Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2978, Did:0, useCase: 3

Latvijas 3x3 basketbolistes Pasaules sērijā debitē ar zaudējumu ASV

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

Latvijas 3x3 basketbolistes Pasaules sērijā debitē ar zaudējumu ASV
Paula Mauriņa. Foto: FIBA

Francijas pilsētā Puatjē sācies Pasaules sērijas 3x3 basketbolā otrais turnīrs sievietēm. Tajā debitēja Latvijas izlase, kas pirmajā spēlē ar 12:15 atzīstamā cīņā piekāpās ASV komandai.

• Nedēļas nogalē par Pasaules kausa ieguvējām kronēja Francijas 3x3 basketbolistes, bet dažas dienas vēlāk Francijas pilsētā Puatjē sācies Pasaules sērijas otrais turnīrs tieši sieviešu komandām. Atšķirībā no vīru tūres, sieviešu turnīrā pamatā spēlē valstu izlases. Pirmajā turnīrā Telavivā uzvarēja Vācijas izlase, aiz sevis atstājot Lietuvas un Francijas komandas.

• Latvijas izlase nepiedalījās Pasaules kausa izcīņā, bet Francijā vēlējās sevi apliecināt, piesaistot arī 5 pret 5 basketbola izlases spēlētājas, par ko jau iepriekš runāja 3x3 izlases galvenais treneris Ainārs Zvirgzdiņš. Latvijas izlasi turnīrā pārstāv Aleksa Gulbe, Paula Strautmane, Anda Kuzmina un Paula Mauriņa.

• Latvietes jau pirmajā spēlē sagaidīja nopietns pārbaudījums - cīņa ar ASV izlasi. Amerikānietes pirmajā spēlē ar 21:10 sagrāva Turcijas komandu. Spēle sākās ar Kuzminas sekmīgu caurgājienu un Gulbes precīzu pustālo metienu. Amerikānietes atbildēja ar trīs punktu izrāvienu, ko groza apakšā apturēja Mauriņa (3:3). Pēc divām ar pusi spēlētām minūtēs divu punktu gājiens padevās Gulbei, kura uz īsu brīdi atjaunoja vadību Latvijas komandai.

• ASV komandai vēlreiz izdevās gūt trīs punktus pēc kārtas, bet šoreiz Mauriņa savu caurgājienu groza apakšā nerealizēja. Pēc precīza tālmetiena amerikānietes izvirzījās vadībā ar 10:6. Tad tālmetienu realizēja Gulbe, bet lielāks izrāviens latvietēm neizdevās. Abas komandas biežāk sāka pieļaut kļūdas, bet punkti nekrājās kā vienai, tā otrai. Spēles noslēdzošās trīs minūtes sākās ar četru punktu pārsvaru ASV komandai, bet tad pieauga līdz pieciem (14:9).

• Ar tālmetienu realizēšanu nesekmējās Strautmanei, kura centās metienus mest ātri, bet pietrūka trajektorijas, lai bumba kristu grozā. Latvijas basketbolistes neatlaidīgi cīnījās aizsardzībā, bet ar to bija par maz. Pēdējā minūte sākās ar četru punktu deficītu, bet Gulbe realizēja tikai vienu no diviem soda metieniem. ASV izlasei izdevās noturēt uzvaru, latvietēm atzīstot pretinieču pārākumu ar rezultātu 12:15.

• C grupas otro spēli Latvijas izlase aizvadīs plkst. 22:30, tiekoties ar Turcijas komandu. Tā būs cīņa par vietu ceturtdaļfinālā. Visas Pasaules sērijas spēles vērojamas FIBA 3x3 YouTube kanālā.

Pasaules sērija 3x3 basketbolā sievietēm, C grupa

Latvija - ASV 12:15

Latvija: Gulbe 9, Mauriņa 2, Kuzmina 1, Strautmane (7 ab)
ASV: Ričardsone 6, Hārpere 5, Berdika 2, Velsa 2

     [+] [-]

, 2022-06-28 21:20, pirms 2 gadiem
kas tie pa tiesnesiem

     [+] [-]

, 2022-06-28 22:21, pirms 2 gadiem
Zvirgzdiņam iedeva zemākā plaukta izlasi par kuru īpaši neviens tā pat neiespringst, bet pat to viņš sačakarē... viņa laiks ir jau sen kā beidzies, laiks jaunajiem, pietiks vecajiem pensionāriem dot kārtējo iespēju sevi pierādīt... nesanāk

     [+] [-]

, 2022-06-28 22:51, pirms 2 gadiem
Pilnīgi neizprotami kāpēc šīs meitenes izvēlētas, viņas ir labas 5 pret 5 basī, ne 3 pret 3

     [+] [-]

, 2022-06-29 13:52, pirms 2 gadiem
Kur pagajušā gada U23 meitenes kas jau ir apbružājušās 3x3 vidē ?