Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Reišulis MX2 pirmo braucienu Indonēzijā noslēdz 13. vietā

Juris Grīns
Juris Grīns

Reišulis MX2 pirmo braucienu Indonēzijā noslēdz 13. vietā
Kārlis Alberts Reišulis. Foto: Yamaha Racing

Aizvadot otro pasaules motokrosa čempionāta posmu karjerā un pirmo "Monster Energy Yamaha Factory" komandas sastāvā, Kārlis Alberts Reišulis izcīnījis 13. vietu Indonēzijas posma pirmajā braucienā MX2 klasē.

Dienu iepriekš "West Nusa Tenggara" trasē notika kvalifikācijas sacensības, kurās Reišulis bija pacēlies līdz devītajai pozīcijai, bet piedzīvoja kritienu un finišēja 15. vietā.

Šodien pirmajā finālbraucienā pēc starta latviešu braucējs bija otrā desmitnieka sākumā un pirmo apli noslēdza 11. pozīcijā. Otrajā aplī Reišulis apdzina Džeku Čambersu un bija jau desmitais. Kad kritienu piedzīvoja kvalifikācijas sacensību uzvarētājs Lukas Kūnens, mūsu sportists bija jau devītais.

Kūnens vēlāk Reišuli apdzina, taču aiz abiem bija atkritis Oriols Olivers, līdz ar to latvietis noturēja devīto vietu.

Sacensību noslēguma fāzē Reišulis pozīcijas zaudēja, viņam garām tika vairāki konkurenti un vienubrīd "Yamaha" rūpnīcas braucējs bija vairs tikai četrpadsmitais. Vienu pozīciju tomēr izdevās atgūt un finišā 13. vieta.

Pēc starta vadību bija pārņēmis Simons Langenfelders, taču vēlāk spriedzes apstākļos pieļāva kļūdu, kā rezultātā uz pirmo vietu pacēlās sezonas līderis Kajs de Volfs, bet otro vietu - Mikels Hārups. Abi cīnījās par uzvaru, bet Hārups kļūdījās un otrajā vietā nonāca Adrea Adamo.

"Husqvarna" komandas braucējs De Volfs uzvarēja ar divu sekunžu pārsvaru, bet Hārups finišēja trešais. Tālāk ierindojās Liams Evertss un Saša Kūnens, kamēr Langenfelders bija atkritis līdz sestajai vietai.

MX2 pirmais brauciens