Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2978, Did:0, useCase: 3

Spēlētāji "Rīgu" uzskata par galveno favorīti uz uzvaru Pasaules tūres finālā

Agris Suveizda

Spēlētāji "Rīgu" uzskata par galveno favorīti uz uzvaru Pasaules tūres finālā
Kārlis Lasmanis. Foto: FIBA

LETA. "Rīga" nedēļas nogalē Saūda Arābijas pilsētā Džidā gaidāmajā Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) Pasaules tūres finālposmā ir galvenā favorīte uz uzvaru, otrdien liecina organizatoru veiktā spēlētāju aptauja.

2021.gada sezonas laikā Pasaules tūres sacensībās piedalījās 48 komandas un 162 spēlētāji. Organizatori uzsver, ka visi spēlētāji piedalījās aptaujā un 29,4% balsoja par labu "Rīgas" uzvarai. "Ub" no Serbijas izredzes uzvarēt tiek vērtētas ar 26,5%, "Amsterdam Talent&Pro" no Nīderlandes - krietni zemāk (ar 11,8%), "Antwerp" no Beļģijas - ar 7,4%, bet "San Juan PCI Group" no Pertoriko - ar 4,4%. Pārējās komandas saņēma 2,9% balsu.

"Rīga" šogad Pasaules tūrē ir līdere spēlē izcīnīto punktu skaitā (19,8 punkti) un tiek vērtēta kā šobrīd labākajā formā esošā komanda pasaulē. Pagājušā gada Pasaules tūres finālā tā jau uzvarēja. Jaunizveidotā komanda "Ub" ir divu Pasaules tūres posmu uzvarētāji ar iespaidīgiem 87% uzvaru. Tā iieņēma otro vietu vairākās svarīgās uzbrukuma kategorijās, tostarp gūtajos punktos spēlē.

"Amsterdam Talent&Pro" ieņēma trešo vietu balsojumā par spīti teicamas statistikas trūkumam. Tiek atzīmēts, ka 2021.gada sezonā ir izcēlušies Dimeo van der Horsts un Arfins Slagters. "Antwerp" tiek atzīmēta kā šovu radīt spējīga komanda. Tā ir Pasaules tūres līdere izcilu spēles momentu ziņā vidēji spēlē (10,1) un piespēlēs (97). Savukārt Tibo Vervorts ir ticis galā ar daudziem pretinieku komandas aizsargiem. Vispārsteidzošākā ir "San Juan PCI Group" atrašanās labāko pieciniekā. Šī komanda ir izcēlusies ar tūrē lielāko skaitu uzvaru, svinot beigu signālam - piecas uzvaras.

Jau ziņots, ka "Rīga" Džidā spēlēs olimpiskajā sastāvā ar Nauri Miezi, Edgaru Krūmiņu, Kārli Paulu Lasmani un Agni Čavaru ierindā. "Rīga" ar olimpiskajiem čempioniem sastāvā uzvarēja pēdējos divos Pasaules tūres posmos Abū Dabī un Mehiko. Iepriekšējos piecos posmos izdevās iekļūt labāko astoņniekā.

Pasaules tūres fināls Džidā, Saūda Arābijā, norisināsies piektdien un sestdien. Tieši Džidā pērn latvieši uzvarēja tūres finālā, bet par sezonas vērtīgāko spēlētāju tika atzīts Miezis.

Izmantotie resursi:
LETA