Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

"Jūrmalas Sports" pirmoreiz piecu gadu laikā neiekļūst ceturtdaļfinālā

Jānis Pārums

"Jūrmalas Sports" pirmoreiz piecu gadu laikā neiekļūst ceturtdaļfinālā
Uvis Strazdiņš
Foto: Ritvars Raits

Šovakar SynotTip handbola Virslīgā uzvaru izcīnīja MSĢ/LAT-Hertz handbolisti, kas savā laukumā ar 27:22 pieveica "Jūrmalas Sportu", liedzot oponentiem pirmoreiz pēdējo piecu gadu laikā iekļūt ceturtdaļfinālā.

Šīvakara spēli jūrmalnieki, kuriem derēja tikai uzvara, iesāka apņēmīgi, izvirzoties vadībā ar 6:3 (četri no pirmajiem sešiem vārtiem Māra Grēbera rēķinā). Turpinājumā gan spēle izlīdzinājās, murjāņiešiem panākot izlīdzinājumu (8:8, 10:10), bet pēc puslaika vidus iniciatīva jau pārgāja viņu pusē un līdz puslaika beigām MSĢ/LAT-Hertz iekrāja četru vārtu pārsvaru – 19:15.

Otrajā puslaikā iniciatīvu pārņēma viesi, pakāpeniski deldējot mājinieku pārsvaru. Murjāņieši pirmo 17 minūšu laikā guva vien divus vārtus, kas ļāva Jūrmalai līdzsvarot rezultātu (21:21, 22:22), tomēr pagalam neveiksmīgas pēdējās desmit minūtes liedza "Jūrmalas Sportam" pacīnīties par uzvaru. Spēles noslēdzošo desmitminūti MSĢ/LAT-Hertz uzvarēja ar 5:0, kas ļāva svinēt uzvaru visā spēlē ar 27:22.

Uvis Strazdiņš (attēlā) uzvarētāju labā guva 12 vārtus, tostarp realizēja četrus no pieciem septiņu metru soda metieniem, kamēr zaudētāju rindās rezultatīvākais ar 11 vārtiem bija Māris Grēberis.

Tādējādi MSĢ/LAT-Hertz šo sezonu noslēdza ar pirmo vietu otrajā četriniekā. Murjāņieši Latvijas čempionātā spēlē bez vietas izcīnīšanas tiesībām un izslēgšanas spēlēs nepiedalās. Pēc šīvakara spēles iznākuma kļuvis skaidrs, ka "Jūrmalas Sports" otrajā četriniekā ierindojas ceturtajā vietā un paliek ārpus ceturtdaļfināla, kurā neatkarīgi no savstarpējās spēles iznākuma svētdien iekļūst ASK/LSPA un Vaiņode. Komanda, kas uzvarēs savstarpējā duelī (5.vieta regulārajā čempionātā), ceturtdaļfinālā spēkosies ar Ludzas "Latgolu" (4.), bet zaudētāja (6.) aizvadīs spēles pret "Ogre/Miandum" (3.).

Jāpiebilst, ka jūrmalniekiem sezona vēl nav noslēgusies - pēc ceturtdaļfināla "Jūrmalas Sports" ar tā zaudētājām aizvadīs divu apļu turnīru par 5. - 7. vietu.

UZZIŅAI: Turnīra otrajā posmā komandas tiek sadalītas divos četriniekos, kur vienā spēlē četras spēcīgākās, otrā četras vājākās komandas pēc pirmo divu apļu rezultātiem. Pirmajā posmā izcīnītie punkti netiek ņemti līdzi, taču tiek piešķirti atkarībā no ieņemtās vietas - pirmā posma labākā komanda otro posmu uzsāk ar četriem punktiem, otrā pozīcija ar trim, trešās vietas īpašniece ar diviem, bet ceturtā – ar vienu punktu. Identiski punkti tiek sadalīti arī otrajā četriniekā. Sīkāk par izspēles kārtību var lasīt šeit ŠEIT.

Kalendārs/rezultāti
Turnīra tabulas
Statistika

Izmantotie resursi:
Latvijas Handbola federācija - Handball.lv