Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:274, Did:0, useCase: 3

Rollerslēpotāji Auziņa un Saulītis vairākkārt tiek Pasaules kausa posma sešiniekā

Ints Megnis
Ints Megnis

Rollerslēpotāji Auziņa un Saulītis vairākkārt tiek Pasaules kausa posma sešiniekā
Kitija Auziņa. Foto: Jugramega Sport

Latvijas rollerslēpošanas izlases sportisti Kitija Auziņa un Niks Saulītis pagājušajā nedēļas nogalē Hantimansijskā vairākkārt iekļuva Pasaules kausa posma labāko sešiniekā.

Etaps sākās ar prologu, kurā 7,5 kilometru distancē brīvajā stilā Auziņa starp dāmām bija 11. vietā, kamēr junioriem 11,25 kilometru distancē Saulītis izcīnīja ceturto vietu, vien 6,6 sekundes atpaliekot no goda pjedestāla, bet Ilvars Bisenieks guva desmito vietu.

Dienu vēlāk notika iedzīšanas distance klasiskajā stilā. 11,25 kilometru distancē dāmām Auziņa uzrādīja piekto ātrāko laiku un pacēlās uz sesto vietu, kamēr 15 kilometros junioriem Saulītis atkāpās uz sesto pozīciju, kamēr Bisenieks ierindojās 15. vietā starp 19 sportistiem.

Posms latviešiem noslēdzās ar sprinta sacensībām, kur vispirms Auziņa kvalifikācijā bija 11. ātrākā, bet vēlāk izslēgšanas sacensībās samierinājās ar 13. vietu, kamēr Saulītis bija septītais kvalifikācijā un finālā guva piekto vietu, bet Biseniekam kvalifikācijā un finālsacensībās bija 15. vieta.

Pirms divām nedēļām Madonā notika pasaules čempionāts rollerslēpošanā, Saulītim savas dzimtās pilsētas ielās izcīnot trešo vietu sprinta sacensībās brīvajā stilā, kamēr elites grupā Raimo Vīgants izcīnīja trešo vietu sacensībās ar masu startu, dodot mūsu valstij pirmo šāda veida medaļu elitē.