Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2935, Did:0, useCase: 3

Ranga līderi Mektičs un Pavičs uzvar horvātu finālā

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Ranga līderi Mektičs un Pavičs uzvar horvātu finālā
Marins Čiličs, Ivans Dodigs, Mate Pavičs un Nikola Mektičs Horvātijas īpašajā dienā Tokijā. Foto: EPA/Scanpix

Piektdien Tokijas olimpiskajās spēlēs tika noskaidroti pirmie čempioni tenisā, kad vīriešu dubultspēļu turnīrā triumfēja ATP ranga pirmajās divās vietās esošie Nikola Mektičs un Mate Pavičs. Viņi horvātu finālā ar 6:4, 3:6, 10:6 apspēlēja Marinu Čiličs un Ivanu Dodigu.

Fināla 1. setā par izšķirošu kļuva jau pirmajā geimā noticis breiks. Čiličs un Dodigs seta turpinājumā atspēlēja piecas breikbumbas, kamēr pašiem iespēju nebija.

Savukārt 2. setā bija tikai viena breikbumba, kuras izspēlē sestajā geimā kļūdījās Pavičs, no gala līnijas trāpot tīklā "smešu". Favorīti dominēja supertaibreikā, kur uzvarēja pirmajās sešās izspēlēs.

Ranga pirmajās divās vietās esošie Mektičs (#2) un Pavičs (#1) šogad uzvarējuši jau deviņos turnīros, ieskaitot Vimbldonu un trīs "Masters" trofejas. 15 uzvaru sēriju sasniegusī komanda ir vienīgā, kas jau kvalificējusies "ATP Finals".

Mektičs un Pavičs izcīnīja Horvātijas vēsturē pirmo olimpisko zelta medaļu tenisā. Čiličs un Dodigs ieguva pirmo sudrabu, horvātiem arī ir trīs bronzas medaļas no iepriekšējām spēlēm vīriešu vienspēlēs un dubultspēlēs.

Čempioni pirmoreiz piedalījās olimpiskajās spēlēs. Dodigs startēja otro reizi, bet Čiličs ceturto reizi. Abiem iepriekšējais labākais rezultāts bija ceturtdaļfināls vienā pārī 2012. gadā Londonā.

Bronzas medaļas izcīnīja Jaunzēlandes pāris Markuss Daniels un Maikls Venuss, kuriem ATP dubultspēļu rangā attiecīgi 50. un 20. vieta. Viņi spēlē par 3. vietu ar 7:6(3), 6:2 pieveica ASV duetu Teniss Sandgrens/Ostins Krajičeks.

Daniels un Venuss, kuri pirms pieciem gadiem olimpiskajā debijā Riodežaneiro spēlēs zaudēja 1. kārtā, šodien Tokijā izcīnīja Jaunzēlandes pirmo olimpisko medaļu tenisā.

Teniss Tokijas olimpiskajās spēlēs

DisciplīnaZeltsSudrabsBronza
Sieviešu vienspēles
Sieviešu dubultspēles
Vīriešu vienspēles
Vīriešu dubultspēlesMektičs/Pavičs (CRO)Čiličs/Dodigs (CRO)Daniels/Venuss (NZL)
Jauktās dubultspēles

Noderīgas saites:

Tokijas OS ziņas
Latvijas olimpiskā komanda
Starti, rezultāti, tiešraides
Medaļu kopvērtējums

Skaties visus olimpisko spēļu notikumus tiešraidēs, abonējot discovery+ pie Go3!