Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:122, Did:0, useCase: 3

Arī "Las Palmas" otro reizi sezonā atlaiž treneri, Ajestarans iztur vien deviņas spēles

Agris Suveizda

Arī "Las Palmas" otro reizi sezonā atlaiž treneri, Ajestarans iztur vien deviņas spēles
Pako Ajestarans
Foto: EPA/Scanpix

Spānijas futbola klubs "Las Palmas" vakar savā laukumā ar rezultātu 2:3 piekāpās Lakorunjas "Deportivo", taču divu spēļu summā uzvarēja ar 6:4. Par spīti iekļūšanai Karaļa kausa astotdaļfinālā pēc valdes lēmuma no amata tika atbrīvots galvenais treneris Pako Ajestarans.

54 gadus vecais Ajestarans par "Las Palmas" galveno treneri tika apstiprināts 27. septembrī. Tomēr arī basku speciālists nespēja uzlabot komandas sniegumu, un "Las Palmas" viņa vadībā deviņās spēlēs izcīnīja tikai vienu uzvaru (4:1 Lakorunjā) un piedzīvoja septiņus zaudējumus (vārti 11:26). Darbu zaudēja arī Ajestarana asistenti Davids Kaneda un Hosē Vjela.

Iepriekšējā sezonā "Las Palmas" ar 39 punktiem 38 spēlēs Spānijas čempionātā ierindojās 14. vietā, bet komandas galvenais treneris Kike Setjēns jau martā paziņoja, ka nesaskaņu ar vadību dēļ pēc sezonas beigām klubu pametīs. Setjēns vēlāk pārņēma "Real Betis" stūri, bet viņa vietu Kanāriju salās ieņēma Manolo Markess, kurš amatā gan noturējās tikai sešas oficiālās spēles (2-0-4, vārti 5:10).

Līdz jaunā galvenā trenera atrašanai komandas grožus pārņēmuši Pakito Ortiss un Rafa Kristovals. "Las Palmas" ar septiņiem punktiem 13 mačos līgā atrodas priekšpēdējā vietā, apsteidzot vienīgi "Alaves", pie kuras viesosies 8. decembrī. Savukārt svētdien "Las Palmas" uzņems sava bijušā trenera Setjēna vadīto "Real Betis". Spānijas augstākajā līgā "Las Palmas" kļuvis par otro klubu, kas sezonas gaitā atlaidis jau divus trenerus. Iepriekš to paveica "Alaves", kas atbrīvoja gan Luisu Suveldiju (17. septembrī), gan Džanni De Bjāzi (27. novembrī).

Izmantotie resursi:
https://www.udlaspalmas.es/noticias...