Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

"RTU/Robežsardze/Jūrmala" pieveic "TalTech", tiek pie pirmās uzvaras pret igauņiem

Jānis Celmiņš

"RTU/Robežsardze/Jūrmala" pieveic "TalTech", tiek pie pirmās uzvaras pret igauņiem
Aleksandrs Avdejevs. Foto: RTU/Robežsardze/Jūrmala

Pie panākuma “Credit 24” Meistarlīgas spēlē šovakar Igaunijā tikusi “RTU/Robežsardze/Jūrmala” komanda, kas šodien viesos pārliecinoši apspēlēja “TalTech” volejbolistus – 3:0. Šī Jūrmalas komandai bija otrā uzvara sezonas līdzšinējās piecās spēlēs, bet Latvijas komandām pirmais panākums pret igauņu klubiem.

Sezonas ievads Raimonda Vildes vadītajai komanda padevies visai pablāvs. Līdz spēlei ar “TalTech” jūrmalnieki bija tikuši tikai pie viena panākuma, apspēlējot “DU/Ezerzeme”. Zaudējumu ailītē komandai bija divas neveiksmes pret principiālākajiem pretiniekiem “Jēkabpils Lūši” volejbolistiem, kā arī zaudējums pret Tartu “Bigbank”.

Šodien jūrmalnieki savu līderu Aleksandra Avdejeva un Gata Garklāva iedvesmoti viegli uzvarēja pirmos divus setus – 25:13 un 25:18. Kā tas volejbolā nereti gadās, trešais sets pēc uzvarētiem pirmajiem diviem ir krietni grūtāks. Izņēmums nebija arī šī reize. “TalTech” līdz pirmajam tehniskajam pārtraukumam ieguva četru punktu pārsvaru (8:4), šādu pārsvaru saglabājot arī līdz otrajai tehniskajai pauzei – 16:12. Pēc pārtraukuma Vildes vadītie vīri pakāpeniski rezultāta deficītu deldēja, pēc brīža panākot līdzsvaru – 19:19. Līdzvērtīgā cīņas galotnē aukstasinīgāki bija viesi. Jūrmalnieki uzvarēja trešajā setā ar rezultātu 26:24, bet visā spēlē ar 3:0.

Uzvarētāju rindās 12 un 9 punktus katrs guva attiecīgi Gatis Garklāvs un Aleksandrs Avdejevs.

Interesanti, ka šī Latvijas komandām šosezon bija tikai pirmā uzvara pret igauņu klubiem. Rīt Jūrmalai priekšā Avo Kēla vadītās un trīs latviešu pārstāvētas “Parnu” komandas eksāmens.

Baltijas līgā dāmām tikmēr “RVS/LU” komanda ar 1:3 šodien Rīgā piekāpās “TalTech/Tradehouse” komandai, bet TK “Kaunas”-VDU viesos droši apspēlēja “TÜ/Bigbank” – 3:0.