Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2978, Did:0, useCase: 3

"Riga" zaudē trillerī, "Beijing" netiek "Masters" finālā

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

"Riga" zaudē trillerī, "Beijing" netiek "Masters" finālā
Edgars Krūmiņš. Foto: FIBA

FIBA Pasaules tūres 3x3 basketbolā Makao "Masters" turnīra ceturtdaļfinālā zaudējumu dramatiskā spēlē piedzīvoja "Riga" basketbolisti, kas ar 20:21 piekāpās Serbijas komandai "Liman". Tikmēr latviešu pārstāvētā "Beijing" pārspēja Lietuvas komandu "Raudondvaris", bet pusfinālā piekāpās Serbijas komandai "Ub".

• Latvijas basketbolistu pārstāvētās komandas "Riga" un "Beijing" sekmīgi aizvadīja grupu turnīru, pirmajai ar 21:19 pārspējot gan Kanādas komandu "Toronto", gan Ķīnas komandu "Futian", bet otrajai ar 20:16 apspēlējot Francijas komandu "Marseille" un 21:11 Mongolojas komandu "Ulaanbaatar".

• Ceturtdaļfinālā "Riga" basketbolisti, Agnis Čavars, Edgars Krūmiņš, Miroslavs Pašajličs un Sjiņgruju Vu, pretī stājās Serbijas komanda "Liman", kas ne bez grūtībām izkļuva no grupas. Spēles liktenis izšķīrās tās pašā galotnē, kad pēc video atkārtojuma noskatīšanās Pašajličam ieskaitīja vienu punktu, bet nākamajā uzbrukumā "Liman" izrāva uzvaru ar 21:20. Pašajličs guva septiņus punktus, Krūmiņš un Čavars pa sešiem, bet Vu vienu.

• Spēles sākums labāks padevās "Liman", kas izvirzījās vadībā ar 5:1. Īpaši neapmierināts ar pirmo pusotru spēles minūti bija Pašajličs, kurš emocionāli iekarsa un pieļāva pāris liekas kļūdas. Pretinieku izrāvienu ar sekmīgu tālmetienu pārtrauca Čavars un Krūmiņš, panākot izlīdzinājumu (5:5). Krūmiņš ar sekmīgu tālmetienu uz brīdi izvirzīja savu komandu vadībā, bet Vu nespēja nosegt pretspēlētājus groza apakšā neļāva vadību nosargāt.

• Spēles laika vidū tālmetienu realizēja Pašajličs, panākot 11:8. "Liman" uzreiz atbildēja ar sekmīgu metienu no distances, nepieļaujot "Riga" izrāvienu. "Liman" spēja izvērst savu izrāvienu, iekrājot trīs punktu pārsvaru (15:12). Situāciju neuzlaboja arī Krūmiņa divi garām aizmestie soda metieni. "Riga" spēja atspēlēt četru punktu deficītu un aizvadīja vēl vienu saspringtu spēles galotni. Pašajličs tajā izvilka neizšķirtu (20:20), bet savu pēdējo uzbrukumu lieliski izspēlēja "Liman", gūstot panākumu.

• Tikmēr "Beijing" basketbolisti, Nauris Miezis, Kārlis Pauls Lasmanis, Jans Pens un Venbo Lu, par vietu pusfinālā sacentās ar Lietuvas komandu "Raudondvaris". Sīvā cīņā, pateicoties Mieža neatlaidīgajai spēlei, "Beijing" spēja gūt uzvaru ar 16:11. Miezis atzīmējās ar astoņiem punktiem, bet Lasmanim seši punkti un sešas atlēkušās bumbas.

• Pirmajā minūtē komandas nesekmīgi uzbruka no tālās distances, bet otrajā jau sāka virzīties uz groza apakšu. Lietuvieši daudz spēlēja uz augumā raženo Aurēliju Pukeli, pret kuru bieži tika pārkāpti noteikumi. Tomēr tas palīdzēja atturēt "Raudondvaris" no punktu gūšanas. Pēc Lasmaņa sekmīgā tālmetiena rezultāts kļuva 7:4, bet pretinieki uzreiz atbildēja ar to pašu.

• Spēles otrajā pusē "Beijing" daudzās piezīmes sāka radīt problēmas, bet Pukelis nespēja sodīt ar soda metienu realizāciju. Tikmēr Miezis realizēja caurgājienu ar sodu, bet arī nebija precīzs no soda metiena atzīmes (9:7). Pateicoties Mieža un Lasmaņa sekmīgajiem uzbrukumiem, "Beijing" pēdējo minūti sāka ar četru punktu pārsvaru (12:8). Miezis vēl pamanījās gūt četrus punktus, izšķirot spēles likteni par labu savai komandai.

"Beijing" basketbolisti par vietu finālā sacentās ar galvenajiem favorītiem, Serbijas komandu "Ub". Ļoti emocionālā spēlē "Beijing" cieta neveiksmi ar rezultātu 14:21.

• Pirmajās minūtēs laukumā valdīja nepiekāpīga un asa cīņa. Lu sekmīgā spēle palīdzēja "Beijing" turēties spēlē, bet "Ub" spēja iegūt divu punktu pārsvaru (6:4). Līdz spēles laika vidum rezultāta starpība pieauga līdz pieciem punktiem. Lasmanis sev netipiski netrāpīja divus soda metienus, neuzlabojot savas komandas situāciju.

• Ar daudzajiem noteikumu pārkāpumiem un vēlēšanos atspēlēties Miezis un Lasmanis kļuva arvien emocionālāki. Tas rezultājās nerealizētos metienos kā no spēles, tā no soda metiena līnijas. Trīs minūtes līdz spēles laika beigām rezultāts bija 14:6 "Ub" labā. "Beijing" pielika lielas pūles, lai atgrieztos spēlē, bet deficīts tomēr izrādījās pārāk liels.

• "Beijing" nākamo turnīru aizvadīs 15. jūlijā Serbijas pilsētā Novisadā, kur būs "Challenger" turnīrs, bet "Riga" 21. jūlijā piedalīsies "Challenger" turnīrā Francijas pilsētā Bordo.

     [+] [-]

, 2023-07-09 13:46, pirms 10 mēnešiem
Autor...kur redzēt tiešraidi? Vai pats pat nezini? Raksts nulle,bez tāda info...priekā!!!

     [+] [-]

, 2023-07-09 13:53, pirms 10 mēnešiem
jotube bet tiesnesi baigi palidzeja liman

     [+] [-]

, 2023-07-09 15:21, pirms 10 mēnešiem
Sammo rakstīja: Autor...kur redzēt tiešraidi? Vai pats pat nezini? Raksts nulle,bez tāda info...priekā!!!
Pilnīgi visi FIBA paspārnē notiekošie turnīri tiek rādīti tiešraidē FIBA 3x3 YouTube kanāla. Tur gandrīz katru dienu kaut kādu turnīru rāda, dažkārt pat vairakus paralēli. Jāzin tik programma un uz priekšu. Atkārtojumus arī var visus notikušos turnīrus atrast, ja kas palaists garām...

     [+] [-]

, 2023-07-09 18:44, pirms 10 mēnešiem
mix

     [+] [-]

, 2023-07-09 21:52, pirms 10 mēnešiem
kols00 rakstīja: mix
Viskas

     [+] [-]

, 2023-07-10 13:25, pirms 10 mēnešiem
Tiesneši Ub palīdzēja uzveikt Beijing un Liman uzveikt Rīga. Tiesneši bija šmaukļi un blēži. Šos tiesnešus vajag atlaist no darba lai viņi zina kas būs ja viņi blēdīsies.