Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

SynotTip handbola Virslīgā sāksies cīņa par vietu pusfinālā

Jānis Pārums

SynotTip handbola Virslīgā sāksies cīņa par vietu pusfinālā
Foto: Rekurzeme.lv

Svētdien, 11. martā, ar spēlēm Vaiņodē un Rīgā startēs SynotTip handbola Virslīgas ceturtdaļfināli, kurā spēkojas Vaiņode pret "Ogri/Miandum" un Rīgas ASK/LSPA pret Ludzas "Latgolu".

Jāatgādina, ka divas labākās regulārā čempionāta komandas vietu izslēgšanās spēlēs nodrošinājušas automātiski. Dobeles "Tenax" pamatturnīrā izcīnīja 20 uzvaras 20 spēlēs (14 panākumi pirmajā posmā, seši – otrajā), pārliecinoši triumfējot regulārajā čempionātā. Savukārt iepriekšējās sezonas čempione "Celtnieks Rīga", kas pēc pirmā posma bija trešā, otrajā posmā spēja izcīnīt otrro vietu, arī nodrošinot ceļazīmi uz pusfinālu.

Trešo un ceturto vietu otrajā posmā izcīnīja, attiecīgi, "Ogre/Miandum" un "Latgols", bet otrajā četriniekā spraigā cīņā par divām ceļazīmēm uz ceturtaļfinālu labākās izrādījās ASK/LSPA un Vaiņode (neskaitot MSĢ/LAT-Hertz, kas Latvijas čempionātā piedalās bez vietas izcīnīšanas tiesībām un izslēgšanas spēlēs nepiedalās), pirmo reizi pēdējo piecu gadu laikā aiz ceturtdaļfināla atstājot "Jūrmalas Sportu".

15:00 Vaiņode (6.) – Ogre/Miandum (3.)

Pirmajā ceturtdaļfināla pārī spēkosies Vaiņode un "Ogre/Miandum", uzvarētāju nosakot divu spēļu summā. Abas komandas divreiz tikās pirmajā posmā, uzvaras dalot uz pusēm. Pirmajā aplī ogrēnieši savā laukumā tika pie panākuma ar 35:29, bet otrajā aplī vaiņodnieki revanšējās ar 36:33. Tiesa, nevienā no spēlēm savainojuma dēļ nepiedalījās viens no Ogres līderiem Artis Kurmēns (otrajā spēlē arī Artis Laganovskis), kurš izlaidis sezonas pirmo pusi, atgriezies ierindā un četrās spēlēs guvis 19 vārtus (18 no tiem – pēdējās trijās spēlēs). Taču pirmajā ceturtdaļfināla spēlē Kurmēns nepiedalīsies darba dēļ, apstiprināja ogrēniešu galvenais treneris Andris Molotanovs. Vaiņode savukārt būs optimālajā sastāvā.

Ogre/Miandum līderu trio visas sezonas gaitā veidojuši brāļi Laganovski – Arvis (132 vārti) un Artis (99), kā arī Dzintars Dravnieks (113). Tāpat Vaiņodē līderi ir brāļi – Oskars (146) un Ainārs (135) Pāvili. Zīmīgi, ka tieši pret Ogri Oskars Pāvils aizvadījis rezultatīvākās spēles šosezon, abās gūstot pa 15 vārtiem. Jau pieminētie spēlētāji ir vieni no rezultatīvākajiem Latvijas čempionātā kopumā – Oskars Pāvils ir otrais, Ainārs trešais, bet Arvis Laganovskis ieņem ceturto pozīciju. Līderis ar 155 vārtiem ir Artūrs Lazdiņš no "Celtnieks Rīga".

Zigmunds Mickus, Vaiņode galvenais treneris: "Ogre mums ir neērts pretinieks, bet vienreiz šosezon ir izdevies viņus savā laukumā pieveikt. Nopietni gatavojamies un ceram mājās nospēlēt pēc iespējas labāk. "Ogre/Miandum" šajā pārī ir favorīts, bet bez cīņas neatdosim nevienu spēli. Mūsu trumpji būs ātra spēle, un ceru, ka arī vārtsargu darbība. Oskars Pāvils nerespektē nevienu pretinieku un gūst vārtus, bet svarīgi, ka komandas biedri viņam šos vārtu guvumus izkārto. Bijušas spēles, kad viņu neitralizē, un uz to ir jāgatavojas. Neitralizējot vienu spēlētāju, mūsu komandā ir citi ieroči. Šobrīd mums laukumā ir laba taktiskā sadarbība, redzēsim, kā tas izpaudīsies ceturtdaļfinālā, kas tomēr ir augstāka latiņa [par regulāro čempionātu]. Jebkura komanda grib nokļūt pusfinālā, bet tā kā mēs tur neesam bijuši, tā ir mūsu galvenā motivācija."

Andris Molotanovs, Ogre/Miandum galvenais treneris: "Gatavojamies ceturtdaļfinālam kā plānots. Būsim gandrīz optimālajā sastāvā, izņemot Arti Kurmēnu, kurš netiks darba dēļ. Ceru, ka mums uzbrukumā izdosies realizēt iecerēto, tad nevajadzētu būt problēmām. Protams, ja nebūs realizācijas, tad problēmas radīsies. Mums ir laba ārējā līnija, tagad intensīvāk esam sākuši strādāt ar malām, vairāk iesaistīsim viņus. Mēģināsim pretiniekiem uzspiest mūsu tempu. Pret [Vaiņodes līderi] Oskaru Pāvilu aktīvi spēlē citas komandas, bet tas ne vienmēr ir vainagojies ar panākumiem. No vienas puses var ļaut viņam spēlēt, tad mazāk aktīvs varbūt būs viņa brālis Ainārs [Pāvils]. Spēle rādīs. Ja pretiniekiem būs laba realizācija, tad domāsim kā viņus apturēt. Šobrīd nav domu par individuālu kāda spēlētāja segšanu, jo Vaiņode aktīvi spēlē iesaista arī malējos spēlētājus. Treneris [Zigmunds Mickus] visiem dod spēles laiku, puiši ir drosmīgi, cīnās līdz pēdējam. Nebraucam pēc vieglas uzvaras, jo pret Vaiņodi mums nav bijis viegli. Mēģināsim maksimāli neitralizēt viņu trumpjus. Ja nospēlēsim stabili, būtu jābūt labam rezultātam."

17:00 ASK/LSPA (5.) – Latgols (4.)

Otrā pusfināla pārī ASK/LSPA spēkosies ar Ludzas "Latgolu". Abās komandu savstarpējās spēlēs itin pārliecinošas uzvaras izcīnīja "Latgols" (38:29, 38:22), tiesa, pirmajā savstarpējā spēlē armijnieki vadībā pavadīja lielāko daļu pirmā puslaika, tikai tā izskaņā atdodot iniciatīvu, ko vēlāk tā arī neatguva.

"Latgols" pēc veiksmīga pirmā posma (14 spēlēs tikai trīs zaudējumi un otrā vieta) otrajā piedzīvoja fiasko, zaudējot visās sešās spēlēs un ierindojoties ceturtajā pozīcijā. Tikmēr ASK/LSPA otrais posms tieši pretēji bija veiksmīgs. Pirmajā armijnieki tika tikai pie trīs panākumiem, taču divreiz negaidīti apspēlēja "Ogri/Miandum", bet otrajā posmā pēc nepārliecinoša sākuma (viena uzvara trijās spēlēs) noslēdza teicami, izcīnot trīs uzvaras pēc kārtas.

Rezultatīvāko spēlētāju desmitniekā ir divi "Latgola" spēlētāji Normunds Seņkāns (122) un Jānis Pavlovičs (118), ieņemot, attiecīgi, sesto un astoto vietu, kamēr ASK/LSPA rezultatīvākie spēlētāji Uldis Zariņš (93) un Emīls Reniņš (88) ieņem pozīcijas otrajā desmitā (15. un 17.). Tiesa, armijnieku vārtu guvumi sadalās ļoti līdzīgi.

Ceturtdaļfināla pirmajā spēlē armijniekiem dažādu iemeslu dēļ nepalīdzēs vairāki spēlētāji – Edvīns Latkovskis (darba komandējums), Ēriks Drobots, Jānis Grants (abi slimo). Divas nedēļas slimojis Jānis Zvejnieks, kurš uz svētdienas spēli varētu būt ierindā, tāpat kā komandas rezultatīvākais spēlētājs Uldis Zariņš (īkšķa savainojums). Turpretī "Latgols" pēc trenera Andreja Narnicka vārdiem būs "labākajā sastāvā kopš novembra".

Andris Ulāns, ASK/LSPA galvenais treneris: "Noskaņojums ir tikai viens - jācīnās. Domāju, ka "Latgols" otro posmu nospēlēja rezervēti, ne visās spēlēs bija optimālajā sastāvā. Piemēram, izbraukumā pret Dobeli nebija ne Jāņa Pavloviča, ne Armanda Usāna, bet ar to visu pirmo puslaiku viņi nocīnījās, taču otrajā noplīsa. Arī pret "Celtnieku" ludzāniešiem bija labs pirmais puslaiks. Uzskatu, ka izņemot Dobeles "Tenax", kas šobrīd izskatās galvastiesu pārāka, spēlēt var ar jebkuru. Visas pārējās komandas ir vairāk vai mazāk līdzīgas. Daudz ko izšķirs veiksmes faktors un tas, kā komandas noskaņosies spēlei. Jebkurš var vinnēt, jebkurš var zaudēt. Arī Ogrei ar Vaiņodi viegli neklāsies."

Andrejs Narnickis, Latgols galvenais treneris: "Būsim faktiski optimālajā sastāvā. Pēc septiņām zaudētām spēlēm pēc kārtas (ieskaitot LHF prezidenta kausu – aut.) vajadzētu beidzot tikt pie panākuma. ASK/LSPA šobrīd ir uzvaru sērija, mums otrādāk. Visu laiku neesam spēlējuši bez diviem, trim spēlētājiem, taču tagad mums būs labākais sastāvs kopš novembra, esam pieteikuši arī pieredzējušo Edgaru Rancānu. Būsim labāki gan aizsardzībā, gan uzbrukumā. Uz Rīgu braucam uzvarēt!"

CETURTDAĻFINĀLI:

DatumsLaiksSpēle
11.03.2018.15:00Vaiņode – Ogre/Miandum
11.03.2018.17:00ASK/LSPA – Latgols
17.03.2018.19:00Ogre/Miandum – Vaiņode
18.03.2018.13:00Latgols – ASK/LSPA

Uzvarētāji tiek noteikti divu spēļu summā

Izslēgšanas spēles
Rezultatīvākie spēlētāji

Pēc katras no izslēgšanas spēļu kārtām (ceturtdaļfināla, pusfināla, fināla) Latvijas Handbola federācijas sacensību komisija noteiks vērtīgāko spēlētāju, kurš saņems dāvanu karti no Latvijas uzņēmuma Blindsave.

Jāatgādina, ka līdzjutējiem līdz svētdienas, 11.marta, plkst. 15:00, ir iespēja piedalīties prognožu konkursā un laimēt balvu no SynotTip handbola Virslīgas ģenerālsponsora. Jāprognozē kuras komandas un ar cik vārtu pārsvaru uzvarēs ceturtdaļfinālos. Prognozes var iesniegt ŠEIT.

Izmantotie resursi:
Latvijas Handbola federācija - Handball.lv

     [+] [-]

, 2018-03-11 13:31, pirms 6 gadiem
Varēja jau parādīt tiešraidē šīs spēles!