Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2978, Did:0, useCase: 3

Latvijas 3x3 basketbolistes Pasaules sērijas turnīra 1/4 finālā piekāpjas francūzietēm

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

Latvijas 3x3 basketbolistes Pasaules sērijas turnīra 1/4 finālā piekāpjas francūzietēm
Paula Strautmane. Foto: FIBA

Pasaules sērijas turnīru 3x3 basketbolā sievietēm noslēgusi Latvijas komanda. Latvietes turnīra ceturtdaļfinālā aizvadīja līdzvērtīgu spēli pret Francijas U24 komandu, atzīstot pretinieču pārākumu ar rezultātu 14:16.

• Latvijas 3x3 basketbola komandu Pasaules sērijā veido Aleksa Gulbe, Paula Mauriņa, Paula Strautmane un Anda Kuzmina. Latvietes jūnija izskaņā debitēja Pasaules sērijā, Francijas pilsētā Puatjē zaudējot ASV un Turcijai, ierindojoties 11. vietā. Bordo turnīru latvietes sāka ar spēli pret Spānijas komandu, kurai piekāpās ar rezultātu 9:15, bet tad pārspēja Izraēlu ar 13:5, iekļūstot ceturtdaļfinālā.

• Ceturtdaļfinālā Latvijas komandu gaidīja Francijas U24 komanda, kas pārliecinoši aizvadīja grupu turnīru, pārspējot Slovākijas un Bordo komandu. Latvijas basketbolistēm bija spēka pārsvars, kas ļāva vairāk izpausties groza apakšā. Francūzietes lika pretī ātrumu un atlētismu. Spēles sākumā latvietēm divreiz izdevās izvirzīties vadībā, bet tad minimālu vadību ieguva Francijas komanda. Pēc Mauriņas precīzā pustālā metiena tablo atkal vēstīja neizšķirtu - 3:3.

• Ar Gulbes un Strautmanes pūlēm latvietes divreiz izvirzījās vadībā, bet nespēja iegūt lielāku pārsvaru. Cīņa turpināja ritēt ļoti līdzīgi, pēc trim nospēlētām minūtēm rezultātam esot 7:7. Kad spēles laiks bija vidū Francijas U24 komanda ar precīzu tālmetienu ieguva divu punktu pārsvaru (11:9). Latvietēm par labu nenāca sapelnītā piezīmju norma, kā arī iestrēgusī spēle uzbrukumā. Pēdējās trīs minūtes latvietēm vajadzēja sākt ar trīs punktu deficītu.

• Gulbei un Strautmanei izdevās iekrāto piecu punktu deficītu atkal samazināt līdz trim punktiem, bet Kuzmina pusotru minūti līdz spēles laika beigām panāca 13:14. Gulbei bija laba iespēja pēc pagrieziena groza apakšā panākt izlīdzinājumu, bet bumba neiekrita grozā. Francūzietes ātri atjaunoja divu punktu vadību, bet Strautmane arī atbildēja ar rezultatīvu uzbrukumu. Pēdējā pus minūtē francūzietēm izdevās nosargāt vadību, Latvijas komandai zaudējot ceturtdaļfinālā ar 14:16.

• Nākamais Pasaules sērijas turnīrs, kuram Latvijas komanda ir dalībnieku vidū, risināsies 9. un 10. augustā Rumānijas galvaspilsētā Bukarestē, bet līdz tam paredzēti vēl trīs turnīri - Prāgā, Edmontonā un Suhbātarā. Visas Pasaules sērijas spēles vērojamas FIBA 3x3 YouTube kanālā.

Pasaules sērija 3x3 basketbolā, Bordo, ceturtdaļfināls

Latvija - Francija U24 14:16

Latvija: Gulbe 6, Strautmane 5, Kuzmina 2, Mauriņa 1
Francija U24: Drogē 5, Maskē 5 (10 ab, 3 bl), Ndžoka 4, Franšelīna 2 (5 ab)