Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:274, Did:0, useCase: 3

Vīgants Madonā izcīna Latvijai vēsturisku medaļu rollerslēpošanas PČ

Ints Megnis
Ints Megnis

Vīgants Madonā izcīna Latvijai vēsturisku medaļu rollerslēpošanas PČ
Raimo Vīgants priecājas pēc finiša. Foto: Agris Veckalniņš

Latvijas vadošais rollerslēpotājs Raimo Vīgants sestdien Madonas pilsētas ielās izcīnīja trešo vietu pasaules čempionāta sacensībās ar masu startu, dodot mūsu valstij pirmo šāda veida medaļu elites grupā.

20 kilometru distancē ar masu startu labākais bija zviedrs Viktors Gustafsons, kurš finišēja pēc 38 minūtēm un 59,2 sekundēm, aiz sevis 0,3 sekundes atstājot itāli Mateo Tanelu, bet Vīgants zaudēja nieka pussekundi.

"Uz šodienu biju maksimāli noskaņojies – visu distances laiku centos neatpalikt no līderiem, lai gan pēdējie apļi bija mokoši, jo mēroties spēkiem ar tik augsta līmeņa sportistiem, ir grūti, bet darbs ir jāizdara līdz galam! Esmu apmierināts ar savu sniegumu, jo pirmo gadu startēju vīru elites grupā, un man sākotnējais mērķis bija tikt desmitniekā, bet ar pareizi izvēlētu stratēģiju un spēku sadalījumu, kā arī, pavisam noteikti milzīgo atbalstu no līdzjutējiem, man izdevās izcīnīt godalgu," pauž Vīgants.

Vēl elites grupā 18. vietā bija Latvijas labākais distanču slēpotājs Indulis Bikše, kurš atpalika 51,2 sekundes.

Dāmām 15 kilometros otro dienu pēc kārtas zeltu izcīnīja zviedriete Linna Semskāra, kamēr vienīgā latviete Kitija Auziņa samierinājās ar pēdējo, 19. vietu starp finišējušajām sportistēm. Vēl junioriem 20 kilometros triumfēja krievs Aleksandrs Grigorijevs, kamēr 22 sekundes atpalika un 11. vietu izcīnīja Ilvars Bisenieks. Tāpat attiecīgi 19. un 20. pozīcijā bija Niks Saulītis un Lauris Kaparkalējs, kamēr 24. vietu guva Aleksandrs Artūrs Ļūļe. Savukārt juniorēm 15 kilometros pirmā bija Kristina Kuskova no Krievijas, bet 13. vietu starp 16 finišējušajām sportistēm guva Līva Šahno.

Pasaules čempionāts distanču slēpošanas vasaras paveidā rollerslēpošanā Madonā pulcē teju 170 dalībnieku no 15 pasaules valstīm. Pirmo medaļu Latvija izcīnīja jau piektdien, kad sprinta sacensībās trešais starp junioriem bija Saulītis.

Sacensību noslēdzošajā dienā svētdien no plkst. 9.00 “Smeceres sila” trasē paredzēta komandu sprinta stafete. To tiešraidē varēs vērot Sportacentrs.com televīzijā.

     [+] [-]

, 2019-08-10 21:42, pirms 5 gadiem
Vīri, davai saņemas, vismaz virsrakstu pārlasiet pirms publicējiet.

     [+] [-]

, 2019-08-10 22:56, pirms 5 gadiem
rolleros tāpat kā slēpošanā par apli apdzītos ņēma nost.Auziņai regress