Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Grieķija izglābjas un papildlaikā pieveic Bulgāriju, gūstot trešo uzvaru Latvijas grupā

Pēteris Neimanis
Pēteris Neimanis

Grieķija izglābjas un papildlaikā pieveic Bulgāriju, gūstot trešo uzvaru Latvijas grupā
Foto: fiba.basketball

"Eurobasket 2022" kvalifikācijas mačā starp Grieķijas basketbolistiem pamatlaika pēdējā minūtē izdevās trāpīt divus tālmetienus, izraut pagarinājumu un ar 84:78 pieveikt Bulgāriju, tā arī atgriežoties Latvijas grupas pirmajā vietā.

Bulgārija Sarajevas mačus sāka ar sagrāvi pret Bosniju un Hercegovinu 49:88, bet Grieķija ar 66:77 piekāpās Latvijai, bet ar panākumu noslēgt šī burbuļa cīņas izdevās grieķiem. Turklāt tiešām dramatiskā veidā.

Mača sākums labāks padevās bulgāriem, kuri uz grieķu pirmo grozu atbildēja ar pieciem punktiem, bet drīz vien jau nostiprinājās stabilā vadībā. Trīs minūtes līdz pirmās ceturtdaļas beigām komandas šķīra jau astoņi punkti (16:8), bet pēdējā minūtē pēc diviem tālmetieniem Bulgārija panāca arī 11 punktu pārsvaru 25:14. Tālāk bulgāri netika, bet arī Grieķija, savos uzbrukumos spēlējot pacietīgi, punktu deficīti būtiski nesamazināja. Grieķu veiksmes brīdi bulgāri apturēja ar diviem tālmetieniem un ceturtdaļas vidū bija vadībā 36:25.

Ar to izrāviens vēl nebeidzās, jo tika samesti vēl pieci punkti, kas jau grieķiem lika sanākt uz minūtes apspriedi. Līdz puslaika beigām Grieķija savu situāciju nedaudz uzlaboja, kā arī nopelnīja tehnisko piezīmi par tiesnešu kritizēšanu. Pirmās 20 minūtes Bulgārija noslēdza ar desmit punktu pārsvaru 41:31.

Grieķija ar uguņošanu uzbrukumā neizcēlās arī otrā puslaika sākumā, bet labā ziņa viņiem bija tāda, ka vismaz savu grozu bija izdevies aizslēgt. Bulgārija savu pēdējo metienu bija realizējusi trīsarpus minūtes līdz puslaika beigām, bet nākamo trāpīja vien nedaudz vairāk par trim minūtēm līdz trešās ceturtdaļas finišam, kad no tālās distances trāpīja Demariuss Bosts. Šis metiens arī ļāva atgūt vadību 44:42.

Bulgāri guva vēl astoņus punktus pēc kārtas un atjaunoja desmit punktu pārsvaru, bet pirms pēdējās ceturtdaļas bija priekšā 52:46. Komandas ātri apmainījās precīziem tālmetieniem, un tieši pateicoties metieniem no distances Bulgārija joprojām turējās vadībā, Toties zem groza krietni labāk klājās grieķiem, kas pārliecinoši uzvarēja cīņu par atlēkušajam bumbām un no bija guvuši vairāk punktu no trīssekunžu zonas.

Ceturtdaļas vidū grieķi atkal bija tikusi viena metiena attālumā, bet divas minūtes vēlāk Vencislavs Petkovs iemeta savu otro un komandas 13. tālmetienu (soda metieni tajā laikā bija 3/12…) un panāca 68:60. Pēdējā minūtē divus tālmetienus izdevās realizēt Janim Athinau, turot grieķu cerības dzīvas, bet 11 sekundes līdz pamatlaika beigām Dimitriss Kacivelis arī panāca neizšķirtu – 71:71. Bulgārijas pēdējais uzbrukums nebija veiksmīgs un spēli nācās turpināt papildlaikā.

Pagarinājumu ar diviem tālmetieniem sāka Grieķija, bet arī Bulgārija nebija aizmirsusi, kā realizēt šādus metienus, turoties sāncenšiem līdzi. Tomēr veiksmīgais otrā puslaika noslēgums jūtami bija spārnojis grieķus, kuru vadību atdot vairs nebija noskaņoti - uzvara 84:78, kas komandai bija trešā četrās spēlēs. Bulgārija pēc četrās spēles kārtām ir ar vienu uzvaru.

Grieķiem seši precīzi tālmetieni un 21 punkts Athinau kontā, bet Bulgārijas komandā rezultatīvākais ar 15 punktiem bija Čavdars Kostovs, tiesa pamatlaika beigās tieši viņš netrāpīja svarīgu soda metienu.

”EuroBasket 2022” kvalifikācija 29. novembrī

GrupaPilsētaSpēleRezultāts
DStambulaNīderlande -Turcija 71:73
GPoFrancija – Vācija86:74
CViļņaDānija – Čehija91:90
DStambulaZviedrija – Horvātija71:87
GPoLielbritānija – Melnkalne74:59
HSarajevaBulgārija – Grieķija84:78 PL
CViļņaLietuva – Beļģija19.30
FĻubļanaAustrija – Slovēnija21.10
HSarajevaBosnija – Latvija22.00

     [+] [-]

, 2020-11-29 21:29, pirms 3 gadiem
Vai šis rezultāts ir par labu Latvijai?
Varētu padalīties ar linku uz 🇱🇻 spēli?

     [+] [-]

, 2020-11-29 21:36, pirms 3 gadiem
Jā tas labāk,kad Bulgārija zaudē, ja latvija uzvar tad mēs 2.vieta vai 3.vieta

     [+] [-]

, 2020-11-29 21:42, pirms 3 gadiem
Principā februārī jāuzvar Bulgārija un lieta darīta.