Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

Vīriešu handbola Virslīgā "Celtnieks" pirmo reizi šosezon pieveic "Latgolu"

Krišs Upenieks

Vīriešu handbola Virslīgā "Celtnieks" pirmo reizi šosezon pieveic "Latgolu"
Kaspars Lisovskis
Foto: GLSportsPhoto

Šodien ar uzvaru SynotTip handbola Virslīgas otro posmu iesāka "Celtnieks Rīga" handbolisti, kuri izbraukumā ar 22:20 pieveica Ludzas "Latgolu", apspēlējot oponentus pirmo reizi šajā sezonā.

Jāatgādina, ka pirmajā posmā abās spēlēs uzvarēja "Latgols" – 33:31 un 28:24. Ludzānieši pirmo posmu noslēdza otrajā vietā, rīdzinieki – vietu zemāk. Ludzas komandai šodien nevarēja palīdzēt tās uzbrukuma līderis Jānis Pavlovičs, kas, protams, nevarēja neatstāt ietekmi uz komandas sniegumu.

Spēles rezultātu jau pirmajā minūtē atklāja rīdzinieku līderis Artūrs Lazdiņš, bet turpinājumā vadību pārņēma ludzānieši, vairākkārt iegūstot +1.Lielākā daļa pirmā puslaika gan aizritēja līdzīgā cīņā, vadībai mainoties vairākas reizes. Vien puslaika pēdējās desmit minūtes krietni pārliecinošāk aizvadīja "Celtnieks", veicot izrāvienu 4:0 un no sev nelabvēlīgā 8:9 panākot 12:9 savā labā. Puslaiku rīdzinieki noslēdza ar divu vārtu pārsvaru – 12:10.

Pārliecinošs "Celtniekam" izdevās arī otrā puslaika sākums, kad viesi veica vēl vienu atrāvienu un pēc diviem Riharda Lejas gūtajiem vārtiem palielināja savu pārsvaru līdz 18:12. "Latgols" nepadevās un pakāpeniski atspēlēja deficītu un četras ar pusi minūtes līdz spēles beigām Armands Usāns rīdzinieku pārsvaru sadeldēja jau līdz minimumam – 21:20. Minūti vēlāk tam pašam Usānam bija iespēja panākt arī izlīdzinājumu, taču viņa metienu atvairīja Raitis Puriņš, bet nedaudz vēlāk Kaspars Lisovskis laukuma otrā galā nostiprināja "Celtnieka" vadību – 22:20. Spēles galotnē komandas apmainījās ar neprecīziem metieniem un rīdzinieki uzvaru nosargāja.

Pa pieciem vārtiem uzvarētāju labā guva Kaspars Lisovskis (attēlā) un Artūrs Lazdiņš, kamēr zaudētājiem rezultatīvākais ar sešiem vārtiem bija Normunds Seņkāns.

UZZIŅAI: Turnīra otrajā posmā komandas tiek sadalītas divos četriniekos, kur vienā spēlē četras spēcīgākās, otrā četras vājākās komandas pēc pirmo divu apļu rezultātiem. Pirmajā posmā izcīnītie punkti netiek ņemti līdzi, taču tiek piešķirti atkarībā no ieņemtās vietas - pirmā posma labākā komanda otro posmu uzsāk ar četriem punktiem, otrā pozīcija ar trim, trešās vietas īpašniece ar diviem, bet ceturtā – ar vienu punktu. Identiski punkti tiek sadalīti arī otrajā četriniekā. Izspēles kārtību jau skaidrojām rakstā ŠEIT.

SynotTip handbola Virslīga. 2. posms
Ludzas Latgols – Celtnieks Rīga 20:22 (10:12)

Latgols: Seņkāns 6, Usāns 5, Piļpuks 4, Borodkins 3, Matvejenko 1, Kušners 1.
Celtnieks: Lisovskis 5, Lazdiņš 5, Leja 4, Freibergs 2, Kļaviņš 2, Balceris 2/1, Eglītis 1, Čikuts 1.

Izmantotie resursi:
Latvijas Handbola federācija - Celtnieks...