Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:213, Did:0, useCase: 3

Vairāk nekā 60 tūkstoši dalībnieku pieteikušies Latvijas veselības sporta nedēļai

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Vairāk nekā 60 tūkstoši dalībnieku pieteikušies Latvijas veselības sporta nedēļai
Foto: sportsvisiem.lv

No 16. līdz 22. oktobrim Latvijā norisināsies Latvijas veselības sporta nedēļa jeb Move Week. Visas nedēļas garumā pirmsskolas izglītības iestādēs, skolās, pašvaldībās tiks organizēti sporta pasākumi un piedāvātas daudzveidīgas aktivitātes. Latvijā šāda veselības nedēļa notiks jau divpadsmito reizi.

Veselības nedēļa ir projekts, kuru Latvijā vairāku gadu garumā koordinē Latvijas Tautas sporta asociācija, Starptautiskās sporta un kultūras asociācijas (ISCA) biedrs. Galvenais mērķis ir popularizēt veselīgu dzīvesveidu un iesaista pēc iespējas vairāk cilvēku fiziskās aktivitātēs.

Veselības nedēļas koordinatori pasākuma ietvaros katru gadu piedāvā daudzveidīgas fiziskās aktivitātes: dažādus treniņus, pārgājienus, šķēršļu joslas, stafetes utt. Informācija par plānotajiem pasākumiem publicēta mājas lapā LTSA, Latvijas Tautas Sporta Asociācija –... vai pašvaldību un iestāžu mājas lapās.

Latvijas Tautas sporta asociācija ir patiesi gandarīta, ka Latvijas Veselības sporta nedēļai katru gadu pievienojas aizvien vairāk jaunu dalībnieku. Šogad dalībnieku skaits ievērojami pieauga salīdzinājumā ar pagājušo gadu un pārsniedza 60 000. Latvijas Veselības sporta nedēļas pasākumus organizēs 400 iestādes (pirmsskolas izglītības iestādes, skolas, pašvaldības).

Pasākums ne tikai mudina Latvijas iedzīvotājus būt fiziski aktīviem, bet parāda, ka ir daudz vienkārši un visiem pieejami veidi, kā ikdienā nodarboties ar fiziskām aktivitātēm. Veselības sporta nedēļas mērķis ir parādīt cik vienkārši ir būt fiziski aktīviem katru dienu, nevis tikai vienu nedēļu gadā.

Šogad Jēkabpils sporta centrs īpaši uzruna vietējos uzņēmumus, aicinot Veselības nedēļas ietvaros organizēt vingrošanas pauzes "10 minūtes svaiga gaisa". Skrīveros norisināsies orientēšanās sacensības. Rēzeknes sporta pārvalde organizē sporta dienu un nūjošanas pārgājienu. Līvānos notiks skrējiens, pārgājiens, bezmaksas peldēšanas nodarbība. Šī ir tikai neliela daļa no pasākumiem, kas ieplānoti MOVE Week ietvaros.

Latvijas Veselības sporta nedēļu organizē Latvijas Tautas sporta asociācija, atbalsta Izglītības un zinātnes ministrija, Latvijas Sporta federāciju padome.

Informāciju sagatavoja:
Anastasija Marčenko
Latvijas Tautas sporta asociācijas