Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2978, Did:0, useCase: 3

Šeptei neizdodas izraut pagarinājumu, Latvijas 3x3 izlasei zaudējums ceturtdaļfinālā

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

Šeptei neizdodas izraut pagarinājumu, Latvijas 3x3 izlasei zaudējums ceturtdaļfinālā
Latvijas 3x3 sieviešu izlase. Foto: FIBA

Dalību FIBA Pasaules sērijas turnīrā 3x3 basketbolā sievietēm, kas risinās Francijas pilsētā Bordo, noslēgusi Latvijas izlase. Latvietes spraigā ceturtdaļfināla cīņā ar 13:14 piekāpās internacionālajai Vācijas komandai "Dusseldorf ZOOS".

• Latvijas basketbolistes, Aleksa Gulbe, Ketija Vihmane, Marta Miščenko un Luīze Šepte, turnīru sāka ar kvalifikāciju. Pēc uzvarām pār Turciju un Austriju sekoja vēl divas spēles pamatturnīrā. Uzvara pār ASV garantēja vietu ceturtdaļfinālā, bet tad nāca arī pirmais zaudējums Spānijas izlasei.

• Tādējādi Latvijas izlase ieņēma otro vietu D grupā un ceturtdaļfinālā cīnījās pret Vācijas komandu "Dusseldorf ZOOS", ko pārstāv viena Vācijas un trīs Japānas basketbolistes. Šī komanda pirms nedēļas izcīnīja piekto vietu Prištinas turnīrā, kas tai bija pirmais šajā sezonā. Līdzīgā cīņā komandas spēles likteni izšķīra pēdējās sekundēs, veiksmīgāk izšķirošajos brīžos nospēlējot "Dusseldorf ZOOS" basketbolistēm, kas uzvarēja ar 13:14. Latvijas izlases labā attiecīgi piecus un četrus punktkus guva Vihmane un Gulbe, bet Šeptei un Miščenko attiecīgi trīs un viens punkts.

• Spēle sākās augstā tempā, latvietēm izvirzoties vadībā ar 2:0. Japānas basketbolistes bija ātrākas par latvietēm, kas sagādāja problēmas aizsardzībā. Pēc divām spēlētām minūtēm rezultāts bija neizšķirts 3:3. Turpinājumā latvietēm izdevās divreiz atjaunot divu punktu pārsvaru, pēc pus spēles atrodoties vadībā ar 8:5.

• "Dusseldorf ZOOS" vajadzēja pusotru minūti, lai uz brīdi atjaunotu līdzsvaru uz tablo, bet vēlāk ar tālmetienu izdevās arī izvirzīties vadībā (10:9). Miščenko izcīnīja punktu groza apakšā, pēdējām trim minūtēm sākoties pie rezultāta 10:10. Gulbei neizdevās realizēt divus brīvus tālmetienus, uz ko pretinieces atbildēja ar izrāvienu (13:11). Latvijas izlasei pēdējā minūtē vajadzēja likvidēt šo divu punktu deficītu. Šepte atspēlēja vienu punktu, bet pēdējās 10 sekundēs vajadzēja atspēlēt vismaz vēl vienu. Pēc lieliskas sadarbības Šepte nonāca ar bumbu groza apakšā, bet nerealizēja metienu un neizrāva pagarinājumu.

• Nākamie sērijas turnīri risināsies Kanādā un Ķīnā, bet Latvijas basketbolistes nākamo turnīru aizvadīs 4. augustā Čehijas galvaspilsētā Prāgā, bet 14. augustā startēs Polijas pilsētā Katovicē.

     [+] [-]

, 2023-07-20 19:45, pirms 11 mēnešiem
Redzēju spēli. Sākums labs. Tikai kaut kas pajuka mūsējām ar komandas saspēli. Aizgāja uz individuālo meistarību pēdējās 4 minūtēs. Žēl , bija iespēja izraut pagarinājumu. Pieredzes trūkums!

     [+] [-]

, 2023-07-20 20:12, pirms 11 mēnešiem
Priekš šī sastāva labs rezultāts! Zem groza spiediens bija labs, bet šoreiz ar to bija par maz. Tālie vispār nekrita. Iespējams, ka savu iespaidu atstāja vakar nospēlētās četras spēles.

     [+] [-]

, 2023-07-20 20:38, pirms 11 mēnešiem
krokodilumednieks rakstīja: Priekš šī sastāva labs rezultāts! Zem groza spiediens bija labs, bet šoreiz ar to bija par maz. Tālie vispār nekrita. Iespējams, ka savu iespaidu atstāja vakar nospēlētās četras spēles.
Piekrītu.Jā nogurums bija manāms.

     [+] [-]

, 2023-07-20 20:40, pirms 11 mēnešiem
Tiesneši bija tizleņi. Tiesāja gan spānijas spēli pret Ķīnietēm gan mūsējo spēli Diseldorfu par labu Ķīnietēm un Diseldorfai. Tas pēdējais bija izteikts Diseldorfai pārkāpums metienā bet debīlie un tizlie tiesneši traktēja to savādāk.