Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:122, Did:0, useCase: 3

"Atletico" pagarina līgumu ar Grīzmanu un vienojas ar 80 miljonus vērto Lemāru

Rolands Eliņš

"Atletico" pagarina līgumu ar Grīzmanu un vienojas ar 80 miljonus vērto Lemāru
Antuāns Grīzmans, Usmans Dembelē un Tomā Lemārs Francijas izlases treniņā
Foto: AFP/Scanpix

Spānijas futbola kluba Madrides “Atletico” priekšnieki aizvadījuši sarežģītu pirmdienas vakaru, pagarinot līgumus ar savu līderi Antuānu Grīzmanu un Lukasu Ernandesu, kā arī parakstīts jauns līgums ar “Monaco” spēlētāju Tomā Lemāru, kas gan vēl nav oficiāli pabeigts darījums – vēl spēlētājam būs jāiziet medicīniskās pārbaudes, bet klubiem jāvienojas par sava līguma pēdējām detaļām, kas, visticamāk, notiks tikai, kad Francijas izlase atgriezīsies no Pasaules kausa.

Jautājums, vai Antuāns Grīzmans šovasar pārcelsies uz “Barcelona”, bija viens no aktuālākajiem futbola transfēra tirgū, bet Grīzmans to atrisināja jau pirms Pasaules kausa sākuma, paziņojot par savu palikšanu “Atletico” vienībā. Tagad tam uzlikts arī oficiāls apstiprinājums, parakstot līgumu līdz 2023. gadam.

Grīzmana iepriekšējais līgums bija līdz 2022. gadam, tā ka termiņš pagarināts tikai par gadu, taču ļoti svarīgs līguma punkts varētu būt izpirkuma maksa. Iepriekš tā bija simt miljonu eiro apmērā, taču “Atletico” savā paziņojumā nenorāda, vai tā tikusi palielināta.

Francijas izlases galvenais treneris Didjē Dešams iepriekš bija skaidri norādījis, ka sagaida no saviem futbolistiem Pasaules kausa laikā koncentrēšanos tikai izlases sniegumam un aizliedzis kārtot transfēra lietas, taču “Atletico” gadījumā acīmredzami pieļauts izņēmums. Madrides kluba pārstāvjiiem vakar tika ļauts ierasties izlases nometnē un parakstīt līgumus ar Grīzmanu un 22 gadus veco aizsargu Lukasu Ernandesu, ar kuru vienošanās pagarināta līdz 2024. gadam. “Atletico” vadība publiski izteikusi pateicību Francijas izlases trenerim par palīdzību darījumu veikšanā.

Tāpat “Atletico” parakstījusi līgumu ar Tomā Lemāru, kurš tiks iegādāts no “Monaco” par 65 miljoniem eiro, turklāt dažādu piemaksu veidā paredzēti vēl 15 miljoni eiro, kas var darījuma kopējo vērtību pacelt līdz 80 miljoniem, padarot Lemāru par vienu vērtīgākajiem šīs vasaras transfēriem.

Līgums ar viņu noslēgts vēl bez izietām medicīniskām pārbaudēm un galīgā transfēra līguma ar “Monaco” noslēgšanas, līdz ar to šajā darījumā vēl jānokārto vairākas formalitātes. 22 gadus vecais Lemārs "Monaco" spēlē kopš 2015. gada, viņš 2017. gadā palīdzēja komandai sasniegt UEFA Čempionu līgas pusfinālu, un pēc tam viņa vārds iepriekš tika saistīts ar vairākiem Premjerlīgas klubiem

Lemārs Francijas izlases sastāvā pirmajā mačā pret Austrāliju palika rezervē, Ernandess nospēlēja visas 90 minūtes, bet Grīzmans ar vārtu guvumu palīdzēja izcīnīt uzvaru. Francijas nākamā spēle Pasaules kausā būs parīt pret Peru.

Izmantotie resursi:
https://en.as.com/en/2018/06/18/foo...