Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3014, Did:0, useCase: 3

Gudļevskis: "Šī bronzas medaļa reprezentē daudz smaga darba manā karjerā"

Rolands Eliņš

Gudļevskis: "Šī bronzas medaļa reprezentē daudz smaga darba manā karjerā"
Kristers Gudļevskis, Artūrs Irbe, Artūrs Šilovs un Ivars Punnenovs. Foto: IIHF

Kristers Gudļevskis pēc uzvaras PČ2023 bronzas mačā mediju zonā ieradās pirmais no Latvijas izlases hokejistiem. Viņš šajā čempionātā tā arī ne nedevās laukumā, taču komandas treneri vairākkārt uzsvēra viņa nozīmi komandā un laba mikroklimata uzturēšanā, un Gudļevskis medijiem norādīja, ka bijis gatavs pēc labākās sirdsapziņas pieņemt savu lomu Latvijas izlases sastāvā.

"Es pat nezinu, vai man šobrīd ir atrodami vārdi, kurus varu izteikt," teica Kristers Gudļevskis. "Vienkārši - paldies par atbalstu visiem mūsu valstī! Domāju, ka mums visiem šis nozīmē ļoti daudz."

"Šī komanda man paliks atmiņā ar savu kolektīvu, to, cik saliedēti mēs bijām, to, cik mēs atbalstījām cits citu," norādīja Latvijas izlases vārtsargs. "Tāpat arī ar to, cik ļoti mēs ticējām cits citam un tam, ka mēs varam to izdarīt."

Arī šodienas mačā Gudļevskis bija rezerves vārtsargs - mača pieteikumā, bet laukumā viņš nedevās, jo desmito spēli šajā turnīrā aizvadīja Artūrs Šilovs. Gudļevskis norādīja, ka viņam tāpat bija jābūt gatavam jebkurā brīdī ieiet spēlē: "Tādēļ kā vārtsargam man vajadzēja savaldīt sevi, skatoties spēli no malas. Domāju, ka varbūt otrajā periodā mums negāja tik labi, taču kopumā mēs spēlējām savu hokeju, mēs neatmetāmies no ripas un nebaidījāmies no pretinieka, un arī atradām veidu, kā uzvarēt."

Uz jautājumu, ko viņam nozīmē un ko viņam reprezentē kaklā uzkārtā bronzas medaļa, Gudļevskis labu brīdi nopietni apdomājās. "Daudz smaga darba manā karjerā," atbildēja 30 gadus vecais vārtsargs, kurš palīdzējis Latvijas izlasei piecos pasaules čempionātos un divās olimpiskajās spēlēs.

Gudļevskis šosezon spēlēja Zviedrijas "MoDo" komandā, kuru aizveda līdz triumfam Zviedrijas pēc spēka otrajā līgā un ceļazīmei uz augstāko līgu. Ilgās izslēgšanas spēles Gudļevskim lika izlases treniņnometnei pievienoties mazāk nekā nedēļu pirms turnīra sākuma, un tobrīd vēl bija atklāti jautājumi par vārtsargu situāciju izlasē. Pārbaudes mačos pamatvārtsarga vieta bija Ivaram Punnenovam, kamēr Gudļevskis izlasē ieradās ar Zviedrijas "Allsvenskan" finālsērijas mačos uzņemto formu, un viņam drīz sekoja arī Artūrs Šilovs no AHL.

Pirms čempionāta sākuma vēl ne tuvu nebija paredzams, ka Šilovs nospēlēs visās spēlēs, galu galā, turnīrs jau tika iesākts ar Punnenovu vārtos. Taču situācija pavērsās tā, ka pēc spēlēm pret Kanādu un Slovakiju Latvijas izlasei praktiski katrs nākamais mačs bija izšķirošs un atslodzes brīžu nemaz nebija, attiecīgi treneri arī izvēlējās turpināt ar Šilovu vārtos.

Gudļevskis līdz ar to laukumā šajā PČ nemaz nedevās, taču izlases treneri, ieskaitot vārtsargu treneri Artūru Irbi, viņu un Punnenovu slavēja par attieksmi, darba cītību un laba izlases mikroklimata veidošanu, norādot, ka bieži vien komandu kolektīvos svarīgi ir tieši tie spēlētāji, kuri nespēlē galvenās lomas.

"Būt komandas spēlētājam - tas nozīmē, ka tev ir jāpieņem sava loma tāda, kāda tā ir," ar pārliecību sacīja Gudļevskis. "Tāpat tev ir jādara viss nepieciešamais, lai tikai palīdzētu komandai. Ja šodien mana loma komandā bija tāda, ka es nespēlēju, tad to arī darīju."

Gudļevskim pēc sezonas Zviedrijā jau ir noslēgts jauns līgums ar Vācijas augstākās līgas komandu "Pinguins".

Noderīgas lietas:

PČ jaunumi, komentāri un viedokļi
PČ kalendārs un rezultāti
MAXIMA prognožu spēle
WILLIAM HILL eksperti un prognozes
TIKKURILA kolorītākais Latvijas hokejists
Baudi PČ hokejā lielākajā sporta bārā Latvijā O'LEARYS

  +9 [+] [-]

, 2023-05-28 21:29, pirms 11 mēnešiem
Paldies Gudļevskim! Daļa no bronzas komandas!

 +12 [+] [-]

, 2023-05-28 21:39, pirms 11 mēnešiem
Visu cieņu. Nolikt savu ego malā komandas interešu labā - vēlreiz varu teikt, visu cieņu.

  +4 [+] [-]

, 2023-05-28 21:56, pirms 11 mēnešiem
Jāaaaa, Kokneses spēks! Paldies Gudim!!!

  +5 [+] [-]

, 2023-05-28 22:46, pirms 11 mēnešiem
Gudijs ir viens riktīgs latvietis, liels prieks, nekad nekad neaizmirsīšu viņa spēli pret Kanādu, jā mēs toreiz zaudējām, bet tā parādīja ka mēs varam ja ticam un strādājam.

     [+] [-]

, 2023-05-28 23:08, pirms 11 mēnešiem
👍👍

     [+] [-]

, 2023-05-28 23:17, pirms 11 mēnešiem
damokla_zobens_22 rakstīja: Paldies Gudļevskim! Daļa no bronzas komandas!
Jā, pudeles naski un centīgi pirmais ģerbtuvēs atkorķēja !

     [+] [-]

, 2023-05-28 23:33, pirms 11 mēnešiem
Tikai tā, tikai tā
Mēs varam kopā vēl būt
Mālēt viso ko jūt
Mana sirds, tava sirds
Šai sapnī krāsainajā
Kas janosargā

U. Marhilevičs, G. Račs, Daudzi...

     [+] [-]

, 2023-05-29 00:39, pirms 11 mēnešiem
Būtu Artūram Irbem tādi auguma gabarīti, uhhh būtu mums vārtsargs pie NHL slavas sienas.

     [+] [-]

, 2023-05-29 03:34, pirms 11 mēnešiem
Zel ka Masalskim nekad medala netika. Butu pelnijis jo tomer 15 gadus palidzeja izlasei.

     [+] [-]

, 2023-05-29 06:52, pirms 11 mēnešiem
Afrika12 viņš jau tur sen ir! Un kas ar to deģenerātu supremecy cali? Skatos ka tik cītīgi mēģina visus uzkurbulet te laikā mazā locekļa sindroms