Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3014, Did:0, useCase: 3

Zviedru vārtsargs: "Esam daudz labāka komanda. Mums jāuzvar 10 no 10 šādu spēļu"

Krišjānis Pundurs
Krišjānis Pundurs

Zviedru vārtsargs: "Esam daudz labāka komanda. Mums jāuzvar 10 no 10 šādu spēļu"
Lāšs Juhansons ielaiž trešos vārtus. Foto: Gints Ivuškāns/AFP/Scanpix

Gan Zviedrijas izlases hokejisti, gan komandas galvenais treneris Sams Hallams pēc zaudējuma Latvijai ceturtdaļfinālā (1:3) un izstāšanās no pasaules čempionāta pauda lielu vilšanos par rezultātu. Zviedri pusfinālā nav spējuši iekļūt kopš 2018. gada, kad kļuva par čempioniem.

“Šobrīd esam ļoti vīlušies,” pēc zaudējuma atzina Zviedrijas izlases galvenais treneris Sams Hallams. “Šeit ieradāmies pēc pavisam kā cita, nevis izstāšanās ceturtdaļfinālā.” 11 kārtējie pasaules čempionātu zelta medaļnieki zviedri ārpus pusfinālistu loka palikuši jau ceturtajā čempionātā pēc kārtas.

“Iesākām spēli labi, un tā, kā to gribējām. Arī pēc viņu pirmo vārtu guvuma labi turpinājām,” izteicās Hallams. Mača gaitā zviedri vairākkārt atdūrās pret Latvijas izlases mazākumu, nespējot gūt vārtus arī piecu minūšu vairākumā: “Neteikšu, ka tas mūs iznīcināja, bet kaut kādu iespaidu noteikti atstāja. Katrā ziņā, Latvija no tā tikai auga.”

Hallams atklāja, ka zviedru treneri apsvēruši, vai nepieprasīt tiesnešiem trešo latviešu gūto vārtu momenta pārskatīšanu, uzskatot, ka patraucēts vārtsargam Lāšam Juhansonam. Beigās gan izlemts to nedarīt: “Sazinājāmies ar treneriem tribīnēs, kuri to redzēja no visiem leņķiem. Uzskatu, ka pieņēmām pareizo lēmumu.”

Sarūgtināts par mača iznākumu bija arī Juhansons, kura vārtos ielidoja trīs no 15 Latvijas izlases hokejistu metieniem: “Esam daudz labāka komanda. Mums ir jāuzvar desmit no desmit šādu spēļu. 90% laika nospēlējām pareizi, bet diemžēl tikām sodīti tajos dažos momentos, kas viņiem bija. Tas ir ļoti smagi. Nepavisam negaidījām ko tādu. Nepavisam nav labi.”

Līdzīgās domās bija arī zviedru aizsargs Jonatans Pūdass: “Mums noteikti bija jāuzvar Latvija. Bet jārealizē savi momenti.”

“Pirmkārt, vīlušies esam paši sevī,” noteica Zviedrijas komandas kapteinis Jākobs Silferberjs. “Arī man pašam uzreiz gribējās kaut ko sadauzīt, bet tad jāpaskatās uz sevi spogulī. Tas ir ļoti skumji, ka mūsu ceļam jānoslēdzas šādi.”

Noderīgas lietas:

PČ jaunumi, komentāri un viedokļi
PČ kalendārs un rezultāti
MAXIMA prognožu spēle
WILLIAM HILL eksperti un prognozes
TIKKURILA kolorītākais Latvijas hokejists
Baudi PČ hokejā lielākajā sporta bārā Latvijā O'LEARYS

Izmantotie resursi:
https://www.svt.se/sport/ishockey/s...
https://www.aftonbladet.se/sportbla...
https://www.aftonbladet.se/sportbla...
https://www.svt.se/sport/ishockey/s...

  +4 [+] [-]

, 2023-05-26 10:40, pirms 11 mēnešiem
Zviedriem lieluma mānija, domā ka viņi kādi baigās zvaigznes!
Uzvarēja labākie, un Sviedriem jāsaprot, ka vņi tie nebija!

  +4 [+] [-]

, 2023-05-26 11:09, pirms 11 mēnešiem
Kas tie par vārdiem un uzvārdiem zviedriem??? Nopietni????
Lāšs

  +3 [+] [-]

, 2023-05-26 11:11, pirms 11 mēnešiem
zviedri spēlē ātru,starilu hokeju,viņiem dikten nepatīk ja traucē ar spēka paņēmieniem,baksta utt.un to mūsējie izdarīja un zviedru mīkstajiem nebij ko likt pretī mūsējo cīņassparam un neatlaidībai.hokejs nav tikai ātri slidot un mest pa vārtiem,tā ir raksturu cīņa un mūsējie šai ziņā bij 100 reiz pārāki.prieks ka tieši zviedri dabūja bietē,jo tā viņu augstprātība bij apnikusi.)))
Slēpts komentārs: Rubentus

  +1 [+] [-]

, 2023-05-26 12:23, pirms 11 mēnešiem
Silferberjs

  +2 [+] [-]

, 2023-05-26 12:23, pirms 11 mēnešiem
Rubentus rakstīja: Tā ir pareizi.
Kā tu zini?

  -4 [+] [-]

, 2023-05-26 12:28, pirms 11 mēnešiem
Sammo rakstīja: Kas tie par vārdiem un uzvārdiem zviedriem??? Nopietni????
Lāšs
wow, tikai tagad atapies, ka pasaulē ir arī citas valodas?
Thierry Henry tu arī izrunā kā Thieriju Henriju?
Zini, ar stulbumu nelielās.

  -1 [+] [-]

, 2023-05-26 12:49, pirms 11 mēnešiem
Sakapājām ar Arčiju priekšgalā 3:2.

  +1 [+] [-]

, 2023-05-26 13:00, pirms 11 mēnešiem
Zviedriem varbūt arī ir labāka komanda, diemžēl neviens no tās labākās komandas nebija ieradies uz šo čempionātu. Tie, kas atbrauca, nebija daudz labāki par tiem, kam viņi vakar zaudēja.

  +3 [+] [-]

, 2023-05-26 15:46, pirms 11 mēnešiem
Rubentus rakstīja: Tā ir pareizi.
Tā varbūt ir pareizi Morā vai Gotenburgā, bet pie mums, Solnā, visi saka Lošs, nevis Lāšs. Un nevis Andrešons, bet Andrešūns.
Lai gan, pat Stokholmas omrodē, dažādas izrunas ļoti atšķiras, jaunie, piemēram, saka uršekta, bet penši ursakta.
Labāk jau nu būtu beiguši ar tiem uzvārdiem kēmoties, vismaz komentētāji ar tādiem sū... nenodarbojas.

  +1 [+] [-]

, 2023-05-26 16:44, pirms 11 mēnešiem
Zemessargs rakstīja: Tā varbūt ir pareizi Morā vai Gotenburgā, bet pie mums, Solnā, visi saka Lošs, nevis Lāšs. Un nevis Andrešons, bet Andrešūns.
Lai gan, pat Stokholmas omrodē, dažādas izrunas ļoti atšķiras, jaunie, piemēram, saka uršekta, bet penši ursakta.
Labāk jau nu būtu beiguši ar tiem uzvārdiem kēmoties, vismaz komentētāji ar tādiem sū... nenodarbojas.
Loģiski...tupuma kanlgals būtu mūsu bērniem lasīt stāstu par Kāšonu,kurš dzīvoja uz jumta,tur pat Astrīda kapā apgrieztos!!! Viens ir izrunāt uzvārdus zviedru valodā,bet otrs starptautiski,jau sen pieņemtos! Centrālais jautājums...vai Latvijā dzīvojošiem Andersoniem,Pētersoniem,Jansoniem,utt... ir jāiet uz migrācijas dienestu,un jāmaina oficiāli uzvārdi??? SC izbeidziet vienreiz musināt tautu,ir svarīgākas nodarbes!!!

     [+] [-]

, 2023-05-26 19:24, pirms 11 mēnešiem
Autor, tos, kuri Larsu Latvijā mēģina saukt par Lāšiem, pie mums sauc par lašarām... Un tu sportacentrā tāds neesi vienīgais. Kam tu lien un kurā vietā?

     [+] [-]

, 2023-05-26 19:57, pirms 11 mēnešiem
Var viņus saprast un piekrītu viņiem... bet ko lai dara ja nevari iemest un izmantot savus momentus. Varbūt Šilovam ir kautkāda maģija?...😎😆Latvieši savus nedaudzos izmantoja un pat patizlais Indrašis kas visu čempi neko nevarēja