Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Ožjē sezonas vidū pamet čempionātu

Juris Grīns
Juris Grīns

Ožjē sezonas vidū pamet čempionātu
Sebastjēns Ožjē Lemānā. Foto: JEP

Sebastians Ožjē, aizvadījis pirmās Lemānas 24 stundu sacīkstes karjerā, paziņojis, ka turpmākajos izturības sacīkšu pasaules čempionāta (WEC) posmos šosezon nepiedalīsies.

Astoņkārtējā pasaules rallija čempiona Ožjē galvenais mērķis šosezon bija piedalīties sacensības Lemānā, kas bija sezonas trešais posms. Lai pilnvērtīgi tam sagatavotos, LMP2 klases komandas “Richard Mille Racing” sastāvā viņš startēja arī pirmajos divos WEC posmos Sebringas un Spā-Frankošamps trasēs.

Kopā ar komandas biedriem Šarlu Milezī un Lilū Vado ASV posmu Ožjē noslēdza ar 12. rezultātu savā klasē, pēc tam Beļģijā jau ierindojās astotajā vietā, bet Lemānā, kur konkurence bija visspēcīgākā, tika izcīnīta sestā vieta. Tagad Ožjē paziņojis, ka atlikušajos trīs posmos uz starta neizies.

“Lai gan par to tika paziņots savādāk, mums visu laiku bija zināms, ka es piedalīšos tikai Lemānā un divās pirms tam notiekošajās sacīkstēs,” skaidro Ožjē. “Mans nolūks nebija aizvadīt pilnu sezonu. Man ir lielāka interese piedalīties vairākos rallijos, bet pieci vai seši WEC posmi manās vēlmēs neietilpst. Visticamāk mana sezona šeit ir beigusies. Vēl par to jārunā ar komandu, bet nebija plānots, ka es startēšu vēl arī pēc Lemānas.”

Šogad Ožjē vairs neaizvada pilnu pasaules rallija čempionāta (WRC) sezonu, un pagaidām piedalījies tikai Montekarlo, Portugāles un Kenijas posmos. Sākotnēji viņš un “Toyota” komanda medijiem pauda, ka sportista mērķis ir aizvadīt piecus WRC posmus, un šobrīd nav skaidrs, vai WEC sezonas pārtraukšana varētu nozīmēt Ožjē dalību vairāk rallijos šajā gadā.

Tajās WRC sacīkstēs, kurās Ožjē nestartē, viņa vietā “Toyota” komandā brauc Esapeka Lapi. Šobrīd apstiprināts, ka Lapi startēs posmos Igaunijā un Somijā, par pārējiem skaidrības vēl nav.

Izmantotie resursi:
4rati - 4rati