Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2949, Did:0, useCase: 3

Balceram spēle pret bijušo klubu, Girgensona ''Sabres'' uzņems Čikāgu

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Balceram spēle pret bijušo klubu, Girgensona ''Sabres'' uzņems Čikāgu
Rūdolfs Balcers. Foto: USA Today Sports/Scanpix

Šovakar un naktī uz sestdienu spēles gaidāmas trim latviešu pārstāvētajām komandām Nacionālajā hokeja līgā. Plkst. 23:00 Rūdolfa Balcera Floridas ''Panthers'' spēkosies pret Otavas ''Senators'', plkst. 2:00 Zemgus Girgensona Bufalo ''Sabres'' uzņems Čikāgas ''Blackhawks'', bet vēlāk bez Teodora Bļugera spēlējošā Pitsburgas ''Penguins'' cīnīsies pret Sietlas ''Kraken''.

Rūdolfa Balcera pārstāvētā Floridas ‘’Panthers’’ šodien plkst. 23:00 pēc Latvijas laika savā laukumā uzņems latvieša bijušo komandu Otavas ‘’Senators’’.

• Otavā Balcers spēlēja laika posmā no 2018. līdz 2020. gadam, laukumā dodoties 51 spēlē. Tajā viņš sakrāja 17 rezultativitātes punktus un vēlāk pārcēlās uz Sanhosē ‘’Sharks’’, kur arī pavadīja divas sezonas.

• ‘’Panthers’’ pēc veiksmīga sezonas sākuma zaudējusi pēdējās divās spēlēs pēc kārtas. Ar izcīnītiem deviņiem punktiem astoņos mačos tā ieņem sesto vietu Austrumu konferencē.

• Otavai ir viens punkts mazāk, taču tas izcīnīts septiņās spēlēs. Tā pratusi četros mačos uzvarēt, bet trijos zaudēt, visiem noslēdzoties pamatlaikā.

• Pirmo astoņu spēļu laikā Balcers vidēji spēlē laukumā devies 12:12 minūtes. To laikā viņš guvis divus vārtus un atdevis vienu piespēli, taču viņa lietderības koeficients ir negatīvs (-2). Kopumā viņam 14 metieni uz pretinieku vārtiem un nopelnīti divi noraidījumi.

• Starpsezonā ar Otavas ‘’Senators’’ viena gada līgumu parakstīja latviešu aizsargs Kristiāns Rubīns, taču viņš nosūtīts uz Amerikas hokeja līgas klubu, kurā septiņās spēlēs aizsargs izcēlies ar vārtiem un rezultatīvu piespēli.

• Spēli šonakt aizvadīs arī Zemgus Girgensona pārstāvētā Bufalo ‘’Sabres’’, kas plkst. 2:00 pēc Latvijas laika savā laukumā uzņems Čikāgas ‘’Blackhawks’’.

• Komandas sezonu sākušas līdzvērtīgi, abām pirms spēles esot ar astoņiem izcīnītiem punktiem. Abi klubi pirmo septiņu spēļu laikā izcīnījuši četrus panākumus, bet trīs mačos piedzīvojuši neveiksmes.

• Pirmo septiņu maču laikā Girgensons vidēji laukumā pavadījis 12:23 minūtes. Tajās viņš izcēlies ar diviem vārtu guvumiem. Kopumā viņš deviņas reizes metis uz pretinieku vārtiem, nopelnījis vienu divu minūšu noraidījumu un pirmās septiņas spēles noslēdzis ar pozitīvu lietderības koeficientu (+2).

• Spēle šonakt paredzēta arī Teodora Bļugera pārstāvētajai Pitsburgas ‘’Penguins’’, kas plkst. 5:00 pēc Latvijas laika izbraukumā spēkosies pret Sietlas ‘’Kraken’’. Kluba rindās gan joprojām nespēlēs latvietis, kurš pirms sezonas iedzīvojās ķermeņa augšdaļas savainojumā.

• Šonedēļ tika ziņots, ka Bļugers ievietots ilgtermiņa savainoto spēlētāju sarakstā, kas nozīmē, ka viņa atgriešanās sastāvā nav gaidāma agrāk par 5. novembri, kad arī paredzēts mačs pret ‘’Kraken’’.

NHL spēles 29. un 30. oktobrī

LaiksSpēleLaiksSpēle
21:00Stars - Rangers23:00Panthers - Senators
23:30Sharks - Lightning2:00Kings - Maple Leafs
2:00Blues - Canadiens2:00Flyers - Hurricanes
2:00Sabres - Blackhawks2:00Red Wings - Wild
2:30Islanders - Avalanche2:00Predators - Capitals
4:00Kraken - Penguins4:00Flames - Oilers

Latvieši NHL

UzbrucējsKlubsSV+PPunktiMetieni+/-SMVairākumā
Rūdolfs BalcersPanthers82+1314-240+0
Zemgus GirgensonsSabres72+029+220+0
Teodors BļugersPenguins00+000000+0
VārtsargsKlubsSU-Z%MetieniRipasMinSausā
Elvis MerzļikinsBlue Jackets6 (5)2-3-086.3%138/1604.063070

Visas NHL spēļu tiešraides pieejamas "Viaplay"platformā.

Izmantotie resursi:
Official Site of the National Hockey League |...

     [+] [-]

, 2022-10-29 16:49, pirms gada
Rūdim jāmet cepures šovakar.