Miezim vakar klājās grūti ar metienu realizāciju, kas turpinājās arī šīs spēles ievadā. Viņš netrāpīja ne tālmetienu, ne soda metienu. Ķīnas basketbolisti punktus krāja groza apakšā, turot "Beijing" spēlē. Jāuzslavē arī amerikāņu aizsardzība, kuri divās minūtēs bloķēja trīs metienus. Pēc trim spēlētām minūtēm "Beijing" ar Sonveja Žu un Juanbo Žu pūlēm sadeldēja deficītu līdz minimumam (5:6).

• Miezis īsā laikā nopelnīja divas piezīmes, kas nozīmēja komandas piezīmju normu. Viņš reabilitējās ar precīzu tālmetienu, izvirzot savu komandu vadībā (9:8). Spēles vidū "Beijing" jau bija vadībā ar 12:9. Amerikāņi sāka pie katras iespējas izpildīt tālmetienus, kas nesasniedza mērķi. Miezis turpināja iespēlēt bumbu Sonvejam Žu un Juanbo Žu, kuri spēja būt produktīvi, iekrājot piecu punktu pārsvaru (16:11).

• "Omaha" atbildēja ar sešu punktu izrāvienu, diviem skaistiem triecieniem grozā no augšas un minimāla pārsvara iegūšanu. Pus minūti līdz spēles laika beigām Miezis izprovocēja pretinieku uz pārkāpumu, ar diviem precīziem soda metieniem panākot izlīdzinājumu (19:19). Amerikāņiem bija trīs iespējas izraut uzvaru, bet rezultāts palika neizšķirts. Pagarinājums sākās ar pagalam neprecīzu Mieža tālmetienu un nerealizētiem metieniem no groza apakšas pretinieku izpildījumā. Lipens Liu izprovocēja pretinieku uz noteikumu pārkāpumu un aukstasinīgi realizēja divus soda metienus, ievedot komandu pusfinālā.

Pusfinālā "Beijing" bija jāspēlē pret Serbijas komandu "Liman", kas spraigā cīņā ar 21:18 pārspēja Pasaules tūres līdervienību "Ub". Arī šajā spēlē "Beijing" izsēja pārsvaru, bet šoreiz spēles izskaņā neizdevās izglābties, zaudējot ar 19:22. Miezis savas komandas labā guva piecus punktus.

• Spēli labāk sāka "Liman", bet pēc Liu tālmetiena rezultāts kļuva neizšķirts (3:3). Kad spēlētas bija trīs ar pusi minūtes, "Beijing", pateicoties sekmīgam tālmetienam, izvirzījās vadībā ar 8:6. Vēl pus minūti vēlāk precīzs no distances bija arī Miezis, dodot savai komandai četru punktu pārsvaru. "Liman" īsā laikā atspēlējās un spēles vidū panāca 10:11.

• Komandas turpināja sīvu un nepiekāpīgu spēkošanos. Abas sasniedza piezīmju normu, bet soda metieni nebija tie, kas izšķīra spēles likteni. Abām komandām izdevās realizēt tālmetienus, bet rezultāts saglabājās neizšķirts (17:17). Ar diviem precīziem soda metieniem "Liman" ieguva divu punktu pārsvaru, bet Sonvejs Žu aizmeta divus garām. "Liman" bija virkne iespēju noslēgt spēli, bet to izdevās paveikt vien ar piekto piegājienu.

• Jau pēc nedēļas "Beijing" šādā sastāvā spēlēs Abū Dabī "Masters" turnīrā.