Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:121, Did:0, useCase: 3

Lielveikalā sadurtajam Moncas aizsargam veikta operācija, jāizlaiž vairāki mēneši

Agris Suveizda

Lielveikalā sadurtajam Moncas aizsargam veikta operācija, jāizlaiž vairāki mēneši
Pablo Marī. Foto: AP?Scanpix

Itālijas A sērijas jaunpienācēja "Monza" pavēstījusi, ka 29 gadus vecajam spāņu centra aizsargam Pablo Marī šorīt veikta operācija, lai atjaunotu divus uzbrukumā sadurtos muguras muskuļus.

Vakar Asāgo pilsētiņas iepirkšanās centrā netālu no Milānas notika biedējošs uzbrukums, kurā 46 gadus vecs vīrietis sadūris sešus cilvēkus. Viens no iepirkšanās centra darbiniekiem diemžēl nomira, bet starp uzbrukumā cietušajiem bija arī Londonas "Arsenal" piederošais futbolists Pablo Marī. Viņš lielveikalā pastaigājies kopā ar sievu un dēlu, kurš atradās bērnu ratiņos, un spēlētājs ticis sadurts no muguras, vēl pirms pamanījis uzbrucēju, kurš vēlāk tika arestēts.

Pablo Marī tika sadurti divi muskuļi, tādēļ šorīt viņam veikta operācija. Kopumā ievainojumi gan relatīvi nav bijuši nopietni, un spānim paredzēta vismaz divu mēnešu atpūta, līdz viņš varēs atsākt treniņus. Kluba izpilddirektors Adriāno Galjāni Sky Italia pauda, ka reālais atgriešanās laiks, kad Marī būs gatavs atkal aizvadīt spēles, būs vismaz trīs mēneši. Galjāni sacīja, ka Marī glābis viņa garais un trenētais augums – vājāku muguras muskuļu gadījumā nazis būtu varējis iedurties dziļāk un radīt nopietnākus ievainojumus.

Marī šosezon uz Moncu pārcēlās īrē no "Arsenal" un bija komandas pamatsastāva aizsargs, A sērijā sākot astoņas spēles un gūstot vienus vārtus. Vēl sestdien Marī Milānā sāka spēli pret Itālijas čempioni "Milan" (1:4). Komanda ar 10 punktiem 11 spēlēs ieņem 15. vietu.

"Arsenal" par spāni 2020. gadā Brazīlijas "Flamengo" samaksāja 8+6 miljonus eiro, taču Anglijas Premjerlīgā viņš aizvadījis tikai 14 spēles un šā gada sākumā tika izīrēts citam Itālijas A sērijas klubam "Udinese". Agrāk Marī piederējis arī "Manchester City" un spēlējis Nīderlandes "NAC Breda". Jau 18 gadu vecumā Marī Maļorkas sastāvā debitēja "LaLiga", tomēr šajā līgā aizvadīja tikai divas spēles. Dzimtenē viņš vairāk spēlējis otrajā un trešajā divīzijā. Spānijas izlasē nav debitējis.

Izmantotie resursi:
https://www.acmonza.com/it/news/3994/