Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2978, Did:0, useCase: 3

"Jelgavas" 3x3 basketbolisti nespēj iekļūt Rīgas "Challenger" pamatturnīrā

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

"Jelgavas" 3x3 basketbolisti nespēj iekļūt Rīgas "Challenger" pamatturnīrā
Armands Ginters, Armands Seņkāns, Roberts Pāže, Mārtiņš Šteinbergs. Foto: Facebook.com

Rīgā sācies FIBA 3x3 "Challenger" turnīrs, kurā Latviju pārstāv trīs komandas. Ar kvalifikāciju turnīru sāka "Jelgava", kas pēc uzvaras pirmajā spēlē izšķirošajā cīņā par vietu pamatturnīrā piekāpās Krievijas komandai "Runa".

Ja komandas "Riga" un "Grizinkalns" jau bija pamatturnīrā, tad komandai "Jelgava", ko pārstāv Armands Ginters, Roberts Pāže, Armands Seņkāns un Mārtiņš Šteinbergs, bija jāspēlē kvalifikācijā. Lai iekļūtu pamatturnīrā, vajadzēja uzvarēt savā grupā. "Jelgavas" gadījumā tas nozīmētu nonākšanu A grupā kopā ar Latvijas vadošo komandu "Riga" un Lietuvas komandu "Raudondvaris".

"Jelgava" turnīru sāka ar spēli pret Slovākijas komandu "Bojnice", kuras galvenais spēks bija Slovākijas 3x3 izlases garais spēlētājs Andrejs Kufa. Slovāki koncentrējās uz spēli tiešā groza tuvumā, bet latviešiem pirmos divus punktus guva Šteinbergs, kamēr Pāže ar caurgājienu panāca 3:1. Kad spēlētas bija divas minūtes, soda metienu trāpīja Ginters, bet tad Miorads Sedlarevičs un Seņkāns apmainījās ar precīziem tālmetieniem. Vēl divus tālmetienus nepilnā minūtē trāpīja Šteinbergs, panākot sešu punktu pārsvaru (10:4). Slovāki sāka iespēlēties vien spēles vidū, apturot vairākus latviešu uzbrukumus. Tālmetienu trāpīja Sedlarevičs, bet savu otro tālmetienu trāpīja arī Seņkāns (13:6).

Traku tālmetienu no vienas kājas trāpīja Pāže, vēl vairāk pietuvojot "Jelgavu" uzvarai. Rezultāta starpība pieauga arī līdz 10 punktiem, bet tad tālmetienu trāpīja Kufa un Sedlarevičs. Vēl bija jāspēlē teju trīs minūtes, bet latviešiem vajadzēja vien divus punktus. Ginters tika pie diviem soda metieniem, bet trāpīja tikai vienu. Pēc tam nevainojamu iespēju groza apakšā nerealizēja Pāže, laukuma malā sadusmojot Seņkānu, par ko tika piešķirta tehniskā piezīme. Slovāki samazināja deficītu līdz četriem punktiem, bet tad Ginters ar soda metienu lika punktu spēlei - 21:16. Uzvarētāju labā astoņus punktus guva Šteinbergs, bet piecus Pāže.

Izšķirošajā cīņā par vietu pamatturnīrā "Jelgavai" vajadzēja spēlēt pret Krievijas komandu "Runa", kas pārspēja slovāku "Bojnice" ar 20:14. "Runa" komandas lielāko daļu veido spēlētāji no komandas "Tri zvjozdachki", kas ļoti labi spēlēja Eiropas Vienotajā līgā. Komandas neapstrīdams līderis ir Ņikita Paduns, kurš ir viens no labākajiem Krievijas 3x3 basketbolistiem. Pēc Sergeja Kozlova precīzā tālmetiena "Runa" spēles sākumā izvirzījās vadībā ar 4:1. Krievi savos uzbrukumos viegli tika līdz groza apakšai, palielinot savu pārsvaru līdz sešiem punktiem. Cerību stariņu deva Seņkāns, kurš realizēja tālmetienu un bija precīzs arī groza apakšā (4:7).

"Jelgava" basketbolisti cīnījās ar lielu atdevi un reizēm pasteidzās savos uzbrukumos. Krievi sodīja latviešus, noturot komfortablu vadību (10:5). Pāže nekādi nespēja noslēgt sekmīgi savus caurgājienus, bet Ginteram nevedās spēle ar muguru pret grozu. Kad jāspēlē bija vēl trīs minūtes, Ginters samazināja deficītu līdz trim punktiem (8:11). Brīdi vēlāk tālmetienu realizēja Seņkāns, vēl vairāk saasinot cīņu. "Runa" basketbolisti spēja noturēt trīs punktu pārsvaru. Pēdējās divās minūtēs "Jelgava" nespēja izglābties, zaudējot krieviem ar 11:15 un nespējot iekļūt pamatturnīrā. Seņkāns ar sešiem punktiem bija rezultatīvākais savā komandā.

Līdz ar to šajā turnīrā turpinās dalību vien komanda "Riga" un "Grizinkalns", kuras savas grupas spēles Grīziņkalnā aizvadīs nākamo stundu laikā. Spēles iespējams vērot ltv.lsm.lv

     [+] [-]

, 2021-08-24 17:28, pirms 3 gadiem
zaxx rakstīja: Paskatījos kā Jelgavnieki spēlēja ar Krievu komandu, jāsaka kā ir spēle vnk drausmīga, saspēles vispār nav, kko individuāli mēģināja veidot...
Jā, 3x3 basis nu tiešām izceļās ar lielisku saspēli un taktisku spēli

  +2 [+] [-]

, 2021-08-24 17:33, pirms 3 gadiem
Vispār bija kāds iemesls cerēt, ka viņi tur būs?
Cik saprotu, tad LV līmenis šajā sporta veidā ir stipri viduvējs un vairāk par pusotru komandu konkurētspējīgā līmenī mums nav.
Tik cik uz OS zeltu tagad haips panesies...

  +3 [+] [-]

, 2021-08-24 17:42, pirms 3 gadiem
Iespējams ,ka šie čaļi laukumā dara brīnumus ... taču vizuāli izskatās pēc amatieriem kas savākušies iedzert aliņu un lai nebūtu plika plītēšana, uzspēlē basi...

     [+] [-]

, 2021-08-24 18:47, pirms 3 gadiem
Varētu domāt ka bija cerības.... Šie vēl neko,bet kas tas par mistrojumu Grīziņkalns. Latvijas otrā simta spēlētāji.

     [+] [-]

, 2021-08-24 20:10, pirms 3 gadiem
varenais_eksperts rakstīja: Jā, 3x3 basis nu tiešām izceļās ar lielisku saspēli un taktisku spēli
Tas tak *aunis Zaxx, no sporta tik pat tālu, cik smadzenēm savā prātā