Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:213, Did:0, useCase: 3

Noslēdzies Latvijas Skolu ziemas Olimpiskais festivāls

Laura Elizabete Jansone
Laura Elizabete Jansone

Noslēdzies Latvijas Skolu ziemas Olimpiskais festivāls
Jaunietis sacensību 1.dienā Viešūrkalnā. Foto: lsfp.lv

1. un 2.martā Ērgļos jau 23 gadu norisinājās Latvijas Skolu ziemas Olimpiskais festivāls, kurā šogad piedalījās 1262 skolēni no 139 skolām. Sacensības notika 14 sporta veidos un lielajā skolu stafetē.

Siguldas Valsts ģimnāzija ar 6 zelta, 3 sudraba un 3 bronzas medaļām šogad triumfēja kopvērtējumā, savukārt 2. vietā ar 5 zelta, 5 sudraba un 1 bronzas medaļu ierindojās Jelgavas 4. vidusskola un 3. vietā – Madonas Valsts ģimnāzija ar 5 zelta, 2 sudraba un 1 bronzas godalgām nespēja atkārtoti kļūt par Latvijas Skolu ziemas Olimpiskā festivāla čempioniem. Kopumā ziemas festivālā medaļas ieguva 77 skolas.

Festivāla atklāšanas ceremonijas laikā pie Ērgļu vidusskolas tika pacelts olimpiskais karogs, dots sportistu un tiesnešu zvērests, kā arī iedegta olimpiskā lāpa. Latvijas Sporta federāciju padomes prezidenta Eināra Fogeļa uzrunā festivāla dalībniekiem tika pausts gandarījums par iedibinātajām tradīcijām un lielo dalībnieku atsaucību.

Pirmajā sacensību dienā Ērgļos sadalīti Ziemas festivāla medaļu komplekti 11 disciplīnās, tai skaitā arī sniega volejbolā, kas – tāpat kā disku golfs – festivāla programmā iekļauts kā paraugdemonstrējumu sporta veids, bet netiek skaitīts skolu kopvērtējumā.

Sacensību otrajā dienā skolēni sacentās 3x3 hokejā, kērlingā, distanču slēpošanas krosā un lielajā skolu stafetē. Skolēni sacentās arī disku golfā, kas – tāpat kā sniega volejbols – festivāla programmā iekļauti kā paraugdemonstrējumu sporta veidi, bet netika skaitīti skolu kopvērtējumā.

Tradīcijas turpinot, sadarbībā ar Rīgas Dīdžeju skolu festivāla gaisotni patīkamāku darīja konkurss Latvijas Skolu ziemas Olimpiskā festivāla dīdžejs 2019, kurā piedalījās 10 skolēni. Uzvarētājs tika noteikts, uzklausot Ziemas festivāla dalībnieku un apmeklētāju simpātijas. Par uzvarētāju šajā konkursā kļuva un galveno balvu – Native Instruments Maschine Mikro MK2 saņēma Demjans Pahomovs no Purvciema vidusskolas.

Līdztekus sporta aktivitātēm un dīdžeju konkursam tika aizvadītas notika Ke Ke Kendama Jam Session mini sacensības Ērgļu vidusskolā, kas iemantoja negaidīti lielu apmeklētāju atsaucību.

Ar lielāko dalībnieku skaitu sacensībās izcēlās Rīgas angļu ģimnāzija, Jelgavas 4. vidusskola un Rīgas vācu ģimnāzija – attiecīgi 55, 53 un 49 skolēnus. Populārākās no sporta disciplīnām šogad bija– distanču un kalnu slēpošana, kurās bija pieteikti 320 un 208 skolēniem, kā arī ragaviņu sports ar 268 dalībniekiem.

Ziemas festivālā savulaik startējuši tādi Latvijas elites sportisti kā Daumants Dreiškens, Kristaps Zvejnieks, Liene Fimbauere, Roberts Rode, Madara Līduma, Anete Brice un arī šī gada festivāla vēstnesis skeiteris Madars Apse.

Pozitīvas emocijas raisīja arī Latvijas Olimpiskās komitejas goda prezidents Vilnis Baltiņš, Latvijas Olimpiskās komitejas prezidents Aldons Vrubļevskis, kamaniņbraucēji Juris Šics un Kristers Aparjods, kas bija ieradušies uz apbalvošanas ceremoniju personīgi sveikt sacensību uzvarētājus. Juris Šics norādīja, ka ne tikai sportiskā gara audzināšana, bet arī draudzīgu attiecību veidošana jauniešiem no visas Latvijas padara šo pasākumu tik populāru. Olimpiskais medaļnieks arī pauda patīkamu pārsteigumu uzzinot, ka Ziemas festivāls notiek jau 23. reizi.

Rakstu sagatavoja “Sportacentrs.com jauno žurnālistu akadēmijas” dalībniece.