Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2978, Did:0, useCase: 3

"Ub" 3x3 basketbolisti otro gadu pēc kārtas triumfē Pasaules tūres finālturnīrā

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

"Ub" 3x3 basketbolisti otro gadu pēc kārtas triumfē Pasaules tūres finālturnīrā
Pasaules numur viens Strahinja Stojačičs pret leģendu Dušanu Bulutu. Foto: worldtour.fiba3x3.com

Ar Serbijas komandas "Ub" triumfu noslēgusies FIBA Pasaules tūres sezonas 3x3 basketbolā. Cīņā par uzvaru finālturnīrā serbi ar 21:15 pārspēja Nīderlandes komandu "Amsterdam", bet par turnīra vērtīgāko spēlētāju atzina Strahinju Stojačiču.

• Lai nokļūtu Pasaules tūres finālturnīrā, vajadzēja iekļūt labāko divpadsmitniekā tūres kopvērtējumā, kurā punktus varēja nopelnīt par dalību "Masters" turnīros. Sezonas ievadā aktīvi startēja "Riga" 3x3 basketbolisti, bet, komandai kļūstot internacionālai, tā tikai reizi piecos piegājienos iekļuva labāko trijniekā. Sezonas otrajā pusē neizdevās kvalificēties vairākiem turnīriem, kas neļāva kvalificēties finālturnīram un palikt 15. vietā.

• Labāk veicās Naura Mieža un Kārļa Paula Lasmaņa pārstāvētajai Ķīnas komandai "Beijing", kas sezonu noslēdza devītajā vietā un iekļuva finālturnīrā. Tiesa vakar sīvā cīņā Miezis ar partneriem (Lasmanis turpina atgūties pēc savainojuma) zaudēja galvenajai favorītei, Serbijas komandai "Ub" (19:20) un Lietuvas komandai "Raudondvaris" (17:22). Tādējādi Ķīnas vadošā komanda noslēdza turnīru devītajā vietā.

• Jau pirmais ceturtdaļfināls solīja interesantu cīņu, bet tā izpalika. 3x3 basketbola leģenda Dušans Buluts pret saviem tautiešiem un bijušajiem komandas biedriem nespēja parādīt gana labu sniegumu, kā rezultātā viņa pārstāvētā Šveices komanda "Lausanne" zaudēja "Ub" ar 11:21. Savā ziņā pārsteigumu sagādāja Beļģijas komanda "Antwerp", kas ceturtdaļfinālā ar 21:16 pārspēja ASV izlases bāzes komandu "Miami".

• Pusfinālā beļģi izlaida četru punktu pārsvaru un ar 19:22 piekāpās "Ub", bet par otru finālisti kļuva Nīderlandes vadošā komanda "Amsterdam", kas spēja iekrāt septiņu punktu pārsvaru un ar 21:15 pārspēt Serbijas komandu "Partizan".

• Finālu lieliski sāka šīs sezonas vērtīgākais spēlētājs, Strahinja Stojačičs, kurš nepilnā pus minūtē vienpersoniski izvirzīja "Ub" vadībā ar 4:1. Vēl pēc minūtes viņš trieca bumbu grozā no augšas, palielinot savas komandas pārsvaru līdz pieciem punktiem (6:1). Lai arī uzbrukumā Nīderlandes komanda sāka iespēlēties, apturēt serbus neizdevās. "Ub" regulāri saplosīja pretinieku aizsardzību, nepieļaujot intrigu finālspēlē. Zīmīgi, ka savu sesto uzvarēto finālturnīru ar precīzu tālmetienu noslēdza Dejans Majstorovičs, palīdzot "Ub" uzvarēt ar 21:15 un otro gadu pēc kārtas triumfēt finālturnīrā.

• Par finālturnīra vērtīgāko spēlētāju atzina Strahinju Stojačiču, kurš pievienoja vēl vienu individuālo balvu šosezon jau tik daudzajām nopelnītajām atzinībām, pelnīti esot šī brīža labākais 3x3 basketbolists pasaulē.

     [+] [-]

, 2023-12-10 12:30, pirms 5 mēnešiem
UB netruimfētu ja tiesneši nebūtu tik aplami tiesājuši šo turnīru.