Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

Nedēļas nogalē astoņas spēles, arī čempionu un vicečempionu dueļi

Jānis Pārums

Nedēļas nogalē astoņas spēles, arī čempionu un vicečempionu dueļi
Uzbrūk Egīls Politers (Dobeles "Tenax")
Foto: handbols-dobele.lv

Šajā nedēļas nogalē Latvijas handbola čempionātā tiks aizvadītas astoņas spēles – pa četrām gan vīriešu, gan sieviešu Virslīgā. Turklāt trešo reizi šīs sezonas čempionātā spēkiem mērosies arī čempioni un vicečempioni.

Handbola nedēļas nogale sāksies jau ar spēli piektdienas vakarā, kad "Jūrmalas Sports" handbolisti savā laukumā Spuņciemā uzņems "Ogre/Miandum". Šosezon abas komandas ir tikušās tikai reizi un ļoti saspringtā cīņā ogrēnieši spēja izcīnīt uzvaru ar 22:20, lai gan pēc puslaika bija iedzinējos (10:13). Tiesa, salīdzinot ar pirmo spēli, šoreiz ierindā nebūs savainoto Arnolda Straumes un Arta Kurmēna (viņš nespēlēs vēl vismaz mēnesi), kas Ogrei tomēr ir ļoti nozīmīgi spēlētāji.

Turnīra tabulā abas komandas atrodas līdzās – jūrmalnieki ar 18 punktiem 15 spēlēs ir trešie (aiz Dobeles "Tenax" (30) un "Celtnieks/LSPA" (23)), bet ogrēnieši atpaliek par diviem punktiem, taču arī aizvadījuši par vienu spēli mazāk.

Šai nedēļas nogalei papildu intrigu dos arī čempionu un vicečempionu dueļi, kas notiks kā vīriešu, tā arī sieviešu Virslīgā. Pirmās sāks dāmas – sestdien plkst. 14:00 "Stopiņu NHK" uzņems "Latgols". Pērnā gada čempionāta finālā Stopiņu dāmas uzvarēja triju spēļu trillerī, bet šosezon divos mačos uzvaras dalītas uz pusēm –sezonas ievadā stopiņietes savā laukumā uzvarēja (29:27), bet novembra beigās ludzānietes revanšējās (25:21). Šobrīd "Stopiņu NHK" ieņem vien ceturto vietu, bet "Latgols" ir trešās (16 punkti), apsteidzot savas sestdienas pretinieces par trim punktiem.

Līderpozīcijās iekārtojušās LSPA (19) un Dobeles "SS/REIR" (18) handbolistes, kam šajā nedēļas nogalē visas iespējas savu punktu bagāžu papildināt ar turnīra divām vājākajām komandām – LSPA dāmām spēkošanās ar LAT98, bet dobelniecēm ar Skrīveru komandu, kas šosezon grauta ar +28 un +30. Vēl vienā dāmu Virslīgas spēlē svētdien "Latgols" uzņems LAT98, pret kuru gadījies arī zaudēt (otrajā aplī izbraukumā 23:26).

Kā jau minēts, arī vīriešu Virslīgā nedēļas nogalē gaidāma pagājušās sezonas finālistu cīņa – čempioni Dobeles "Tenax" savā laukumā uzņems "Ogre/Miandum". Lai gan sezonas ievadā, ieskaitot pirmssezonas pārbaudes turnīru K. Vītola kausu, gan Rīgas čempionāta finālu un Latvijas čempionāta pirmo spēli, dobelniekiem ar ogrēniešiem faktiski izrēķinājās (32:19, 33:19, 34:24), abu komandu pēdējā spēle novembra beigās bija intriģējoša. Pēc puslaika ogrēnieši pat bija vadībā un otrā puslaika sākumā panāca +3, tomēr pārsvaru noturēt nespēja un piekāpās ar 26:30. Tieši +4 ir pieticīgākā uzvara ar kādu "Tenax" šogad Latvijas čempionātā uzvarējuši, taču vai sastāva problēmu nomocītajiem ogrēniešiem izdosies vēlreiz nodemonstrēt tik sīvu pretestību. Jāatgādina, ka decembrī dobelniekiem vien ar piecu vārtu deficītu piekāpās "Latgols", bet iepriekšējā nedēļā, spēlējot bez sava līdera Austra Tuminska, ludzānieši kapitulēja bez ierunām – 15:35...

Jau pieminētie iepriekšējā čempionāta bronzas medaļnieki "Latgols", kuri šobrīd turnīra tabulā ieņem vien sesto vietu astoņu komandu konkurencē, svētdien viesosies Rīgā pie septītās vietas īpašnieces ASK/LU. Interesanti, ka sezonas sākumā ludzānieši savstarpējā spēlē Rīgā negaidīti zaudēja (24:27), bet vēlāk savā laukumā revanšējās ar nepārliecinošu uzvaru (27:25). Būs interesanti...

Tāpat interesanti solās būs Vaiņodē, kur vietējā Vaiņodes komanda uzņems šā brīža vicelīderus "Celtnieks/LSPA". Vienā no pirmajām spēlēm "Celtnieks" Vaiņodē paklupa (22:27), bet vēlāk gan prata reabilitēties (36:29). Kā zināms, vaiņodnieki savā laukumā šosezon apspēlējuši arī pērnās sezonas medaļniekus "Ogre/Miandum" un "Latgols", tāpēc "Celtniekam", atceroties arī savu pieredzi, būs jādemonstrē labākais sniegums, jo diez vai klāsies viegli. Turklāt "Celtniekam" ierindā nebūs divu vadošo vārtsargu Raita Puriņa un Helmuta Tihanova, tāpēc čempionātam pieteikts arī jaunais vārtsargs Ričards Kapcovs. Tāpat uz Vaiņodi nedosies Lauris Rūtiņš.

Izmantotie resursi:
Latvijas Handbola federācija - Handball.lv