Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2978, Did:0, useCase: 3

Miezim un Lasmanim neizdodas aizvest komandu līdz 1/4 finālam Amsterdamā

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

Miezim un Lasmanim neizdodas aizvest komandu līdz 1/4 finālam Amsterdamā
Nauris Miezis. Foto: worldtour.fiba3x3.com

Nīderlandes pilsētā Amsterdamā sācies FIBA 3x3 Pasaules tūres "Masters" turnīrs, kas ir simtais kopš tūres izveides. Tajā piedalījās arī Naura Mieža un Kārļa Paula Lasmaņa pārstāvētā Ķīnas komanda "Beijing", kas zaudēja abās spēlēs un netika ceturtdaļfinālā.

• Nevarētu teikt, ka Naura Mieža un Kārļa Paula Lasmaņa pārstāvētā "Beijing" komanda pēdējā laikā lutinājusi ar augstiem panākumiem, regulāri kā "Masters", tā "Challenger" turnīros netiekot tālāk par ceturtdaļfinālu. Negatīvā nozīmē šo pēdējā laika tradīciju sanāca lauzt Amsterdamā.

• "Beijing" turnīru sāka ar spēli pret ASV komandu "Princeton", kas pirmajā spēlē sakāva beļģu "Antwerp". Spēles ievadā ar 3:1 vadībā izvirzījās "Princeton", bet Mieža un Lasmaņa sekmīgie tālmetieni palīdzēja Ķīnas komandai tikt pie divu punktu pārsvara (8:6). Četras minūtes līdz spēles laika beigām rezultāts bija 12:8, bet tad notika lūzums spēlē. "Princeton" ieguva iniciatīvu, bet amerikāņu basketbolisti regulāri un sekmīgi apspēlēja "Beijing" komandas Ķīnas basketbolistus, par ko sevišķi neapmierināts bija Miezis. "Beijing" nonāca trīs punktu iedzinējos, zaudējot spēli ar 17:19. Miezis spēlē guva septiņus, bet Lasmanis četrus punktus.

• Cīņa pret beļģu "Antwerp" bija par iekļūšanu ceturtdaļfinālā. Beļģi dominēja pirmās trīs ar pusi minūtes, izvirzoties vadībā ar 5:1. Ar Mieža un Lasmaņa pūlēm rezultāta starpība saruka līdz minimumam, bet spēles vidū "Beijing" bija iedzinējos ar 6:12. Divas minūtes līdz spēles laika beigām pie rezultāta 15:20 varēja likties, ka viss ir beidzies, bet Lasmanis ar soda metieniem un sekmīgu tālmetienu piecu sekunžu laikā guva piecus punktus, panākot neizšķirtu. Brīdi vēlāk sekoja pārkāpums, Denisam Donkoram ievedot "Antwerp" ceturtdaļfinālā - 20:21. Lasmanis un Miezis šajā spēlē kopā guva 15 punktus.

• Līdz ar to latviešu pārstāvētajai komandai turnīrs noslēdzās krietni ātrāk nekā cerēts, ierindojoties 10. vietā. Pēc nedēļas "Beijing" startēs Šanhajas "Masters" turnīrā.