Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3014, Did:0, useCase: 3

Ločmelis: "Vārtu priekšā būt nav patīkami, bet par to atalgo ar vārtiem"

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Ločmelis: "Vārtu priekšā būt nav patīkami, bet par to atalgo ar vārtiem"
Dans Ločmelis. Foto: IIHF

19 gadus vecajam centra uzbrucējam Danam Ločmelim izdevies gūt vārtus gan ceturtdaļfinālā pret Zviedriju, gan pusfinālā pret Kanādu, turklāt abas ripas iemestas no pašas vārtu priekšas.

"Vārtu priekšā būt nav patīkami, bet par to atalgo ar vārtiem. Pret kanādiešiem tikt tur nav viegli. Viņi taisa box out, grūti tur tikt. Man liekas, bija jau trīs metieni pa vārtiem, ar ceturto sanāca iestumt iekšā," stāstīja Dans Ločmelis.

Viņš pusfinālā uz ledus pavadīja 13:17 minūtes, bija aktīvs ar trīs metieniem, uzvarēja 53,9% iemetienu, taču nopelnīja -2 lietderību, jo atradās uz ledus, kad Kanāda guva savus pirmos un trešos vārtus, kā arī ieraidīja ripu tukšā cietoksnī.

"Iepriekšējās sešas spēles aizvadījām labi, šoreiz kaut kur nepaveicās. Pirmais gols trešajā periodā – viņiem paveicās, iemeta no asa leņķa un nedaudz mūs nosita no emocijām. Bija grūtāk turpināt spēlēt. Bet tas ir tikai attaisnojums," secināja Latvijas izlases jaunākais hokejists. "Mēs darījām savu labāko, bet rīt ir jauna diena. Iesim un cīnīsimies atkal."

"Sajūtas ir kolosālas. Mums ir lielisks kolektīvs, un tādēļ arī rezultātu varam sasniegt," par nonākšanu pusfinālā teica Ločmelis. "Mēs neesam tā meistarīgākā komanda, bet cits par citu cīnāmies, ticam. Rīgā fani ļoti palīdzēja. Tā ir liela uzvaras sastāvdaļa. Te arī sabraukuši ļoti daudz fanu, bet bija citādas sajūtas. Lielāka halle, izklīduši, bet tāpat – paldies viņiem par to, ka atbrauca. Fiziski katru spēli jūtos ideāli. Šādu fanu priekšā kājas pašas nesas uz priekšu."

"Vairāk bija komunikācija ar tiesnešiem – viņi mūs baigi nospieda. Kanādieši vairāk tēloja. Man liekas, ka vajadzēja vairāk koncentrēties savai spēlei, nevis runāt ar tiesnešiem un kanādiešiem. Mēs par daudz ar tiesnešiem runājām," norādīja Ločmelis.

Noderīgas lietas:

PČ jaunumi, komentāri un viedokļi
PČ kalendārs un rezultāti
MAXIMA prognožu spēle
WILLIAM HILL eksperti un prognozes
TIKKURILA kolorītākais Latvijas hokejists
Baudi PČ hokejā lielākajā sporta bārā Latvijā O'LEARYS