Layout: current: getContentLayoutLoad (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayoutLoad (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Graudiņas un Samoilovas pāridarītājas zaudē Uberlandijas finālā, paklūp arī Mols/Serums

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Graudiņas un Samoilovas pāridarītājas zaudē Uberlandijas finālā, paklūp arī Mols/Serums
Kristians Serums un Anderss Mols. Foto: volleyballworld.com

Brazīlijas pilsētā Uberlandijā noslēdzies "Beach Pro" tūres elites posms pludmales volejbolā. Sieviešu finālā triumfēja amerikānietes Kristena Nasa/Teirina Klota, bet vīriešu turnīrā uzvarēja čehi Ondržejs Perušičs/Dāvids Šveiners.

Kā jau ziņots, Latvijas pludmales volejbola līderes Tīna Graudiņa un Anastasija Samoilova parādīja augsta līmeņa spēli un izcīnīja piekto vietu, kas ļaus saglabāt pozīcijas pasaules "entry" rangā. Ceturtdaļfinālā mūsējās atzina olimpisko vicečempioņu Artačo un Klensijas pārākumu.

Sieviešu turnīra finālā ar devīto numuru izliktās amerikānietes Kristena Nasa/Teirina Klota apspēlēja ar ceturto numuru izsētās austrālietes Mariafi Artačo/Talikvu Klensiju - 16:21, 24:22, 15:13. Bronzu nopelnīja brazīlietes Duda/Ana Patrīsija.

Pusfinālā risinājās ļoti principiāla cīņa starp patlaban labākajām amerikānietēm - Kristena Nasa/Teirina Klota pārliecinoši uzvarēja NCAA visu laiku labāko duetu Sāru Hjūzu un Kelliju Čenu (21:17, 21:11), kuras šeit tika izliktas ar trešo numuru un kotējās kā pusfināla cīņas favorītes.

Nasa/Klota savā pēdējā studiju sezonā (2021) izpelnījās NCAA labākā dueta titulu, taču studenšu pludmales volejbola karjeras laikā viņu pārstāvētā LSU komanda netika NCAA čempioņu titula tuvumā (Klota gan aizvadīja tikai divas pilnas sezonas + nepilno Covid-19 sezonu, jo pirms tam spēlēja klasisko volejbolu citā universitātē).

"Beach Pro" iepriekšējo sezonu Nasa/Klota sāka bez neviena punkta, taču drīz vien uzvarēja divos "Challenge" posmos un vasarā jau sekmīgi spēlēja elites līmenī. Tagad pirmoreiz tika uz elites posma pjedestāla un nopelnīja zeltu.


Otrajā pusfinālā Graudiņas un Samoilovas pāridarītājas Artačo/Klensija ar 21:16 un 25:23 pārspēja turnīra galvenās favorītes un pasaules čempiones Dudu/Anu Patrīsiju (Brazīlija), kuras ikdienā trenējas šajos "Praia Clube" laukumos un ir minētā kluba atbalstītās pludmales volejbolistes.

Vīriešu turnīra finālā ar astoto numuru izliktie čehi Ondržejs Perušičs/Dāvids Šveiners ar 21:19, 15:21 un 15:11 negaidīti pieveica galvenos favorītus un pasaules čempionus Andersu Molu/Kristanu Serumu (Norvēģija), kuriem tas bija vienīgais zaudējums Uberlandijā. Bronzu nopelnīja Bartošs Losjaks/Mihals Brils.


Izmantotie resursi:
volleyballworld.com
fivb.12ndr.at