Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

"Celtnieks" pret "Tenax": līdzsvars sērijā vai jauns čempions?

Jānis Pārums

"Celtnieks" pret "Tenax": līdzsvars sērijā vai jauns čempions?
Arturs Lazdiņš uzbrukumā pret "Tenax"
Foto: GL Sports Photography

Sestdien plkst. 16:00 SynotTip handbola Virslīgā ceturto finālspēli aizvadīs pašreizējie čempioni "Celtnieks Rīga" un regulārā čempionāta uzvarētāji Dobeles "Tenax". Tiešraide kanālā Sportacentrs.com TV un internetā.

Pēc trijām spēlēm rezultāts sērijā ir 2-1 dobelnieku labā, katrai no komandām izcīnot uzvaras savā laukumā. Pirmajā spēlē "Tenax" uzvarēja ar 37:33, otrajā mačā "Celtnieks" revanšējās ar 35:32, bet sērijas trešā spēle izvērtās krietni mazrezultatīvāka neka pirmās divas, Dobelei izcīnot uzvaru ar 25:19.

Ja sērijas pirmajās divās spēlēs abu komandu metienu precizitāte bija 70% robežās, tad trešajā spēlē lielā mērā abu komandu vārtsargu augstvērtīgais sniegums šo statistiku pasliktināja – "Tenax" uzbruka ar 51% precizitāti, bet "Celtnieks" vien ar 46%. Turklāt no septiņu metru atzīmes, kur rīdzinieki līdz šim izslēgšanas spēlēs bija uzbrukuši ar 86% precizitāti, trešajā mačā galvaspilsētas komanda realizēja tikai vienu no četriem metieniem (25%).

Galvenais iemesls šādai rīdzinieku (ne)precizitātei lielākoties bija 19 gadus vecā dobelnieka Ulda Jansona spēle vārtos. Jau iepriekš pirmsspēļu komentāros "Tenax" sabalansētais sastāvs tika minēts kā viens no regulārā čempionāta uzvarētāju trumpjiem finālsērijā un trešā spēle to apliecināja – ar Jansona sūtīšanu vārtos dobelnieku galvenais treneris Sandris Veršakovs izvilka lielo lozi, turklāt veiksmīga bija arī Ņikitas Pančenko iesaistīšanās spēlē, nomainot pirmajās divās spēles rezultatīvi aizvadījušo Andi Ērmani, kam trešā spēle izvērtās ne tik produktīva kā pirmās.

Jau pirms sērijas pieminētais Veršakovs norādīja, ka rīdzinieku atslēgas spēlētāji ir Raitis Puriņš un Artūrs Lazdiņš, bet pirmās trīs spēles apliecinājušas, ka dobelniekiem tiekot galā ar abiem vai vismaz kādu no viņiem, rīdzinieku iespējas uzvarēt kļūst limitētas. Otrajā spēlē "Tenax" tas neizdevās, ļaujot rīdziniekiem tikt pie pirmā un pagaidām vienīgā panākuma sērijā. Trešajā spēlē Puriņš atkal demonstrēja augstvērtīgu sniegumu vārtos, kamēr Lazdiņam spēle īsti nevedās (Artūrs gan guva 10 vārtus, taču metienu precizitāte bija vien 43% (10/23), pirmajos divos mačos – 62% un 75%).

"Celtnieka" situāciju sarežģī tas, ka būtībā čempioniem īsti nav otrās vai trešās opcijas gadījumā, ja līderim neiziet spēle. Pēdējās divās spēlēs Lazdiņš guvis vairāk nekā pusi no komandas vārtiem un arī uzbrucis tikpat cik visa pārējā komanda kopā. Izņēmums bija pirmā spēle, kurā rezultatīvu pienesumu deva arī Rihards Leja, gūstot deviņus vārtus (nākamajās divās spēlēs kopā – seši). Lai pašreizējie čempioni varētu cerēt uz sērijas turpinājumu, viņiem nāksies rast risinājumus situācijā, ja Lazdiņš tikt neitralizēts, jo tādā gadījumā līdera lomu vajadzēs uzņemties kādam citam. Trijās līdzšinējās spēlēs Lazdiņš guvis 38 vārtus.

"Tenax" sērijas ceturtajā spēlē nāksies iztikt bez viena no saviem vadošajiem spēlētājiem Nila Kreicberga, kuram atkārtotas diskvalifikācijas dēļ jāizlaiž viena spēle. Finālsērijas trīs spēlēs Kreicbergs guvis 15 vārtus (vairāk tikai Tuminskim (20) un Ērmanim (19)), bet šosezon kopumā – 112.

"Celtnieks Rīga" un Dobeles "Tenax" tiešraidē būs skatāma kanālā Sportacentrs.com TV un internetā.

Sērijas piektā spēle, ja nepieciešams, norisināsies 12. maijā Dobelē.

Jāatgādina, ka pēdējo četru gadu laikā Latvijas čempionātā triumfējusi kāda no šī gada finālistēm - no 2014. līdz 2016. gadam čempionu godā bija Dobeles "Tenax", bet 2017.gadā čempionu tronī kāpa "Celtnieks Rīga". Latvijas čempionāta vietu sadalījumu katru gadu kopš neatkarības atjaunošanas var aplūkot šeit: Latvijas čempionāta vēsture.

Izslēgšanas spēles
Turnīra tabulas
Statistika

Izmantotie resursi:
Latvijas Handbola federācija - Handball.lv

     [+] [-]

, 2018-05-05 10:23, pirms 6 gadiem
Tenax protams!

     [+] [-]

, 2018-05-05 16:22, pirms 6 gadiem
Вы вкуpcе чтo тeпepь что бы привeсти тeлo в пoрядок и подкачаться нe oбязатeльно хoдить в тpeнажopку. Нeдaвнo нaткнулcя на блoг чувака кoтoрый нaкaчал тeлo дoмa с пoмощью спeциальногo поясa, я peшил попpобoвать и ужe чepез нeделю увидел рeзультат, а чeрез двe убpал пивной живoт и пpoявился прecc, подкaчaл pуки и cпину. Тeпеpь и жeна захотeла пoпpобoвать, вeдь нe нужнo cидеть на диeтах и ходить в cпоpт зал и цeнa вoпpоca копeeчнaяВoт cами пoчитайтe --- Блог Домашнего качка