Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

"Jūrmalas Sportam" izšķirošā cīņa par ceturtdaļfinālu

Jānis Pārums

"Jūrmalas Sportam" izšķirošā cīņa par ceturtdaļfinālu
Māris Grēberis (Jūrmalas Sports)
Foto: Ritvars Raits

Šovakar plkst. 20:00 SynotTip handbola Virslīgas otrajā četriniekā MSĢ/LAT-Hertz savā laukumā uzņems "Jūrmalas Sportu", kam šajā spēlē nepieciešams vismaz punkts, lai nezaudētu izredzes iekļūt ceturtdaļfinālā.

MSĢ/LAT-Hertz Latvijas čempionātā spēlē bez vietas izcīnīšanas tiesībām un izslēgšanas spēlēs nepiedalās, tāpēc divas ceļazīmes uz ceturtdaļfinālu sadala pārējās trīs otrā četrinieka komandas – Vaiņode, ASK/LSPA un "Jūrmalas Sports".

Vienu kārtu līdz regulārā čempionāta beigām situācija otrajā četriniekā ir maksimāli saspringta, jo visas komandas šķir tikai viens punkts. Līdere ar astoņiem punktiem ir Vaiņode, tikpat ir arī MSĢ/LAT-Hertz, bet pa septiņiem punktiem izcīnījušas ASK/LSPA un "Jūrmalas Sports".

Savstarpējās spēlēs pret Vaiņodi un ASK/LSPA jūrmalniekiem bilance ir nelabvēlīga, kas nozīmē, ka, ja ar kādu no šīm komandām ir identisks punktu skaits, jūrmalnieki ieņems zemāku vietu. Lai saglabātu izredzes iekļūt ceturtdaļfinālā, šovakar jāizcīna vismaz punkts un jācer uz sev labvēlīgu iznākumu svētdienas duelī starp ASK/LSPA un Vaiņodi. Ja jūrmalnieki šovakar uzvar, tad nodrošina vietu ceturtdaļfinālā, bet, ja cīnās neizšķirti, tad viņiem jācer, ka svētdienas mačā pie panākuma tiks Vaiņode.

Savstarpējās spēlēs starp MSĢ/LAT-Hertz un "Jūrmalas Sportu" komandas cīnījušās līdzīgi, trijos mačos izcīnot pa vienai uzvarai un reizi spēli noslēdzot neizšķirti. Zīmīgi, ka visās spēlēs kāda no komandām (vai abas) guvusi 32 vārtus. Pirmajā aplī komandas cīnījās neizšķirti (32:32), otrajā pārliecinošu uzvaru izcīnīja MSĢ/LAT-Hertz (32:21), bet otrā posma pirmā apļa spēlē pie panākuma tika "Jūrmalas Sports" (32:30).

Komandas, pret ko ceturtdaļfinālā sacentīsies otrā četrinieka divas labākās komandas (atskaitot MSĢ/LAT-Hertz), jau zināmas – otrā četrinieka labākā komanda (5.vieta) spēkosies pret Ludzas "Latgolu" (4.vieta), kā arī otrā četrinieka otrā vieta (6.vieta) pret "Ogre/Miandum" (3.vieta). Jāpiebilst, ka pirmajā četriniekā kārtu līdz beigām vietu sadalījums jau ir skaidrs. Pusfinālam automātiski kvalificējušās divas labākās komandas – Dobeles "Tenax" un "Celtnieks Rīga".

UZZIŅAI: Turnīra otrajā posmā komandas tiek sadalītas divos četriniekos, kur vienā spēlē četras spēcīgākās, otrā četras vājākās komandas pēc pirmo divu apļu rezultātiem. Pirmajā posmā izcīnītie punkti netiek ņemti līdzi, taču tiek piešķirti atkarībā no ieņemtās vietas - pirmā posma labākā komanda otro posmu uzsāk ar četriem punktiem, otrā pozīcija ar trim, trešās vietas īpašniece ar diviem, bet ceturtā – ar vienu punktu. Identiski punkti tiek sadalīti arī otrajā četriniekā. Sīkāk par izspēles kārtību var lasīt šeit ŠEIT.

Kalendārs/rezultāti
Turnīra tabulas
Statistika

Izmantotie resursi:
Latvijas Handbola federācija - Handball.lv