Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2978, Did:0, useCase: 3

Latvijas U18 3x3 izlases basketbolisti bez uzvarām noslēdz dalību Pasaules kausā

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

Latvijas U18 3x3 izlases basketbolisti bez uzvarām noslēdz dalību Pasaules kausā
Daniels Smirnovs cenšas apturēt Greidija Dika centienus triekt bumbu grozā no augšas. Foto: FIBA

Ungārijas pilsētā Debrecenā nesekmīgi Pasaules kausa izcīņu 3x3 basketbolā noslēguši Latvijas U18 izlases basketbolisti. Latvieši cieta sakāves pret ASV un Igaunijas izlasēm, paliekot bez uzvarām.

Latvijas U18 basketbola izlase, Daniels Smirnovs, Edgars Vanags, Mārcis Osis un Rinalds Timma, pirms divām dienām izlaida pārsvaru un piekāpās Slovēnijas izlasei, kas varēja maksāt dārgi cīņā par vietu ceturtdaļfinālā. Šodien latviešiem vajadzēja aizvadīt atlikušās divas spēles grupu turnīrā. Pirmie pretinieki bija ASV basketbolisti, kuri pirmajās divās spēlēs pieveica slovēņus un igauņus.

ASV basketbolistiem bija auguma pārsvars, kas ļāva regulāri apturēt latviešu uzbrukumus. Pēc pirmās spēlētās minūtes ASV basketbolisti bija vadībā ar 3:0. Pēc labas izspēles Osis guva pirmo punktu Latvijas izlasei, bet ASV izlase atbildēja ar jaunu piecu punktu izrāvienu. Skaisti bumbu grozā no augšas trieca Greidijs Diks, bet saņēma arī tehnisko piezīmi. Osis realizēja soda metienu, bet spēles gaita nemainījās. ASV basketbolisti prasmīgi uzmanīja latviešus perimetrā, bet vājāk spēlēja uz caurgājieniem. Latvijas basketbolisti pretiniekus nespēja sodīt, nonākot iedzinējos ar 12 punktu deficītu. Spēles otrā puse vairs bija tikai formalitāte, Latvijas izlasei piedzīvojot otro zaudējumu ar graujošu rezultātu 8:22.

Jau nākamajā spēlē Igaunijas izlase ar 21:17 pieveica Slovēnijas izlasi, bet Latvijas izlase pirms pēdējās spēles tāpat zaudēja teorētiskas izredzes uz iekļūšanu ceturtdaļfinālā, jo, pat gūstot 22 punktus pret Igauniju, latvieši paliktu aiz Slovēnijas.

Latvijas basketbolisti nevēlējās pamest Pasaules kausa izcīņu bez uzvarām, apņēmīgi sākot spēli pret igauņiem un izvirzoties vadībā ar 5:2. Zaudējot Latvijas izlasei nerezultatīvā cīņā, igauņi riskēja palikt bez ceturtdaļfināla, tāpēc nebija ilgi jāgaida, lai arī viņi sasparotos. Līdz spēles laika vidum Igaunijas izlase pārņēma vadību pēc sekmīga tālmetiena (7:5). Trīs ar pusi minūtes līdz spēles laika beigām igauņi realizēja vēl vienu tālmetienu, kas bija par pamatu izšķirošam izrāvienam. Rezultāta starpība pieauga līdz septiņiem punktiem, igauņiem turpinot dominēt līdz pat spēles beigām. Tādējādi Latvijas U18 izlase noslēdza Pasaules kausa izcīņu ar trim zaudējumiem, kamēr Igaunija iekļuva ceturtdaļfinālā - 11:21.