Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Reišulis MX2 kvalifikācijas sacensībās kļūdās un finišē 15. vietā

Juris Grīns
Juris Grīns

Reišulis MX2 kvalifikācijas sacensībās kļūdās un finišē 15. vietā
Kārlis Alberts Reišulis. Foto: VBP Photography

Kārlis Alberts Reišulis guvis 15. vietu pasaules motokrosa čempionāta 11. posma kvalifikācijas sacensībās MX2 klasē Indonēzijā, kļūdas un kritiena rezultātā zaudējot vairākas pozīcijas.

Reišulis šonedēļ aizvada savas otrās sacensības sacensības pasaules čempionātā, bet pirmo reizi MX2 klasē startē "Monster Energy Yamaha Factory" rūpnīcas braucēja statusā.

"West Nusa Tenggara" trasē diena iesākās ar brīvajiem treniņbraucieniem, kuros starp 22 braucējiem Reišulis uzrādīja 12. labāko rezultātu. Pēc tam kvalifikācijas treniņā mūsu sportists bija jau desmitais, turklāt ātrākais no "Yamaha" pārstāvjiem. Tieši aizmugurē palika komandas biedrs Riks Elzinga, kurš aizvada pilnu sezonu.

Vēlāk risinājās kvalifikācijas sacīkstes. Pēc starta Reišulis iekārtojās desmitajā pozīcijā, drīz vien bija devītais, bet Liams Evertss tika priekšā un latvietis atkal bija desmitais. Pēc tam izdevās tikt garām Oriolam Oliveram, pēc kā Reišulis atkal no kļuva devītajā pozīcijā.

Diemžēl piektajā aplī sekoja kļūda, pēc kā Reišulis nonāca 15. vietā. Turpmāko sacensību daļu viņš pavadīja šajā pozīcijā, tā arī finišējot. Komandas biedrs Elzinga ieņēma 11. vietu.

Startu izcēla Saša Kūnens, tomēr pēc tam pieļāva kļūdu. Vadībā nonāca sezonas līderis Kajs de Volfs, taču arī viņš krita, ļaujot vadību pārņemt Lukasam Kūnenam, kurš arī kļuva par kvalifikācijas sacensību uzvarētāju. Ilgu laiku De Volfs bija trešais, taču sacensību beigu daļā apdzina Simonu Langenfelderu cīņā par otro vietu. Pirmo piecinieku noslēdza Andrea Adamo un Evertss.

MX2 kvalifikācijas sacīkstes:

MXGP klasē holeshot ieguva Tims Gajsers, taču arī Džefrijam Herlingsam padevās labs sākums. Gajsera veikums turpmākajos apļos nebija tik labs, kā rezultātā Herlingsam izdevās aizbraukt viņam garām.

Horhe Prado bija apdzinis Džeremiju Sīveru un lūkoja noķert abus vadošos braucējus. Gajseram pāris apļi nepadevās, un arī Prado šo situāciju prata izmantot, nonākot otrajā pozīcijā.

Izskatījās, ka Prado spēkos ir noķert arī Herlingsu, taču KTM braucējs atbildēja ar ātruma un pārsvara palielināšanu. Finišā Gajseram trešā vieta, bet tālāk ierindojās Sīvers un Kalvins Vlānderens.

MXGP kvalifikācijas sacīkstes:

Visi rezultāti: https://results.mxgp.com/mxgp/stand...