Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

Latvijas U-17 izlase sāk gatavoties cīņām ar Horvātiju, Franciju un Baltkrieviju

Rolands Eliņš

Latvijas U-17 izlase sāk gatavoties cīņām ar Horvātiju, Franciju un Baltkrieviju
Foto: LVF

Pirmdien ar 15 spēlētājiem Jēkabpilī gatavošanos Eiropas čempionāta kvalifikācijas otrajai kārtai maija sākumā uzsāka Mārča Obrumana vadītā Latvijas U-17 izlase.

Iepriekšējā treniņnometne aizritēja bez galvenā trenera klātbūtnes, jo viņš tajā laikā bija aizņemts Latvijas čempionāta finālcīņās, un treniņu procesu vadīja viņa palīgi izlasē – Ģirts Mārtiņsons un Boriss Kolčins.

Šo treniņnometni uzsākuši 15 jaunie volejbolisti. Tiek lēsts, ka nākamnedēļ nometnē kļūs par vienu kandidātu mazāk, bet uz Horvātiju dosies 12 labākie šā vecuma volejbolisti.

“Visu laiku trenēsimies Jēkabpilī, un, ja varēsim sarunāt, ļoti noderētu kāda pārbaudes spēle,” saka Obrumans, piebilstot, ka spēļu prakses trūkums ir lielākās galvassāpes tik jaunai komandai.

Latvijas izlases pretinieki turnīrā Horvātijā būs mājinieki horvāti, francūži un baltkrievi.

Treneru kolektīvs vēl pretiniekus nav pētījis, taču tam būs divas nedēļas laika.

“Mums ir visu Baltkrievijas spēļu ieraksti no pirmās kārtas mačiem. Ir Francijas izlases video, bet par Francijas un Horvātijas spēļu ierakstiem vēl interesējamies,” par pretiniekiem saka Obrumans. “Negribam piebāzt jaunajiem puišiem galvu ar visu triju komandu spēlēm. Tāpēc gatavosimies vairāk pirmajai spēlei, bet pārējām rūpīgāk – jau sacensību vietā.”

Eiropas finālturnīra kvalifikācijas 1.kārtā latvieši Tbilisi deviņu komandu konkurencē izcīnīja piekto vietu. Finālturnīrā jau iekļuvusi 1.kārta uzvarētāja Polija, bet Latvijas izlases pretiniece Horvātijā Baltkrievija izcīnīja otro vietu. Otrajai kārtai kvalificējās otrās līdz sestās vietas ieguvējas.

Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra otrā posma sacensības plānotas no 7. līdz 9. maijam Horvātijā. Finālturnīrā iekļūs grupas pirmā vieta un divas labākas otrās vietas starp visām grupām.

Finālturnīrs plānots jūlija vidū Albānijā.

Vairāk par Latvijas U-17 izlasi lasiet šeit: U-17 Juniori