Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2978, Did:0, useCase: 3

Latviešu pārstāvētā "Beijing" pārliecinoši tiek "Challenger" ceturtdaļfinālā

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

Latviešu pārstāvētā "Beijing" pārliecinoši tiek "Challenger" ceturtdaļfinālā
Kārlis Pauls Lasmanis. Foto: FIBA

Latviešu Naura Mieža un Kārļa Paula Lasmaņa pārstāvētā Ķīnas komanda "Beijing" ar divām uzvarām sākusi dalību Ķīnā notiekošajā FIBA Pasaules tūres "Challenger" turnīrā. "Beijing" uzvarēja grupā, pārspējot "Manila Chooks" un "Utrecht" komandas.

• "Beijing" basketbolisti pirms nedēļas nepārvarēja "Challenger" turnīra ceturtdaļfinālu Serbijas pilsētā Novisadā, ierindojoties septītajā vietā un nekvalificējoties Šanhajas "Masters" turnīram. Otrais piegājiens tikt uz šo turnīru šodien sākās Ķīnas pilsētā Usji.

Nauris Miezis, Kārlis Pauls Lasmanis, Venbo Lu un Juanbo Žu, turnīru sāka ar spēli pret Filipīnu komandu "Manila Chooks". Pēc nedaudz bikla sākuma "Beijing" spēja parādīt savu varēšanu un svinēja uzvaru ar 22:12. Lasmanis uzvarētāju labā guva 10 punktus, Žu atzīmējās ar deviņiem, bet Miezim un Lu attiecīgi divi un viens punkts.

• Pateicoties Lasmaņa sekmīgam tālmetienam, "Beijing" pēc divām spēlētām minūtēm bija vadībā ar 4:2. Vēl minūti vēlāk viņš trieca bumbu grozā no augšas, panākot 7:4. Manilas komandai bija problēmas ar uzbrukumu veidošanu, jo liela daļa piespēļu bija neprecīzas. Līdz spēles laika vidum "Beijing" arī neizdevās nekur tālāk atrauties - 9:7.

• Spēles otrajā pusē Manilas komanda centās atspēlēties ar sasteigtiem tālmetieniem. Tikmēr "Beijing" ķīniešu basketbolisti tika pie savām iespējām tiešā groza tuvumā. Pēc Mieža sekmīgā metiena groza apakšā rezultāts kļuva 13:7. Komandas apmainījās ar sekmīgiem metieniem no distances, bet vēlreiz bumbu pēc caurgājiena grozā trieca Lasmanis (17:10). Pēc pārtraukuma "Beijing" ar soda metieniem nonāca gūta punkta attālumā līdz uzvarai, bet punktu spēlei pielika Lasmaņa tālmetiens.

Cīņā par uzvaru grupā "Beijing" sacentās ar Nīderlandes komandu "Utrecht", kurai tā bija pirmā spēle turnīrā. Latviešu pārstāvētajai Ķīnas komandai spēles gaitā neradās lielas grūtības, kas noveda pie ļoti pārliecinošas uzvaras ar 22:12. Lasmanis un Žu katrs guva pa septiņiem, Miezis sešus, bet Lu divus punktus.

• Spēli labāk sāka "Beijing", izvirzoties vadībā ar 5:2. Pretiniekiem vajadzēja minūti lai spētu atjaunot līdzsvaru uz tablo. Beidzis apgādāt ar piespēlēm komandas biedrus, tālmetienu realizēja arī Miezis, spēles laika vidū panākot piecu punktu pārsvaru (12:7).

• Spēles otrajā pusē "Utrecht" priekšrocība bija pretinieku sakrātā piezīmju norma. Trīs minūtes līdz spēles laika beigām Nīderlandes komanda pietuvojās trīs punktu atstatumā, bet tad Žu atzīmējās ar punktu un sekmīgu soda metienu (17:12). Miezis guva četrus no pieciem "Beijing" atlikušajiem punktiem, palīdzot tikt pie pārliecinošas uzvaras.

• Līdz ar to "Beijing" iesoļoja ceturtdaļfinālā kā C grupas labākā komanda un svētdien, plkst. 12:55 mērosies spēkiem ar A grupas otro labāko komandu, kas izšķirsies duelī starp Ķīnas komandu "Wuhan" un Polijas komandu "Warsaw Lotto". Spēles iespējams vērot FIBA 3x3 YouTube kanālā.

     [+] [-]

, 2023-07-22 17:28, pirms 11 mēnešiem
pret kaut kādiem punduriem spēlē